Saija Tuupanen
Saija Tuupanen viihtyy nykyään ruskean sävyissä. Hänellä on hiustenpidennykset.
Kauneus

Saija Tuupanen on nähty blondina ja lyhyessä tukassa – muistatko nämä hiustyylimuutokset? ”Viihdyn paremmin ruskean sävyissä”

Saija Tuupasen pitkä artistiura on tehnyt hänestä nopean ja varman meikkaajan. Hiustyyli on muuttunut monta kertaa vuosien varrella, ja Saija on huomannut viihtyvänsä ruskeissa sävyissä ja pitkätukkaisena.
Teksti: Oili Urmas  Kuvat: Mira Tiinanen ja Saija Tuupasen kotialbumi

Iskelmälaulaja Saija Tuupanen, 40, on kiertänyt esiintymislavoja lähes 20 vuotta. Hänestä on hioutunut nopea ja varma meikkaaja, ja esiintymismeikinkin hän tekee puolessa tunnissa.

– Pimeään vuodenaikaan lisään meikkiin glitteriä ja säihkettä, Saija kertoo.

Lue myös: Saija Tuupanen hakeutui terapiaan väsyttyään suorittamiseen ja muiden miellyttämiseen – ”Olin kiltti tyttö, joka halusi olla aina vaan parempi ja parempi”

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

”Puhdistan kasvot joka ilta huolellisesti ja sen jälkeen levitän ihoa kirkastavan seerumin ja kosteuttavan yövoiteen. Pyrin käymään vähintään joka toinen kuukausi ihon puhdistuksessa kauneushoitolassa. Sen jälkeen ihoni ottaa paremmin vastaan hoitotuotteet.

Käytän kasvonaamioita erityisesti silloin, kun olen edellisenä iltana valvonut. Toisinaan hieron kasvoja aamulla, sillä se kohottaa ilmettä.

Käytän myös jaderullaa, joka vilkastuttaa kasvojen verenkiertoa.”

Saijan hiustyyli on muuttunut täysin, 20 vuotta sitten hänellä oli lyhyet ja vaaleat hiukset.

Saijan hiustyyli on muuttunut täysin. 20 vuotta sitten hänellä oli vaaleat hiukset.

Miten meikkaat?

”Jos vietän vapaapäivää vain kotioloissa, en meikkaa. Silloin annan ihoni levätä. Arkimeikkiini kuuluu kevyt meikkivoide ja puuteri sekä aurinkopuuteri poskille.

Kulmakarvani on värjätty microbladingilla ja käytän tuuheuttavaa ripsiseerumia, joten silmiin en laita muuta kuin rajaukset ja luomivärin. Arkimeikkiin menee noin kymmenen minuuttia.

Esiintymismeikissä teen meikkipohjan huolellisesti, jotta se kestää myös hikoilun. Teen varjostukset poskien alle ja nenänpieliin ja levitän voidemaista punaa ja korostusväriä poskipäille.

Käytän harvoin huulipunaa, rajausväri ja huulivoide riittävät. Luomiväreissä suosin ruskean sävyjä ja violettia, toisinaan myös glitteriä. Teen vahvemmat rajaukset ja lisään väriä kulmiin.

Viimeistelen meikin kiinnityssuihkeella. Tähän kaikkeen menee noin puoli tuntia.”

Vuonna 2005 laulajalla oli puolipitkät hiukset vaaleilla raidoilla.

Vuonna 2005 laulajalla oli puolipitkät hiukset vaaleilla raidoilla.

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

”Olin 20 vuotta sitten blondi, mutta sen jälkeen aloin värjätä hiuksiani tummemmiksi. Viihdyn paremmin ruskean sävyissä.

Vähän myöhemmin minulla oli lyhyt poikatukka, mutta en viihtynyt siinä.

Tällä hetkellä minulla on hiustenpidennykset. Pitkästä tukasta on helppo muotoilla erilaisia kampauksia.”

”Joudun tasapainoilemaan sen kanssa, että saan riittävästi lepoa.”

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

”Olen nyt lempeämpi itseäni kohtaan kuin nuorempana. Olen oppinut arvostamaan omia hyviä puoliani.

Ennen kuin minut valittiin tangokuningattareksi, en ollut juurikaan meikannut. Kun ammattilaiset meikkasivat minut kuvauksiin, huomasin, miten paljon meikillä voi tuoda esiin omien kasvojen parhaita piirteitä.

Yleisön edessä oleminen tuo mukanaan myös ulkonäköpaineita, ja minulle on tärkeää pukeutua kauniisti ja olla huoliteltu. Ihmiset kuuntelevat myös silmillään.”

Saija on kokeillut myös otsatukkaa. Tämä kuva on vuodelta 2009.

Saija on kokeillut myös otsatukkaa. Tämä kuva on vuodelta 2009.

Mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet?

”Työni painottuvat yöaikaan. Joudun tasapainoilemaan sen kanssa, että saan riittävästi lepoa.

Pyrin syömään terveellisesti ja kevyesti. Mutta joskus on pakko syödä sitä, mitä on tarjolla.

Jos myöhäisen keikan jälkeen lähden aamulla lenkille ja sitten vielä kuntosalille, siitä voi tulla voimaton olo. Minun pitää miettiä, mikä on riittävästi, mutta ei liikaa.”

X