Kauneus

Stylistin vinkit: Kuinka rusketus säilyy kauemmin?

Teksti: Anna.fi

rusketusvoideHoitamalla ihoasi oikein, voit saada kesällä hankkimasi rusketuksen pysymään jopa seuraavaan lomaasi asti. Kosmetologi Titta Markkanen vinkkaa, mitä nämä hoitokeinot ovat ja paljastaa muutaman hyväksi havaitsemansa tuotteen.

Ihon kuorinta

Koska aurinko on porottanut tänä kesänä yllin kyllin, on muistettava kuoria ihoa. Ihonkuorinta on hyvä tehdä kerran viikossa ja kätevimmin se käy saunan yhteydessä. Herkkäihoisen ei kannata valita tuotetta, joka lupaa kuoria ihon tehokkaasti. On valittava omalle ihotyypille sopiva tuote.

Kuorinnan jälkeen on muistettava helliä ihoa täyteläisellä kosteusvoiteella. Aurinko kuivattaa ihoa ja sen kosteuttaminen on erityisen tärkeää, jotta sen kimmoisuus säilyy. Kannattaa kokeilla esimerkiksi Clarinsin Smoothing Body Scrub -kuorintaa tai saman merkin kasvoille suunnattua kuorintavoidetta Gentle Facial Peeling.

Kuorinnan tärkeys korostuu, mikäli haluaa jatkaa rusketusta itsestään ruskettavilla tuotteilla. Itsestään ruskettava voide levittyy ihoon tasaisemmin, mikäli ihon kuorii ennen sen käyttämistä. Rusketus säilyy luonnollisena pidempään, koska iholla on pohjaväri, jota korostetaan.

Rusketus purkista

Purkkirusketustuotteita ovat kauppojen hyllyt pullollaan. Paras tapa löytää itselle niistä sopiva on kokeilla. Tuotteen väri reagoi jokaisen ihon kanssa eri tavoin ja toisilla lopputulos saattaa näyttää hiukan oranssilta. On myös käyttäjän mieltymyksestä kiinni, valitseeko suihkutettavan, geelimäisen vai rasvamaisen tuotteen.

Useilla merkeillä on sävyttäviä päivävoiteita kasvoille, mikä on hyvä vaihtoehto jos ei välitä itsestään ruskettavista tuotteista. Hyväksi havaittu tuote on Estée Lauderin Day Wear Plus Multi Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Formula. Sävyttävä päivävoide tulee värittömänä tuubista ja muuttuu jokaiselle iholle sopivan sävyiseksi.

After sun -tuotteet

After sun -tuotteita voi käyttää pitkälle syksyyn. Useimmissa niissä on ihoa rauhoittava, korjaava, ravitseva ja kosteuttava vaikutus. Joissakin tuotteissa on ihon kuntoutumista edistävä vaikutus, esimerkiksi kasvoille ja vartalolle suunnattu Decleorin Aromessence Baume apres soleil reparateur. Se rauhoittaa auringon polttamaa ihoa sekä ravitsee sitä. Bergasolin After sun tan extender-emulsio hoitaa ja rauhoittaa ihoa auringonoton jälkeen. Se pidentää rusketuksen kestoa sisältäen mm. aprikoosin maitoa ja mangovoita.

Teksti Kirsi Pitkäranta | Kuvat SKOY

X