Kauneus

Stylistien vinkit – kuinka suojaat hiukset

Teksti: Anna.fi

Merivedessä uiskentelu ja auringon palvominen ovat ihania kesäjuttuja, mutta hiusten pahimpia vihollisia. Näiden neuvojen avulla voit nauttia kesästäsi täysillä sekä säilyttää hiuksesi elinvoimaisina ja kiiltävinä. Kaikki esittelemämme tuotteet sisältävät aurinkosuojan!

Kaiken hoidon pohjana on oma hiustyyppi. Esimerkiksi luonnonkiharat ja permanentatut hiukset reagoivat todella voimakkaasti aurinkoon. Myös suolainen merivesi rasittaa hiuksia. Vahvat hiukset eivät välttämättä kuitenkaan säikähdä niin vähästä. Siksi onkin tärkeää käyttää omalle hiustyypille sopivia tuotteita. Kannattaa keskustella asiasta kampaajan kanssa.

Markkinoille on tullut paljon hiuksille tarkoitettuja aurinkosuojatuotteita, jotka estävät auringon tuhoavan vaikutuksen. Aurinkosuoja löytyy jo kaikenlaisista hiustuotteista, kuten geeleistä, hiuslakoista ja hiussuihkeista. Kesällä kannattaakin kiinnittää huomio hiustuotteiden UV-suojaan.

 

Tigin Shine Junkie kiillottaa, pehmentää ja erottelee hiuksia, 24, 40 €; KMS:n Sol Perfection water resistant creme on vedenkestävä ja kosteuttava muotoiluvoide, 31, 90 €; Klippoteket hiuskiinne aurinkosuojalla n. 4, 50 €; Tigin Maxxed Out –hiuskiinne takaa massiivisen tuen ja kiillon, 22 €.

Ulkona kulkiessa paras tapa suojella hiuksia on suojata ne hatulla. Mutta hiuksia voi suojata myös oikeanlaisilla hiustuotteilla. Perinteisellä ranta- tai venelomalla kannattaa tehdä hiuksille tehohoito kerran tai pari kertaa viikossa. Hiuksiin jätettävien hoitoaineiden lisäksi on olemassa myös hiuksia hoitavia suihkeita, jotka sisältävät aurinkosuojan.

Tigin Control Freak Conditioner on hoitoaine, poistaa kiharoista pörröisyyttä ja helpottaa hiusten suoristamista, 21, 20 €; Wellan Sun Protection Sealing Fluid –tehotipat elvyttävät auringon rasittamat latvat ja estävät niiden uudelleenhaaroittumista, n. 10, 30 €; KMS:n Sol Perfection all day protection spray antaa hiuskille runsaasti kiiltoa ja kevyttä tukea, 33, 90 €; Wellan Sun Protection Gel-Mousse on sekä runsauttava hoitovaahto että tukea antava muotoiluneste, n. 10, 30 €.

Kesällä kannattaa suosia UV-suojalla varustettuja sampoita. Lisäksi kannattaa muistaa, että erilaiset hiusten viimeistelytuotteet ja merivesi tekevät hiuksista nopeasti raskaat ja kiillottomat. Tämänpä takia yksi ihan ehdoton asia onkin muistaa silloin tällöin pestä hiukset syväpuhdistavalla sampoolla, joka puhdistaa hiussuomut. Syväpuhdistavaa sampoota saa käyttää maksimissaan vain kerran viikossa, mielellään harvemmin.

Tigin Dumb Blonde Shampoo korjaa hiusvauriot ja antaa kiiltoa, 19, 50 €; Goldwellin syväpuhdistava sampoo n. 8, 50 €; Klippoteket Shampoo suojaa hiusvärin kesäauringolta, n. 4 €; KMS:n syväpuhdistava sampoo n. 19, 90 €; Wellan Sun Protection Shampoo pesee ja suojaa kesähiuksia ja koko vartaloa, n. 8, 90 €.

Syväpuhdistavan sampoon jälkeen on ihanteellista hoitaa hiukset hiusnaamiolla. Tällöin hiukset suorastaan imevät hoidon itseensä. Hiusnaamioissakin on eroja. Kun toiset keskittyvät säilyttämään hiusvärin kauniina, toiset antavat hiuksille ryhdikkyyttä. Kannattaa miettiä, mitä naamiolta odottaa.

KMS:n Sol Perfection enriching masque kosteuttaa hiuksia samalla kun se poistaa niistä kloorin ja meriveden jäämät, n. 33, 90 €; Wellan Sun Protection Mask –tehohoito paikkaa hiusrakennetta ja suojaa hiuksia kesän vaikutuksilta, n. 10, 30 €; Goldwellin Treatment Intense ravitsee hiusta ja auttaa säilyttämään hiusvärin loistavana, n. 9, 90 €; Goldwellin Color Glow –naamio on ihanteellinen tehohoito vaaleille hiuksille, matkapakkauskoko n. 5, 90 €.

Ei ole kovin suositeltavaa blondata hiuksia kesällä, sillä hiukset rasittuvat kesällä muutenkin. Blondaaminen kannattaisi suosiolla jättää syksyyn. Ja kotivärjäämisestä varoituksen sana: hiusten vaalentaminen on sen verran kemiaa, että se saattaa olla ammatti-ihmisellekin haastavaa. Kukin hiuspohja kun reagoi omalla tavallaan hiusväreihin. Toki väristä voi silti saada hyvän kotonakin.

Kuten vaatteita, myös sampoita kannattaa vaihdella. Oman vakisampoon rinnalle kannattaa ottaa toinenkin sampoo, jotta hiukset eivät totu vain yhteen tuotteeseen ja jotta hiuksillakin voi luoda eri fiiliksiä. Kannattaa ottaa selville, mitä eri sampoot saavat aikaan hiuksissa. Saunassa jo 40 ° C rasittaa hiuksia. Paras tapa suojata hiukset kovilta löylyiltä on kääriä hiukset kostutettuun froteepyyhkeeseen. Sillä ei ole väliä, ovatko hiukset kuivat vai märät.

Teksti: Johanna Tilus Kuvat: Aino Pikkusaari
Lähde: Hiusmuotoilija Pirjo Honkanen-Rouvinen, Hiusmuotoilu Point puh: (09) 604 446

X