Kauneus

Stylistin vinkit: Kynnet kesäkuntoon!

Teksti: Anna.fi

Kun hanskat ja sukat jäävät kaappiin ja talvikenkien tilalle vaihtuvat pienet avokkaat, havahtuu moni todellisuuteen. Jalat ovat jääneet hoitamatta, sormien kynsinauhat näyttävät unohdetuilta. Näillä vinkeillä saat kyntesi hetkessä kesäkuosiin!

Hoito

On ensiarvoisen tärkeää hoitaa kynsiä. Mikään lakka tai koristelu ei pääse oikeuksiinsa, jos kynnet ovat huonokuntoiset. Kynsinauhoille kannattaa hankkia ainakin yksi tuote. Jos kynsinauhoja liottaa vedessä niiden pehmentämiseksi, vähentää se lakan kestoa.

Jalkojen kotihoitona on jalkojen liotus ja mahdollisten kovettumien poisto. Markkinoilta löytyy kaikkiin vaiheisiin omat tuotteet ja välineet. Kosteutus eli käsi- ja jalkarasvat ovat tärkein jokapäiväinen kotihoito.

Myös miesten kynnet vaativat hoitoa, heille on olemassa omat hoitosarjansa.

Värit ja koristeet

Ensi kesänä kaikki, mikä kiiltää on in. Väreistä pastellit ja rohkeammat kesän värit kuten lime, oranssi, fuchsia ja pinkki ovat muodikkaan valintoja. Musta/valkoinen -yhdistelmä on näyttävä ja rohkea.

Koristelakkauksissa vain taivas on rajana eli koristeluun on nykyään saatavilla runsaasti vaihtoehtoja ja mielikuvitustakin voi käyttää. Kaikki irtohileet, helmet ja erimuotoiset strassit voi itse asetella märän lakan päälle. Sen jälkeen kynnen annetaan kuivua hetki, jonka jälkeen koristelu kiinnitetään kovalla päällyslakalla.

Varpaat näyttäviksi!

Varpaissa yleensä koristellaan vain isovarvas, mutta kukaan ei tietenkään kiellä koristelemasta kaikkia kynsiä. Värien valinta on jokaisen makuasia. Näyttävän lopputuloksen saa valitsemalla värin juhlapukuun tai muuhun vaatetukseen sopivaksi.

Tulevana kesänä jälleen geelataan varpaiden kynsiä, eli kynnen pinnalle laitetaan valokovetteinen geelipinnoite. Se kestää varpaiden kynsien hitaan kasvun vuoksi paljon pidempään kauniina kuin käsissä. Käsinmaalatut kuviot herättävät kaupungilla myös muiden huomion.

Mikäli omat hermot eivät ole tarpeeksi mittavat pieneen koristenäpräykseen, voi osallistua sitä varten järjestettäville kursseille. Niitä kannattaa kysellä lähimmästä kauneushoitolasta.

Asiantuntijana Satu Saarisalo Nailfixistä. Ohjeet kynsistrassien kiinnitykseen www.nailfix.fi

Asiantuntijana Satu Saarisalo Nailfixistä.
Ohjeet kynsistrassien kiinnitykseen http://www.nailfix.fi/

Teksti Kirsi Pitkäranta | Kuvat SKOY

 

X