Kauneus

Säärikarvat kuriin – 6 säärikarvojen poistoon liittyvää ongelmaa ja ratkaisua

Älä suotta kärsi sisäänpäin kasvavista karvoista tai ärtyvästä ihosta. Karvanpoisto on sekä tekniikkalaji että välineurheilua. Kokosimme ratkaisut kuuteen tyypilliseen karvanpoistopulmaan.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock

Helposti ärtyvä iho tai nopea karvankasvu tuovat omat haasteensa sileiden säärien tavoitteluun.

Älä suotta kärsi sisäänpäin kasvavista karvoista tai ärtyvästä ihosta. Karvanpoisto on sekä tekniikkalaji että välineurheilua. Kokosimme ratkaisut kuuteen tyypilliseen karvanpoistopulmaan.

Ongelma: Sisäänpäin kasvavat karvat

Vaikka poistat karvasi usein ja huolellisesti, näyttää ihosi täpläiseltä ja piikikkäältä. Se johtuu sisäänpäin kasvaneista karvoista.

Ratkaisu: Paras ehkäisykeino on ihon viikoittainen kuorinta tai kuivaharjaus sekä tunnollinen öljyäminen. Mitä pehmeämpi iho, sitä helpommin karva pääsee puskemaan itsensä ulos. Lyhyen tähtäimen hoitona toimivat hyvät ja teräväkärkiset pinsetit.

Ongelma: Ärtyvä iho

Olet kokeillut vaahdot, voiteet ja shaverit ja todennut, etteivät ne sovi sinulle. Ihosi ärtyy niin aineista kuin terällä ajelustakin.

Ratkaisu: Sinun pitää vaihtaa keinoja. Ota epilaattori kauniiseen käteen ja anna karvoillesi kyytiä. Se ehkä kirpaisee hieman ajeluvaiheessa mutta saa ihosi voimaan paremmin. Nykyään epilaattoreita on saatavilla myös vedenkestävinä versioina.

Ongelma: Nopea karvankasvu

Sinusta tuntuu, että olet perinyt isäsi karvageenit. Joudut höyläilemään sääriäsi aamuin illoin. Terällä ajelu ei valitettavasti ole sinun keinosi karvanpoistoon. Tarvitset järeämmät aseet.

Ratkaisu: Sokerointi pitää sääresi pidempään sileinä kuin mikään pikakeino. Se vaatii vähän enemmän aikaa ja sorminäppäryyttä, mutta palkitsee sileällä lopputuloksella. Se myös sattuu vähän, etenkin aluksi, mutta kannattaa. Tuotepakkauksissa neuvotaan sokeroimaan kuukauden välein, mutta jos karvankasvusi voittaa kaikki vauhtiennätykset, kannattaa tehdä se joka toinen viikko.

Ongelma: Olet kiireinen

Sinulla ei ole aikaa saati kärsivällisyyttä juosta vahauksissa, istua epiloimassa tai tökkiä sormiasi sokerointipurkkiin.

Ratkaisu: Tarvitset hyvän terän tai oikeastaan monta, jotta ne pysyvät yhtä terävinä ja toimivat vähintään samalla tehokkuudella kuin sinä. Nopean höyläyksen jälkeen haluat levittää sileille säärillesi kosteutta, joka imeytyy heti – valitse siis ihoon hetkessä humahtava kuivaöljy, joka kaiken lisäksi tuoksuu taivaalliselta.

Ongelma: Kuiva iho

Ihosi on rutikuiva vuoden ympäri. Kiireisenä arvostat tuotteita, jotka tekevät monta asiaa yhtä aikaa. Miksi saippuoida, kun voi samalla hoitaa korppuihoa vaikkapa kosteuttavalla suihkuöljyllä? Haluat löytää myös karvanpoistoon helpon ja nopean ratkaisun, joka samalla kosteuttaa ihoa.

Ratkaisu: Kokeile suihkussa käytettävää karvanpoistovoidetta. Se tekee selvää karvoistasi sillä aikaa, kun sinä peset ja hoidat tukkaasi. Mikä parasta, näitä voiteita on saatavilla myös ihoa kosteuttavina versioina eli parhaassa ta- pauksessa voit skipata kokonaan ihon rasvaamisen.

Ongelma: Piikikäs sänki

Et voi kuvitellakaan terällä ajelua, sillä karvasi ovat paksuja, nopeasti kasvavia ja niitä on paljon. Sitä sänkeä et halua nähdä.

Ratkaisu: Karvanpoistovaha pitää kinttusi sileinä sheivausta pidempään, koska se repii karvat juurineen. Uudet karvat kasvavat pehmeämpinä, koska niissä ei ole terän jättämää terävää reunaa, ja jatkuva juuriltaan kiskominen heikentää karvatuppea sekä hidastaa pitkällä aikavälillä karvankasvua.

X