Kauneus 11.8.2017

Syksyn hiustrendit: 1970-lukua henkivät otsatukat ja permanentit tekevät paluun

Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: iStock
Otsahiukset tekevät tänä syksynä paluun joko pitkinä ja sivulle kammattuina tai lyhyinä ja revittyinä. Pitkä polkka leikataan kerroksittain.

Menneet vuosikymmenet ja niiden leikkaukset näkyvät syksyn hiustrendeissä. 1970-luku ilmenee sekä pehmeinä väreinä että linjoina.

Kaikenlaiset otsahiukset ovat tulossa kovalla voimalla takaisin, ja erityisen ajankohtainen on 1970-lukua henkivä pitkä otsatukka. Luonnollisiin hiuksiin tehdään nyt keskipään jakaus ja pitkä otsatukka kammataan sivulle.

– Pitkät otsikset toimivat kivasti pitkässä ja puolipitkässä hiuksessa, sanoo A.K.A. Luovan kampaajamestari Tuula Jääskeläinen.

Ihan uusi juttu on 1990-luvulta napattu lyhyt, revitty otsatukka.

– Saattaa mennä hetken aikaa, ennen kuin niitä alkaa näkyä ihmisillä, mutta jos on rohkea, kannattaa ilman muuta kokeilla. Lyhyet revityt otsikset näyttävät todella kivoilta ja raikkailta pitkästä aikaa, Jääskeläinen sanoo.

80-luvun vaikutteita taas nähdään leikkauksissa, joissa on erilaisia rakenteita ja kontrasteja.

– Rakennerikkaassa leikkauksessa yhdistellään erilaisia rakenteita. Otsatukka voi esimerkiksi olla skarppi ja tasamittainen, mutta muuten leikkaus on hyvin porrastettu tai kerrostettu, parturi-kampaamo Freezyn parturi-kampaaja Kafang Jääskeläinen kertoo.

 Muun muassa laulaja Anna Puulla on tällä hetkellä pitkä 70-lukua henkivä otsatukka.

Pitkä polkka porskuttaa

Pitkä polkka eli long bob on ollut suosittu jo jonkin aikaa. Muun muassa herttuatar Catherine leikkautti tänä kesänä pitkät hiuksensa lob-mittaan.

– Nuoret naiset leikkaavat nyt pitkiä hiuksia lyhyemmäksi. Halutaan vahvalinjaista, suoraa pitkää polkkaa, kertoo Salon Royalin toimitusjohtaja Mari Möök.

Erilaisilla otsahiuksilla ja kerrostuksilla saa pitkään polkkaan paljon vaihtelua. Tasamittaisuus on ollut pitkään in, mutta nyt kerrostetut leikkaukset ovat palaamassa.

– Kerrostettu lob on ihan erinäköinen: siinä on paljon enemmän liikettä kuin tasamittaisessa. Kerrostettuihin hiuksiin on myös helpompi tehdä kiharat raudalla tai puikolla, sanoo Tuula Jääskeläinen.

Lyhyissä hiuksissa pinnalla kone- ja kulholeikkaukset

Lyhyissä hiuksissa ei ole mitään tiettyä valtavaa trendiä, mutta pitkään katukuvassa näkyneet koneleikkaukset ovat edelleen suosittuja. Naisillakin ajetaan koneella osa hiuksista ja tehdään esimerkiksi sivusiili tai takasiili.

– Maailmalla rohkeimmat ovat vetäneet koko tukan pois, mutta en usko että siitä tulee kovin iso trendi, Tuula Jääskeläinen kertoo.

Yksi ajankohtainen leikkaus on bowl cut eli kulholeikkaus.

– Mielestäni ne sopivat pehmeänä versiona hyvin myös suomalaiseen hiukseen, koska tykkäämme siitä, että kasvoille tulee vähän tukkaa mutta niska voi kuitenkin olla lyhyt. Hiukset näyttävät tuuheilta ja naisellisilta, Jääskeläinen kuvailee.

 Laulaja Saara Aallon tyyliin kuuluu sivusiili.

Permanentin paluu

Permanentit ovat olleet pitkään paitsiossa, mutta ne ovat vähitellen tulossa kunnolla takaisin. Tuotteet, jolla permikset nykyään tehdään, ovat muuttuneet paljon menneistä vuosista. Ne eivät ole enää niin kihartavia eivätkä kovia.

– Nykyajan permisaineilla saa luonnollisemman ja luonnonkiharamaisemman tuloksen. Jokaiselle hiukselle löytyy sopiva tuote, Tuula Jääskeläinen kertoo.

– Itse odotan näistä trendeistä eniten kiharoiden paluuta. Kaikki kampaajat eivät permanentteja enää edes tee, mutta ne jotka tekevät, saavat todella makean näköisiä tuloksia.

Nyt pinnalla on vasta iso kihara, mutta Jääskeläinen odottaa jo sitä, että 90-luvulta tuttu spiraalikihara tekee paluun.

Lue myös:

Syksyn 2017 trendikkäimmät hiusvärit: pehmeät sävyt ja tumma ruusukulta ovat in

Mieti ennen kuin leikkaat hiuksesi – 6 vinkkiä hiustyylin vaihtamiseen

Haaveiletko pitkistä hiuksista? 6 keinoa, miten saat hiukset kasvamaan nopeammin

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi