Kauneus

Silmälasimeikki vaatii huolellisuutta ja pari ovelaa meikkikikkaa – katso Ida Jokikunnaksen tarkat meikkivinkit

Silmälasimeikki vaatii tekijältään pari ovelaa meikkikikkaa, jotta lopputulos on onnistunut. Katso meikkaaja Ida Jokikunnaksen ohjeet, miten onnistut tekemään kauniin silmälasimeikin plus- ja miinuslaseille.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Katso vinkit, miten teet kauniin silmälasimeikin plus- ja miinuslaseille.

Silmälasimeikki vaatii tekijältään pari ovelaa meikkikikkaa, jotta lopputulos on onnistunut. Katso meikkaaja Ida Jokikunnaksen ohjeet, miten onnistut tekemään kauniin silmälasimeikin plus- ja miinuslaseille.

Millainen meikki sopii silmälasien kanssa? Meikkiä tehdessä onkin hyvä muistaa, että pluslasit suurentavat, miinuslasit pienentävät silmiä – ja se vaikuttaa myös oleellisesti siihen, millainen meikki sopii sinulle parhaiten.

Silmälasimeikki pluslaseille vaatii huolellisuutta: tavoitteena utuisen pehmeä meikki

Suurentavat pluslasit vaativat linssien taakse erityisen huolellisesti tehdyn meikin.

– Pluslasien kanssa silmät ja silmänympärysiho ovat ikään kuin suurennuslasin alla. Meikin kannattaa olla pehmeä ja utuinen, joten häivyttäminen on kaiken a ja o, meikkaaja Ida Jokikunnas kuvailee.

Pluslasimeikissä kannattaa käyttää mattaisia sävyjä ja välttää helmiäistä. Kiinnitä huomiota myös silmänympärysihoon: meikkituotetta tulee laittaa vain vähän ja häivyttää tarkasti, jotta lopputulos on tasainen.

– Nyrkkisääntö on, että vähemmän on enemmän! Ida Jokikunnas muistuttaa.

Katso videolta, miten loihdit onnistuneen silmämeikin pluslaseille!

Vinkki! Jos käytät pluslaseja, kannattaa ripsienpidennykset hylätä: Ida Jokikunnas kannustaa luottamaan omiin ripsiin, sillä suurentavien pluslasien avulla saat ilmaiseksi ”toisen kerroksen” maskaraa.

Pluslasien meikissä kannattaa suosia ruskeita meikkikyniä ja ruskeaa luomiväriä – mustaa kannattaa sen sijaan välttää, sillä se on dominoiva väri. Silmänrajauksia tehdessä viivojen kannattaa olla erittäin tarkkoja, koska pienetkin virheet näkyvät entistäkin vahvemmin pluslinssien ansiosta. Siksi rajauksen tuleekin olla lähes täydellinen.

Ripsivärinä kannattaa suosia erottelevaa ja pidentävää maskaraa, ja maskaraa on hyvä levittää vain maltillinen määrä.

– Tuhdit ripset näyttävät luonnottomilta, ja pluslasit korostavat ripsiväristä jääneitä paakkuja entisestään, Jokikunnas muistuttaa.

Pluslasien kanssa ei kannata levittää maskaraa lainkaan alaripsiin, sillä ne synnyttävät varjot silmien alle.

Silmämeikki miinuslaseille: Tummia sävyjä ja ovelia kikkoja silmien suurentamiseksi

Koska miinuslasit pienentävät silmiä, tavoitteena on tehdä silmiä suurentava silmämeikki, mikä tuo esille silmien todellisen koon.

Luomivärissä voit käyttää sekä mattaisia ja helmiäisen sävyjä. Pehmeä smokey eyes -meikki sopii mainiosti miinuslasien kanssa.

– Harmaata sävyä ei tosin kannata käyttää, sillä se saattaa näyttää siltä, että sinulla on  mustelma. Muutoin kaikki muut sävyt käyvät – pehmeän ruskeat sävyt sopivat kaikille, Jokikunnas vinkkaa.

Silmienrajaus kannattaa tehdä mustalla, nestemäisellä silmienrajauskynällä. Mitä kapeampi rajaus, sitä suuremmilta silmät näyttävät.

Ripsivärin kanssa ei myöskään tarvitse kursailla: käytä esimerkiksi erottelevaa ja tuuheuttavaa mustaa maskaraa, jotta saat loihdittua muhkeat ripset.

– Voit tuoda ripsiä niin paljon esiin kuin haluat. Levitä ripsiväriä sekä ylä- että alaripsiin,  Jokikunnas neuvoo.

Katso videolta, miten loihdit onnistuneen silmämeikin miinuslaseille!

 

Katso Anna 40/18 -numerosta Silmät esiin lasien takaa -jutusta tarkemmat tuotetiedot.

X