Kauneus

Sokerointi kuulostaa lempeältä karvanpoistomenetelmältä, mutta kyllä sekin kirpaisee – näin valmistaudut ensimmäiseen sokerointiin

Sokerointi lupaa olla hellävarainen karvojenpoistomenetelmä, joka hoitavuutensa takia sopii erinomaisesti juuri intiimialueille. Kivuton se ei ole.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Istock

Sokerointi myös samalla kuorii ja hoitaa ihoa.

Sokerointi lupaa olla hellävarainen karvojenpoistomenetelmä, joka hoitavuutensa takia sopii erinomaisesti juuri intiimialueille. Kivuton se ei ole.

Sokerointi on karvanpoistomenetelmä, joka repii karvat juurineen. Sileän alapään vuoksi monet näyttävät kuitenkin olevan valmiita kestämään hieman kipua, sillä sokeroinnin suosio on viime aikoina ollut kasvussa. Yhä useammat kauneushoitolat tarjoavat sokerointia palveluvalikoimissaan.

Mistä alapään sokeroinnissa oikein on kyse? Uskaltaako moiseen operaatioon mennä?  Otimme selvää ja selvitimme vastaukset yleisimpiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin sokeroinnista.

1. Kuinka paljon alapään sokerointi sattuu?

On täysin yksilöllistä, miten paljon sokerointi sattuu. Ne, joille kulmakarvojen nyppiminen on kivuliasta, todennäköisesti kokevat kipua sokeroinnissakin. Ampiaisenpistoon verrattuna kipu ei ole kummoinenkaan kokemus. Sokeroinnin aiheuttamaa kipukokemusta kuvaa paremmin kirpaisu kuin kipu.

Sokeroitava ihoaluekin vaikuttaa, mutta yksilöllisesti: joillekin kainaloiden karvanpoisto on kivuliaampaa kuin intiimialueen, joillakin toisinpäin.

Ensimmäiset sokerointikerrat kirpaisevat yleensä enemmän. Mitä kauemmin sokerointia säännöllisesti tehdään, sitä enemmän karvatuppi löystyy ja karvan pois nyppäisy tuntuu vähemmän. Säännöllisyys tarkoittaisi karvanpoistoa noin 3–6 viikon välein.

2. Sokerointi vs. vahaus. Kumpi sattuu enemmän?

Tästä on erilaisia kokemuksia, ja edelleen oleellista on kipukynnyksen korkeus. Sokerointi on siinä mielessä hellävaraisempi menetelmä, että siinä sokerimassa levitetään ihoalueelle useaan kertaan ja karvoja tarttuu siihen vähä vähältä, kun taas vahauksessa kaikki karvat repäistään irti kerralla.

Sokerointi myös samalla kuorii ja hoitaa ihoa, ja ihon punoitusta ja näppylöintiä esiintyy yleensä vähemmän kuin vahauksen jälkeen.

3. Mitä sokerimassa sisältää?

Ainesosalista on varsin lyhyt: vettä, sokeria, sitruunamehua ja arabikumia. Massa on täysin vesiliukoista eikä sisällä allergisoivia aineita eli on siis varsin turvallinen.

4. Kuinka kauan alapään sokerointi kestää?

Aikaa sokerointiin varataan yleensä tunti, mutta on harvinaista, että koko tuntia tarvitaan. Toimenpide voi olla ohi puolessakin tunnissa.

Kesto riippuu karvankasvun laadusta ja runsaudesta. Mitä enemmän karvaa, sitä useampia kertoja sokerimassa joudutaan levittämään iholle. Hennot ja vähät karvat lähtevät vähemmillä levityskerroilla.

Lue myös: Naiset ja miehet kertovat, miksi lopettivat ihokarvojensa ajelun: ”Olen oikeasti ylpeä karvoistani, koska ne ovat naiseuteni merkki”

5. Kuinka paljon sokerointi maksaa?

Hintahaitari liikkuu 50 ja 100 euron välillä. Ensimmäinen kerta, jolloin karvoitusta on enemmän, maksaa enemmän kuin huoltosokerointi. Pelkkä bikinirajan siistiminen on halvempaa kuin niin sanottu täysbrasiliainen, jossa kaikki intiimialueen karvat poistetaan.

6. Millainen toimenpide sokerointi kaikkinensa on? Täytyykö tosiaan riisua koko alapää paljaaksi?

Hoitaja levittää useita kertoja sokerimassan käsin iholle ja kaapii sen pois, ja massa kerää itseensä joka kerta karvaa. Kun kaikki karvat on poistettu, käsittely on ohi.

Alapään sokeroinnissa voi valita bikinirajan siistimisen tai brasilialaisen sokeroinnin eli ”brassin”, jossa poistetaan kaikki intiimialueen karvat peräaukon seutu mukaan lukien. Vaihtoehtoisesti voidaan jättää häpykummulle niin kutsuttu kiitorata eli jonkin verran karvoitusta.

Helpoiten sokerointi onnistuu, kun asiakas on täysin alasti. Kertakäyttöstringien käyttö on mahdollista, mutta se hankaloittaa sokerointia aika lailla. Nolostelu hoitajan edessä on turhaa: sokerointi on sen tekijälle silkkaa työtä. Karvoitus, oli se sitten intiimialueella tai muualla, on hoitajalle poistettavaa karvaa, ei sen kummempaa.

7. Kuinka intiimialueen sokerointiin on hyvä valmistautua?

Huolellinen intiimipesu on syytä tehdä juuri ennen sokerointiin tuloa. Edellisenä päivänä ihoalueen voi kevyesti kuoria, mutta ihovoidetta ei tule laittaa. Pidemmät karvat kannattaa leikata lyhyemmiksi; ideaali karvan pituus sokeroinnissa on 0,5–3 senttiä.

Kuukautiset eivät ole este sokerointiin tulolle. Jos vuoto on runsasta, tamponin tai kuukupin käyttö on suositeltavaa.

Asiantuntijana jutussa kosmetologi-parturikampaaja Hanne Jaakola kauneushoitola Villivaniljasta. 

Kotiliesi.fi: Tutkija selittää, mihin ihminen tarvitsee karvojaan – genitaalialueen karvoilla on yllättävä hyöty

X