Kauneus

Stylistien vinkit – meikkitrendejä

Teksti: Anna.fi

Tämän hetken meikkitrendit ovat saaneet vaikutteita herkullisista välimerellisistä sävyistä ja 50-luvun filmimaailman romantiikasta ja glamourista. Meikkaaja Janne Suono neuvoo kymmenen parasta vinkkiä kevätmeikin tekoon.

1. Värit hallitsevat erityisesti tänä keväänä, mutta värikkään meikin ohella myös kaunis luonnollinen meikki on edelleen yhtä trendikäs. Luonnollisen meikin perusta on hyvin hoidettu iho.

2. Meikkipohjat ovat ohuita ja kauniin kuultavia. Grace Kellyn salaisuus oli meikkivoiteen ja puuterin levityksen jälkeen viivähtää hetki höyryävässä kylpyhuoneessa, saadakseen luonnollisen hehkun kasvoilleen. Tätä samaa toteutetaan tällä hetkellä tämän päivän kehittynein tuottein. Kasvoille levitetään meikkivoidetta ohuelti ja iho puuteroidaan kevyesti irtopuuterilla, jossa voi olla ripaus helmen hohtoa.

Make Up Store Sparkling Powder –irtopuuteri soveltuu kevyisiin korostuksiin (vas. Frosted Silver ja Shiny Gold). Lumenen omaa ihoa korostavalla ja tasoittavalla Hydra Luminious Matt –päivävoiteella (n. 11, 50 €) saa myös kauniin lopputuloksen.

3. Valokynä on edelleen myös ammattimeikkaajien suosikki. Se on helppo ja nopea tapa loihtia väsymyksen merkit pois kasvoilta. Valokynistä on saatavilla eri sävyvaihtoehtoja. Sävyn tulisi olla astetta kasvojen ihoa vaaleampi, sillä sitä levitetään kasvojen syvimpiin juonnekohtiin ja tummille silmän alusille.

Dior Skinflash –valokynä 35 €.

4. Silmämeikissä pastelliset turkoosin, vihreän, pinkin, keltaisen ja lilan sävyt ovat tämän hetken juttu. Värit kuitenkin syvenevät kesää kohden mentäessä.

Diorin Couleurs –luomivärit 23 € kpl (vas. Frost 719 ja Tropic 348), Make Up Storen Microshadow-luomivärit 13 € kpl (vas.: doris, explore, aquarius, tropic, cheerleader).

5. Vinkki värejä vieroksuvalle: silmämeikissä koko luomea ei tarvitse ”värittää”, vaan tuttuun ja turvalliseen ruskeaan luomiväriin voi lisätä esimerkiksi värikkään valopisteen silmän sisänurkkaan.

6. Huulimeikissä raikkaat, mutta kevyen kuultavat sävyt antavat sopivaa vastapainoa värikkäälle silmämeikille.

Lumenen hoitavat ja pitkäkestoiset BerryFun-huulikiillot 7, 80 € kpl, Make Up Storen Starlips-huulikiillot: vas. Star Lips 16, 50 €, Gloss Lips ja ananaksen tuoksuinen Scent Lips 14 €.

7. Poskilla raikkaat luonnolliset sävyt voidemaisista poskipunista ovat hyvävaihtoehto, ja niitä voi taputella poskille vaikkapa sormin ennen puuterointia.

Ylh. Lancômen poskipuna (Pommette, Rose Caresse 18) 36, 50 €, Make Up Storen voidemaiset Hich Tech Lighter –poskipunat 17 € (vas. Comet ja Asteroid).

8. Ripsiin harjataan mascaraa runsaasti, jolloin rajaus ei ole välttämätön. Värilliset mascarat nostavat jälleen päätään, ja niitä voi perinteisen mustan kanssa käyttää vaikkapa ripsien latvoissa.

Helena Rubinsteinin metsänvihreä (06 Emerald Panther) n. 29 € ja
Diorin sähkönsininen mascara (sävy 258) n. 31 €

9. Kulmakarvat ovat luonnolliset, mutta siistityt (ei ohuet). Kulmat voi täyttää vaalealla ruskealla luomivärillä, jottei niistä tule liian tummat.

10. Valokynä, ripsiväri ja kevyt huulipuna ovat kolme tuotetta, joilla loihtii nopeasti piristyksen kasvoille ja joiden tulisi löytyä jokaisen naisen meikkipussista.

Teksti: Johanna Tilus
Kuvat: Kari Hautala

 

X