Kauneus

Silkinpehmeät kädet

Teksti:
Riikka Hollo

Kädet kertovat naisen iän, sanotaan. Mutta miten kädet pidetään kunnossa?

Silkin pehmeät kädet

Kädet ovat käytössä aamusta iltaan, mutta niiden hoito saattaa helposti unohtua. Anna käsillesi pieni hemmotteluhetki, joka kuorii pehmeyden esiin.

Tärkeintä käsien hoidossa on säännöllisyys. Käsivoide aamuin illoin pitää kädet siloisina. Päiväkäytössä riittää kevyempi emulsio, yöksi kannattaa valita täyteläisempi käsivoide ehkä jopa käsinaamio, joka saa vaikuttaa puuvillahanskojen alla illasta aamuun.

Käsikuorinta 1-2 kertaa viikossa poistaa kuolleet ihosolukot ja kovettumat käsistä helposti. Kuorinnan jälkeen sipaise hyvää käsivoidetta – ja pikainen käsihoito on valmis.

Jos kädet ovat oikein kuivat, käsisaippuan voi vaihtaa perusvoiteeseen tai herkän ihon pesunesteeseen, niin ihoärsytys pysyy loitolla. Perusvoidepesu onnistuu, kun hieroo perusvoidetta käsiin ja huuhtelee kädet kevyesti lämpimällä vedellä.Lopuksi kuivaksi taputtelu ja kädet ovat taas puhtaat.

Käsien ja kynsien perushoitotuotteiden lisäksi tarjolla on täsmätuotteita. Ammatti, vuodenaikojen vaihtelu ja kynsien sekä kynsinauhojen kunto vaikuttavat myös käsien kuntoon. Kädet ovat jatkuvasti alttiina vedelle, auringolle ja viimalle, joten suojaava käsivoide ja hoitava kynsinauhaöljy on hyvä pitää mukana. Kynsille valitaan kynsityypin mukaiset hoitotuotteet.Myös akryyli- ja geelirakennekynnet tarvitsevat hoitoa.

Manikyyri kotioloissa

Manikyyri onnistuu hyvillä tuotteilla ja välineillä kotonakin. Ennen kuin aloitat, pese kädet antiseptisella pesunesteellä ja poista kynsilakka. Viilaa kynnet haluamaasi muotoon: kynnen ulkoreunasta keskustaa kohti, molemmista reunoista erikseen. Näin vältät kynsien liuskottumisen. Edestakainen sahaava liike ei tee hyvää kynsille.

Seuraavaksi sivele kynsinauhat pehmentäjällä. Kostuta appelsiinipuutikun kärjessä oleva vanu pehmentäjään ja käy varovasti kynsinauhat läpi. Kun olet käsitellyt molempien käsien kynsinauhat, laita kädet hetkeksi lämpimään kylpyyn, jossa onmanikyyrikylpyainetta tai kylpysuolaa.

Levitä sitten kuorintavoide käsille ja käsivarsille – ja muista kuoria myös kyynärpäät. Huuhtele ja kuivaa kädet huolellisesti – muista myös sormien välit. Ota appelsiinipuu- tai manikyyritikku ja työntele hellävaraisesti kynsinauhat irti kynsilevystä. Levitä kynsiöljy kynsinauhoille ja hiero kevyesti. Lopuksi levitä käsiisi täyteläinen käsivoide ja valmista tuli.

Asiantuntijana Liisa Söderholm, Riimin Oy

X