Kauneus

Selluliitti –Testissä 4 selluliittihoitoa

Teksti:
Anna.fi

Testasimme sarjahoitoja, jotka lupaavat muokata vartaloa ja vähentää selluliittia. Sentit sulivat ja olo koheni!

Selluliitti

Vacustyler-alipainekapseli rentouttaa ja tehoaa

”Vartalohoidon ensimmäisen kerran aluksi asetun Vacustyler-kapseliin, joka kuljettaa alipaineen avulla – aaltomaisella hierontaliikkeellä – verta ja happea jaloille ja vyötärölle. Mukavaa puolituntista seuraa ultraäänihoito reisille. Miellyttävä kokemus, joka tuntui vaikuttavan alusta alkaen.

Kotiin viemisiksi sain hoitotuotteita, ja vettä kehotettiin juomaan 2,5 litraa päivässä, sillä hoidon myötä liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistuvat veden mukana.

Myös toinen hoitokerta alkoi Vacustylerilla. Vartalon iho oli valmisteltu kuorinnalla ja A-vitamiinivoiteella. Käsittely jatkui keskivartalon alueella kuona-aineita poistavalla SPM-laitehoidolla, joka tuntui erityisen tehokkaalta, mutta josta herkkähipiäinen voi saada mustelmia.

Neljännellä kerralla perushoitoihin lisättiin lihaksia kiinteyttävä ja jumppaava keskivartalon sähköhoito Bodystar. Samaan aikaan hoitaja käsitteli reisiäni SPM:llä. Kuona-aineita oli lähtenyt jo aiemminkin liikkeelle, mutta toiminta tuntui vain kiihtyvän hoitokertojen edetessä.

Seuraavalla käynnillä nautin Body wrapping -rasvanpoltto- ja lymfahoidosta, jossa jalat ja keskivartalo peiteltiin kaneli- ja inkiväärivoiteella ja foliolla. Pääsin myös mekaaniseen lymfahierontalaitteeseen Slide-Styleriin. Käsittely tuntui miellyttävältä, aivan kuin hieronnalta.

Kaikkiaan kävin hoidoissa kymmenen kertaa vajaan kuukauden aikana. Tuloksia tuli todella mukavasti, vyötärö pienentyi viisi senttiä ja reidetkin kiinteytyivät. Keskivartalo ja vatsa ovat selvästi kiinteytyneet. Hoidot vaikuttivat myös rentouttavasti ja yöunia parantavasti.”

Merja, 60

Räätälöity vartalohoito 120 €/1,5 h. Slide-Styler- mekaaninen lymfalaite 60 €/30 min, Vacustyler-alipainekapseli 60 €/30 min. Weyergans high care/P-O Trading Oy 09 621 4367.

Hypoxi täsmähoitaa päärynävartaloa

Olen hoikka, mutta perinteisen päärynävartalon malliin ylimääräistä on kertynyt navasta alaspäin pepun ja reisien alueelle. Juuri tälle vartalotyypille suunniteltu hoito, Hypoxi-menetelmä, on kaikessa yksinkertaisuudessaan kuntopyörän polkemista vaihtelevassa ilmanpaineessa.

Polkeminen on matalasykkeistä, jolloin kroppa pääsee tehokkaammin hyödyntämään energianlähteenä ongelma-alueiden rasvavarastoja. Alueen verenkierto lisääntyy ja lämpötila nousee, joten rasvaa palaa enemmän paikallisesti.

Minulle valittiin yhdistelmäterapia, jossa ihoa kiinteytettiin Hypoxi Dermology Comfort -laitteessa ennen varsinaista treeniä. Päälle puettiin puku, josta laite tyhjentää ilmat. Sen jälkeen 400 ilmakuplaa liikkui puvun sisällä ja hieroi alavartaloa.

Pyöräilytreeni oli rauhallista polkemista joko pysty- tai makuuasennossa lehtiä lukien tai telkkaria katsellen. Alakroppa oli koko ajan Hypoxi-laitteen sisällä. Minimaalinen paineentunne ilmanpaineen lisääntyessä tai vähentyessä kertoi, että jotain poikkeavaa tapahtui.

Hoito vaatii sitoutumista: paikalle tulisi ilmaantua kolme kertaa viikossa vähintään kuukauden ajan, ja hiilareita sekä raskasta liikuntaa täytyisi välttää treenin jälkeen.
Lopputulos oli vajaan kilon painonpudotus ja –3 senttiä vatsasta, –2 senttiä lantiolta, –3,8 senttiä pakaroista ja yhteensä –3,7 senttiä reisistä.

Reisien muhkurat silottuivat kivasti, säärten katkenneet verisuonet vaalenivat, iho pehmeni ja takareiden lihakset ovat selvemmin näkyvissä. Koska totuin ravaamaan pyörän satulassa kolme kertaa viikossa, motivaatio säännölliseen liikkumiseen kasvoi 100 %.

Hanna, 33

Yhdistelmäterapia 65 €/kerta, Hypoxi-rasvanpolttoterapia 49 €/kerta. Suositellaan 12 kerran sarjana. Kuukauden ylittävät jatkohoidot ovat edullisempia. HYPOXI.

Selluliitti

Kavitaatiohoito sopii vartalonmuokkaukseen

Kavitaatiohoito ei tunnu oikeastaan miltään. Iholle hierotaan johdingeeliä ja vartaloani käsitellään ultraäänilaitteen metallisella äänipäällä alue alueelta. Nyrkin kokoista laitetta pyöritellään ongelmakohdissa määritelty aika kerrallaan. Menetelmä tähtää rasvasolujen rikkomiseen.

Minulta käsiteltiin vatsa, lantio ja ratsupaikat, joiden kesken jaettiin yhteensä tunnin käsittelyaika. Ultraäänestä kuului vain paikoin juuri ja juuri havaittavaa sirinää. Hoidon ainoa edellytys on siis se, että jaksaa makoilla paikoillaan tunnin, kun juuri mitään mainittavaa ei tapahdu.

Hoitoa tehostava Ultratone-hoito sen sijaan tuntuu. Käsiteltävien lihasten kohdalle isketään tarralla kiinnittyvät elektrodilappuset. Laitteella saa aikaan sähköimpulsseja, jotka aiheuttavat huomattaviakin lihassupistuksia.

Tarpeeksi tehoa, ja lihakset jännittyvät todella tiukaksi kimpuksi. On kutkuttavaa makoilla paikallaan lihasten treenatessa ja jännittyessä tahdosta riippumatta.

Cavi-lipo-hoito on ihanteellisin juuri vartalonmuokkaukseen, ei laihdutukseen. Koko kropan käsittely veisi reilusti aikaa ja rahaa.

Oman hoikan mutta löysistyneen kroppani lopulliset mittaustulokset olivat kuukaudessa tehtyjen viiden hoidon jälkeen: vyötärö –1,5 senttiä, vatsa –2, alavatsa –3, reidet –2,5 ja lantion levein kohta –3,5 senttiä. Elämäntapojani en hoidon aikana muuttanut, mutta huvenneet sentit motivoivat syömään järkevästi.”

Tiia, 36

Cavi-lipo alk. 20 min. 140 €, Ultratone-hoito 30 min 68 €. Nettex Oy 09 6227 1210.

Merilevä ja infrapuna antavat nesteille kyytiä

Eila Hellgrénin selluliittihoito on suunnattu ylipainoisille rasvan ja selluliitin poistamiseen. Minulla ei ole ylipainoa, joten toiveenani oli saada tasaisempi iho etenkin reisiin sekä hävittää näkyvää selluliittia.

Yleensä hoitoihin käytetään noin kuukausi, mutta kävin hoidoissa kuusi kertaa kahden viikon aikana.

Ensimmäinen hoito oli leväkylpy, makasin kuumassa kylvyssä parikymmentä minuuttia ja kuuntelin rauhallista musiikkia. Sen jälkeen minut kuorrutettiin levähauteella ja rullattiin lämpimään foliokääreeseen.

Kääreessä piti levätä 35 minuuttia, ja pian olo alkoi muistuttaa uunimakkaraa. Vartin jälkeen lievä ahtaanpaikan ahdistus hiipi kroppaan, joten käteni kaivettiin vapaaksi.

Sain kotihoito-ohjeet ravintoon ja liikuntaan sekä kuonaa poistavaa teetä ja ihoa kuorivaa suolaa.

Toisella käynnillä olivat jälleen vuorossa levähauteet, nyt käteni jätettiin vapaiksi. Makoilin kuumassa kääreessä liikkumatta kuin balsamoitu ruumis ja nukahdin hämärään huoneeseen.

Reiteni – eli ongelmakohtani – käsiteltiin lopuksi debussy-hoidolla, imuhierontalaitteella, joka lähettää infrapunavaloa ihon syvimpiin kerroksiin lisäten aineenvaihduntaa rasvasoluissa.

Jo kolmen kerran jälkeen jalkojeni iho oli huomattavasti pehmeämpi. Näkyvä selluliitti alkoi hävitä. Kuuden hoitokerran jälkeen vyötäröltä oli lähtenyt kolme senttiä, lantiolta kaksi ja reisistä sentit molemmista.

Tihensin hoitojakson aikana polkupyörätreeniäni, joka saattoi kasvattaa reisien lihaksia. Näkyvä selluliitti oli vähentynyt huomattavasti, reidet tuntuivat paljon kiinteämmiltä ja vaa’an mukaan hoikistuin kaksi kiloa.

Hoidoissa nesteet saivat kyytiä, en ole eläessäni hikoillut yhtä paljon kuin kuumassa levähauteessa. Kokonaisvaltaiset liikunta ja ravinto-ohjeet yhdistettynä hoitoihin toimivat.”

Susanna, 28

Merileväkylpy + Debussyhieronta 140 €/kerta. Haudehoito + Debussyhieronta 160 €/kerta. Eila Hellgrén Clubhouse 010 850 9002.

Teksti: Satu Varjonen
Kuvat: iStockphoto

X