Kauneus

Selluliittigeelit testissä

Teksti: Anna.fi

Perfect slim”Äärimmäisen tehokas! Kiinteyttävä! Rasvaa polttava!” Selluliittigeelit lupaavat paljom, mutta syntyykö tuloksia? Ellien testiryhmä yritti karkottaa kuukauden ajan itsepäisen selluliitin siihen tarkoitetuilla tuotteilla. Tule lukemaan tulokset!

 

 

DoveTuote: Dove Firming kosteusvoide (n.5,50 €)

Lupaukset: Tehostaa koko vartalon ihon kimmoisuutta ja auttaa sitä pysymään kauniin kiinteänä nyt ja tulevaisuudessa. Purkki toteaa: ”Hoikempi vartalo vain kahdessa viikossa? Tuskin. Mutta varmasti kiinteämpi iho. Se on tiukka lupaus.”

Käyttöohjeet: Ei mainintaa.

Rasvan koostumus: Tuntuu miellyttävältä iholla, eikä ole liian rasvainen. Helppokäyttöinen, koska ei vaadi pitkää imeytymisaikaa.

Tuoksu: Melko perinteinen ”voiteen tuoksu”. Ei kuitenkaan mainittavan hyväntuoksuinen, mutta ei myöskään epämiellyttävä. Herkkäihoiselle tuoksu on liian voimakas.

Muuta mainitsemisen arvoista: Toisella testaajista herkkä ja kuivuuteen taipuva iho, joten tämä ei ole paras kosteuttaja, vaan enemmänkin ärsyttää ihoa. Iho ärtyi koostumuksen tai suhteellisen voimakkaan tuoksun vuoksi, minkä vuoksi testi täytyi lopettaa. Terveellä iholla kuitenkin positiivinen kosteuttava vaikutus, eikä ärsyttänyt normaalia ihoa.

Muutokset: Iho ei kiinteytynyt, mutta tuntui pehmeältä, miellyttävältä ja kosteutetummalta. Kenties kiinteyttävä vaikutus korostuu pidemmän kuin kahden viikon testiajan jälkeen. Senttejä tai millejä ei iholta (reisistä, käsivarsista) lähtenyt. Iho on kaunis ja pehmeä.

Hinta-laatusuhde: 3. Tuote on edullinen ja se kosteuttaa ihoa kiitettävästi. Tuote on tarpeeksi edullinen, jotta sen vaikutusta voi kokeilla ilman pelkoa pettymyksestä, mikäli lupaukset eivät toteudu.

Ostaisitko tuotetta: Tuskin. Mikäli ihoa haluaa kosteuttaa, voi ostaa perinteisen kosteusvoiteen. Jos haluaa selvästi kiinteyttävää vaikutusta, tämä ei ole oikea tuote.

 

-garnierTuote:Garnier Bodytonic Anti-Water Body Gel – nestettävä poistava selluliittigeeli (n. 10,95 €)

Lupaukset: Selkeämmät vartalon ääriviivat jo kymmenessä päivässä. Tuote saa iholla aikaan viilentävän tunteen, joka yhdessä luonnon tehokkaiden ainesosien kanssa stimuloi aineenvaihduntaa ja edesauttaa ylimääräisten nesteiden poistumista vartalosta.

Käyttöohjeet: Hiero geeliä 1-2 kertaa päivässä pyörivin liikkein vartalon ongelmakohtiin. Tuotteen viilentävä teho säilyy parhaiten, mikäli tuote säilytetään jääkaapissa.

Rasvan koostumus: Imeytyy nopeasti, mutta jättää ihon hiukan tahmeaksi.

Tuoksu: Urheiluvammojen kipujen lievittämiseen käytettävä jäägeelin omainen, sitrushedelmien tuoksuinen, raikas.

Muuta mainitsemisen arvoista: Geeli viilensi riittävästi huoneenlämmössäkin säilytettynä. Muutokset: Vatsa tuntui silottuvan pahimmista selluliiteista, mutta ei kuitenkaan huomattavan paljon. Kymmenen päivän jälkeen vartalo todellakin omaan silmään näytti kiinteytyneen.

Hinta-laatusuhde: 4

Ostaisitko tuotetta: Saattaisin ostaa.

 

LumeneTuote: Lumene Body Aktiva Designer selluliittigeelivaahto (n.13 €)

Lupaukset: Geelivaahdon bioaktiiviset ainesosat vilkastuttavat kehon neste- ja pintaverenkiertoa sekä hajottavat rasvakertymiä. Jättää iholle miellyttävän ja raikkaan tunteen.

Käyttöohjeet: Hiero selluliittiseerumia tehokkaasti, pyörivin liikkein puhtaalle iholle niille ongelmakohdille, jotka kaipaavat silotusta ja tasoitusta. Käytä päivittäin aamuin illoin. Muista myös oikean ruokavalion ja liikunnan merkitys.

Rasvan koostumus: Vaahto, joka muuttuu geeliksi. Kuivuu nopeasti, eikä jätä ihoa tahmaiseksi, vaikka onkin geeli. Ei myöskään kihelmöinyt lainkaan.

Tuoksu: Tuoksu miellyttävä, mutta melko voimakas. Ei sovi hajusteettomia tuotteita suosiville.

Muuta mainitsemisen arvoista: Hohtava, metallinsininen pullo on sinänsä ihan tyylikäs, vaikka muistuttaakin muotovaahtoa.

Muutokset: Säännöllisesti käytettynä aamuin illoin en huomannut tuotteen lupaamia vaikutuksia, tosin oikea liikunta ja ruokavalio eivät olleet niinkään säännöllistä.

Hinta-laatusuhde: 3

Ostaisitko tuotetta: Saatan ostaa kosteusvoiteeksi.

 

NiveaTuote: Nivea My Silhouette (n.13,90 €)

Lupaukset: Hoikentava ja vartalon figuuria muokkaava. Pienentää haluttujen alueiden ympärysmittaa, neljän viikon käytön jälkeen kriittisiltä alueilta häviää keskimäärin 3 cm.

Käyttöohjeet: Levitä aamuin illoin reisille, lantiolle, vatsalle ja vyötärölle.

Rasvan koostumus: Kevyt, geelimäinen. Tuntuu miellyttävältä iholla, eikä ole tahmean tuntuinen.

Tuoksu: Miellyttävä.

Muuta mainitsemisen arvoista: Imeytyy lähes välittömästi.

Muutokset: Iho tuntui pehmeämmältä ja kimmoisammalta.

Lupausten toteutuminen: Testin jälkeen ei varsinaisesti näkyviä muutoksia. Reiden ympärys kuitenkin kaventui 2 cm, vatsassa ja lantiossa ei muutoksia.

Hinta-laatusuhde:4

Ostaisitko tuotetta: Kyllä.

 

LorealTuote: L´Oréal Body Expertise Sculpt Up -vartaloa uudelleen muokkaava geelimäinen voide (n. 14.80 €)

Lupaukset: 3 viikossa kiinteämpi vatsa ja reidet. 3 viikon jälkeen vartalo on kuin uudelleen muokattu. Geelivoide kohottaa lantion aluetta ja litistää vatsaa tukisukkahousujen tavoin. Kiinteyttää, kohottaa ja kosteuttaa.

Käyttöohjeet: 30–50-vuotiaille päivittäiseen käyttöön.

Rasvan koostumus: Kuivuu suhteellisen nopeasti. Tuntuu iholla mukavan sileältä.

Tuoksu: Mieto mutta hyvä tuoksu.

Muuta mainitsemisen arvoista: Tuntui lähinnä hemmottelutuotteelta, koska voide tuoksui hyvältä ja jätti miellyttävän tunteen reisiin.

Muutokset: Ei kaventanut, silottanut tai vienyt senttejä reisistä, mutta muuten käytön jälkeen oli kiinteämpi olo reisissä.

Hinta-laatusuhde: 3

Ostaisitko tuotetta: Voisin ostaa.

 

LorealTuote: L’Oréal Perfect Slim Pro, 2-vaiheinen selluliittihoito (n. 18,50 €)

Lupaukset:Välittömästi: Pehmeä ja virkistynyt iho. 2 viikon jälkeen: Selluliitti vähenee. 1 kuukauden jälkeen: Kiinteämpi iho ja vartalo; jopa -1,4 cm reisien ympäriltä, jopa -1,2 cm vyötärön ympäriltä, jopa -1cm lantion ympäriltä, jopa -1,1 cm polvien ympäriltä.

Käyttöohjeet: Perfect Slim pro -selluliittihoitoa voi käyttää nilkkoihin, reisiin, takapuoleen, lantioon, vatsaan ja käsivarsiin. Hiero ongelmakohtia rullien avulla alhaalta ylöspäin 2-3 kertaa ja 5 kertaa erityisen alttiiden alueiden kohdalla. Pidä pulloa 45 asteen kulmassa. Levitä sitten geeliä käsin ja hiero kunnes se on täysin imeytynyt.

Rasvan koostumus: Geeli, joka imeytyy hyvin iholle, mutta ihon pinta jää vähän tahmeaksi.

Tuoksu: Tuoksu on ensin virkistävä ja raikkaan oloinen, mutta muuttuu vähän pistäväksi.

Muuta mainitsemisen arvoista: Lupaus pehmeästä ja virkistyneestä ihosta toteutui.

Muutokset: Iho virkistyi. Ainakaan mittanauha ei osoittanut muutoksia testin jälkeen. Testin aikana liikunta jäi kuitenkin tavallista vähemmälle.

Hinta-laatusuhde: 2-3.

Ostaisitko tuotetta: En ostaisi tuotetta, mutta tuskin ostaisin muitakaan vastaavia tuotteita.

 

Louis widmerTuote:Louis Widmer Firming Body Care -vartalonhoito (n. 21 €)

Lupaukset: Edistää merkittävällä tavalla rasvan ja kuona-aineiden palamista. Säännöllisellä neljän viikon käytöllä ihosta tulee kaunis ja sileä.

Käyttöohjeet: Levitä hierovin liikkein ihon ongelma-alueille neljän viikon ajan aamuin illoin. Ei jätä ihoa tahmeaksi.

Rasvan koostumus: Valkoinen, geelimäinen, kevyt, ei tahmeaa. Kuivuu suhteellisen nopeasti, kunhan ei pue liian nopeasti vaatteita päälle.

Tuoksu: Perusrasva.

Muuta mainitsemisen arvoista: Tuote ei riitä kaikkiin ongelma-alueisiin neljäksi viikoksi.

Muutokset: Ei näkyviä muutoksia. Ehkäpä kuona-aineita poistui ja iho on hiukan pehmeämpi.

Hinta-laatusuhde: 2

Ostaisitko tuotetta: En, sillä tuote tuntuu kalliilta, kun ainoa muutos on ihon pehmentyminen.

 

RocTuote:Roc Retinol Anti-Cellulite (n. 25 €)

Lupaukset: Äärimmäisen tehokas, välittömästi imeytyvä selluliittivoidegeeli polttaa tehokkaasti rasvaa, kiinteyttää appelsiini-ihoa ja hoikentaa vartalon ääriviivat uudelleen. Selluliitin vähenemisen huomaat jo 2 viikossa ja vartalon hoikentumisen jopa 1 koolla 2 kuukaudessa.

Käyttöohjeet: Sivele ongelma-alueille 1-2 kertaa päivässä 8 viikon ajan. Kuuri toistetaan 2-4 kertaa vuodessa.

Rasvan koostumus: Vaaleanpunaista, ei liian rasvaista vaan notkeaa ja ”liukasta”, ei
tunnu tahmealta iholla. Voide imeytyy yllättävänkin nopeasti, mikä on ehdottomasti yksi tuotteen parhaista puolista.

Tuoksu: Aluksi tuote tuoksuu aika voimakkaasti lähinnä Stockmannin kosmetiikkaosastolta. Tuoksu ei ole kuitenkaan huono. Tuoksuu laimenee äkkiä. Allergisille tai tuoksuja vierastaville tuote voi olla liian hajustettu.

Muuta mainitsemisen arvoista: Helppo levittää. Odotin persusta kihelmöivää ja selluliitit räjäyttävää kokemusta, mutta tuote tuntuu kyllä ihan normaalilta kosteusvoiteelta. Pakkaus muistuttaa kovasti deodoranttipulloa, ja tuotteelle olisi varmasti voitu kehitellä ympäristöystävällisempikin pakkaus.

Muutokset: Iho on ainakin paljon kosteampi, kimmoisampi ja ”pirteämmän” näköinen. Se voi tosin johtua siitäkin, etten ”normaalisti” muista rasvailla itseäni päivittäin. Varsinaista jalkojen ja takamuksen pienennystä on tuskin tapahtunut ainakaan pelkästään tuotteesta johtuen, sillä olen laihtunut ennen testiä ja testin aikana 5 kiloa. Ennemminkin tuote on hyvä lisä laihduttamiseen/ kiinteytymiseen. Olen varma, että laihduttamisen yhteydessä tuote todellakin toimii.

Hinta-laatusuhde: 3,5. Uskon, että halvemmallakin voi saada samantasoisia tuotteita.

Ostaisitko tuotetta: Kyllä voisin ostaa tuotetta, mikäli käyttäisin kyseisenlaisia tuotteita säännöllisesti. Hinta 25 euroa on aika korkea, muttei ylittäisi ehkä vielä kipurajaa. Ehdottomasti parempi tuote kuin muutamat aiemmin kokeilemani selluliittirasvat!

 

JuvenaTuote: Juvena Firming Performance -kiinteyttävä vartalovoide (n. 37 €)

Lupaukset: Aktivoi tehokkaasti nestekiertoa vartalon iholla ja vähentää siten nestekertymiä. Tasoittaa ja kiinteyttää. Pienentää rasvakertymiä, jolloin muhkuraisuus tasoittuu.

Käyttöohjeet: Levitä aamuin illoin ongelma-alueille kevein pyöröliikkein.

Rasvan koostumus: Inhottavan tahmea olo jää koko päiväksi. Kuivuu tosi hitaasti tai ei ollenkaan.

Tuoksu: Miellyttävä.

Muuta mainitsemisen arvoista: Värjäsi vaatteita. Levittämisen jälkeen rasva ”mureni pikku hiljaa pieniksi palasiksi” sotkien vaatteet.

Muutokset: Voide oli todella epämukava käyttää. Jouduin lopettamaan testin kesken.

Hinta-laatusuhde:1

Ostaisitko tuotetta: En varmasti.

 

ClarinsTuote:Clarins Total Body Lift (n. 44,70 €)

Lupaukset: Clarins ei koskaan lupaa ihmeitä, vaan näkyviä tuloksia, varsinkin jos hoitoon yhdistetään liikunta ja terveelliset ravintotottumukset. Total Body Lift vähentää itsepäistä selluliittia, ehkäisee rasvojen varastoitumista rasvakudokseen, tehostaa rasvojen hajoamista, aktivoi aineenvaihduntaa ja parantaa ihon pinnan kuntoa. Jättää iholle raikkaan tunteen ja vähentää painon tunnetta jaloissa. Iho tuntuu levittämisen jälkeen pehmeältä ja joustavalta.

Käyttöohjeet: Levitä tuotetta päivittäin ongelma-kohtiin. Vaikutusta voi tehostaa Clarinsin kehittämällä hierontatekniikalla, joka selitetään pakkauksen sisällä tulevassa ohjekirjasessa.

Rasvan koostumus: Aprikoosin värinen. Imeytyy nopeasti ja jättää ihon pehmeäksi.

Tuoksu: Raikas ja miellyttävä tuoksu, joka koostuu vihreän teen, ruusun ja jasmiinin vivahteista.

Muuta mainitsemisen arvoista: Testin alussa rasva kihelmöi iholla todella paljon, jopa liikaakin. Loppuvaiheessa iho oli ehkä tottunut rasvaan, eikä kihelmöintiä ollut enää juuri yhtään.

Muutokset: Tuntui, että heti parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen iho oli paljon pehmeämpi kuin aiemmin. Iho sileni ja suurimpia selluliittimuhkuroita tasoittui, mutta ei kuitenkaan merkittävästi.

Hinta-laatusuhde: 2

Ostaisitko tuotetta: Tuote tuntuu kalliilta tuloksiin nähden.

 

BiothermTuote:Biotherm Body Resculpt Svelt (n.50 €)

Lupaukset: Edistää rasva-aineenvaihduntaa, mikä auttaa hoikentumaan ja kiinteytymään samanaikaisesti. Raikastaa ihoa kuin sade.

Käyttöohjeet: Levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Levitä aamuin ja/tai illoin käsivarsiin, vatsalle, reisiin ja jalkoihin. Aloita levitys aina jaloista ja jatka ylöspäin etenevin, hierovin liikkein, paina samalla kevyesti.

Rasvan koostumus: Miellyttävä kuin tavallinen kosteusvoide. Tuntuu hiukan tahmaiselta ennen imeytymistä.

Tuoksu: Tuoksu ei aluksi häirinnyt, mutta pidemmän päälle alkoi ärsyttää nenää, sillä tuoksu jää leijumaan ilmaan.

Muuta mainitsemisen arvoista: Ei imeydy hetkessä!

Muutokset: Viikon käytön jälkeen testistä tietämätön poikaystävä kehui ihon tuntuvan ”jotenkin tosi pehmeältä”. Reisistä ja lantiosta katosi 1 cm, vatsasta 3 cm. Tulokseen saattoi vaikuttaa myös keventynyt ruokavalio. Iho tuntuu kiinteämmältä ja pehmeämmältä.

Hinta-laatusuhde: 4

Ostaisitko tuotetta: En todennäköisesti, sillä tuote on kallis.

Teksti: Kirsi Pitkäranta

Oletko huomannut selluliittivoiteista olevan sinulle hyötyä?

Katso tilanne vastaamatta

X