Kauneus

Suojaa hiukset auringolta – Näin korjaat kesän aiheuttamat vauriot

Teksti: Anna.fi

Kesällä hiukset joutuvat usein koville: meri- ja kloorivesi, aurinko ja runsas saunominen kuluttavat hiuksia. Hoitamattomina ne voivat kuivahtaa, hiusväri haalistua, latvat kärähtää ja hiuspohja alkaa hilseillä tavallista herkemmin. Tällöin hiukset menettävät myös kiiltoaan ja kimmoisuuttaan.

Jos kuitenkin hoidat ja suojaat hiuksiasi huolella kesällä, ne ovat kauniit ja kiiltävät vielä syksylläkin ja vältyt palaamasta töihin hapsutukkana. Kauneuden monitoiminainen Mariela Sarkima antoi Elleille vinkkejä, kuinka hiuksia kannattaa kesällä suojata.

Aurinkosuojaus on must

Muista aurinkosuojaus niin iholle kuin hiuksillekin! Melkeinpä kaikilla kampaamoista saatavilla hiussarjoilla on omat aurinkosuojatuotteensa. Tärkein niistä on suojaspray. Valitse öljyä sisältävä suojatuote, jos hiuksesi ovat todella huonokuntoiset, karkeat ja kuivat. Hentohiuksisen sen sijaan kannattaa välttää liian raskaita suojatuotteita.

Marielan tuotesuositukset:

Muista huolellinen pesu

Pese ja hoida hiukset hyvin kloori- ja merivedessä uinnin jälkeen. Vältä kuitenkin turhan voimakkaita shampoita. Pesuvälin tihentyessä kevyemmin pesevä shampoo riittää. Jos peseydyt järvivedessä esimerkiksi mökillä, muista ajatella myös luontoa!

Marielan tuotesuositus: Herbinan biohajoava shampoo ja balsami sopivat kaikille hiustyypeille.

Helli hiuksia naamiolla

Tee kunnon ravitseva naamio kerran viikossa olivatpa hiuksesi lyhyet tai pitkät, värjätyt tai täysin käsittelemättömät. Naamio kannattaa levittää pyyhekuiviin hiuksiin ja se saa mielellään vaikuttaa 10-15 minuuttia. Saunan lämpö tehostaa naamion imeytymistä, mutta muista kuitenkin suojata hiukset pyyhkeellä!

Marielan oma naamiosuosikki: Kiehl’s Superbly Smoothing Argan Hair Pak

Muista myös kuoria huolella

Hiuspohjakin kuivuu kesällä, muista hoitaa myös sitä. Kunnon kuorinta parin viikon välein tekee hyvää. Myös hiusvedet virkistävät ja vilkastuttavat päänahan verenkiertoa ja pitävät huolta hiuspohjan kosteutuksesta.

Tee oma virkistävä tehopesuaineesi sekoittamalla keskenään teelusikallinen teepuuöljysampoota (virkistää ja desinfioi) ja saman verran karkeaa ruokosokeria. Hiero pyörivin liikkein hiuspohjaan ja huuhtele huolelllisesti pois. Tee toinen vaahdotus pelkällä teepuuöljysampoolla.

Marielan tuotesuositukset:

  • Virkistävä ja todella hyvin viilentävä teepuuölysampoo löytyy Paul Mitchellin Tea Tree -sarjasta.
  • Kokeile myös Redkenin Nature’s Rescue -sarjan, ennen shampoopesua käytettävää Refining Sea Polish -hiuspohjan kuorinta-ainetta. Sen kuorivana ainesosana toimii luonnon hohkakivi.
  • Muista käydä lisäksi kampaajalla, joka loihtii hiustesi leikkauksen ja värin syyskuntoon ennen töihin paluuta!


Mariela Sarkima on helsinkiläinen meikkaaja-kampaaja, joka on kirjoittanut myös muun muassa Make Up Bible -meikkikirjan.

Teksti: Pinja Kääriäinen
Kuvat: Thinkstock, Mariela Sarkima, SKT-GROUP ja Keune

X