Kauneus

Syksyn 2017 trendikkäimmät hiusvärit: pehmeät sävyt ja tumma ruusukulta ovat in

Luonnollisuus ja pehmeät sävyt ovat hiusväreissä tämän syksyn juttu. Vähemmän hillittyä hiustyyliä kaipaava värjää hiuksensa keltaisiksi.

Teksti:
Anniina Nirhamo

Syksyllä omaan hiusväriin halutaan uutta syvyyttä. Ruskeat sävyt ovat in.

Luonnollisuus ja pehmeät sävyt ovat hiusväreissä tämän syksyn juttu. Vähemmän hillittyä hiustyyliä kaipaava värjää hiuksensa keltaisiksi.

Kesällä hiukset vaalenevat ja kärsivät auringossa, joten syksyä kohden monet tahtovat hiuksiinsa tummempia, kylmiä ja syviä sävyjä.

– Kesän jälkeen kaikki ovat aika tasavärisiä. Syksyä varten väreissä haetaan enemmän kontrasteja, sellaista valon ja varjon leikkiä, kertoo Parturi-kampaamo Freezyn parturi-kampaaja Kafang Jääskeläinen.

Myös kylmät, kirkkaan vaaleat sävyt ovat suomalaisten kestosuosikkeja.

Harmaaksi värjätyt hiukset eivät ole enää muodissa, vaan trendi on jo lipunut ohi. Mutta mikä on nyt in?

1970-luku näkyy hiusväreissä pehmeinä sävyinä

1970-luku on tehnyt tuloaan jo parin sesongin ajan, mutta nyt trendi näkyy vahvasti hiusmuodissa kuten myös pukeutumisessakin. Tämä tuo hiusväreihin luonnollisen, hillityn ja pehmeän värimaailman.

– Kauniit pehmeät, lämpimät vaaleat ovat nyt pinnalla, kertoo A.K.A. Luovan kampaajamestari Tuula Jääskeläinen.

– Kastanjan ja kullanruskeita sävyjä näkyy nyt paljon. Ne ovat ihanan täyteläisiä ja sopivat itse asiassa hyvin myös skandinaaviseen ihon sävyyn.

Jääskeläisen mukana pitkään pinnalla ollut ruusukulta pysyy edelleen muodissa, mutta nyt ruusukulta on astetta tummempi. Aiemmin ruusukulta tehtiin vaalennettuihin pohjiin, mutta nyt niitä näkyy ruskeina ja vaaleanruskeina, kanervaisina versioina.

 Muun muassa näyttelijä Emma Robertsilla on nähty tumma ruusukultainen hiusväri.

ruusukulta
Ruusukulta on ollut pitkään muotia vaaleissa hiuksissa.

Kirkkaat shokkivärit pehmenevät

Suositut shokkivärit ja pastellivärit pitävät edelleen pintansa, mutta nekin ovat nyt ajankohtaisimmillaan pehmeinä sävyinä.

– Pastellisävyt eivät ole enää sellaisia, että vaalennettuun pohjaan tehdään sellainen unicorn-tukka, Tuula Jääskeläinen kuvailee.

– Shokkiväreistä nousussa on nyt keltainen. Niillä, jotka eivät halua olla niin hillittyjä, keltaiset ja vihreät sävyt näyttävät ihanilta.

 Keltaiset hiukset ovat laulaja Alman tavaramerkki.

 Laulaja Anna Abreu on trendikäs paitsi pehmeän pinkillä hiusvärillään että tyvikasvullaan.

Käytännöllinen liukuvärjäys pysyy

– Liukuväri ei ole oikeastaan koskaan mennyt pois muodista, vaan on edelleen suuressa suosiossa. Värjäystekniikat vain hieman muuttuvat ja liukuväritkin tehdään yleensä vähän tummempina syksyä kohti, kertoo Salon Royalin toimitusjohtaja Mari Möök.

Laiskan värjääjän suosikkityyli tehdään sekin nyt hieman pehmeämmin. Kun tyven väri on lähellä omaa sävyä, sitä ei tarvitse olla jatkuvasti värjäämässä. Liukuvärjäyksellä hiuksiin saa myös hyvin kolmiulotteisuutta, ja ohuempikin hius näyttää paksummalta.

 Laulaja Jenni Vartiainen luottaa käytännölliseen liukuvärjäykseen.

Lue myös:

Hiusten värjäys kotona – Näin onnistut varmasti

Kärsitkö hiusväriallergiasta? Kokeile luonnollisia hiusvärejä: sitruunaa, kahvia tai tomaattia

Ratkaisut kuiviin latvoihin, rasvoittuvaan päänahkaan ja muihin kesän hiusongelmiin! 6 hoitavaa tehovinkkiä

Haaveiletko pitkistä hiuksista? 6 keinoa, miten saat hiukset kasvamaan nopeammin

X