Kauneus

Syksyn trendikkäimmät hiukset yllättävät – olisitko uskonut tämän kampauksen tekevän vielä paluun?

Näpsäkkää polkkaa, pinnejä, boheemeja lettejä ja volyymitukkaa. Syksyn hiustrendit ammentavat menneiltä vuosikymmeniltä rohkeasti ja näyttävästi.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: iStock ja OM-arkisto

Syksyn 2019 trendihiukset saavat vaikutteita eri vuosikymmeniltä: tukkaan kiinnitetään muun muassa 1990-luvun henkeen isoja pinnejä ja kampauksiin haetaan yhtä paljon volyymia kuin 1960-luvulla.

Klassikkotrendien ohella syyshiuksissa on mukana myös muutama villikortti, kuten takavuosikymmeniltä tunnettu pottakampaus eli niin sanottu bowl cut -kampaus.

Trendinä bowl cut on räväyttävä, ja se on valloittanut nopealla vauhdilla myös valtavirran: tänä päivänä trendi on nähtävissä niin punaisella matolla liitelevillä Hollywood-tähdillä kuin katumuodin taitavilla asennepukeutujillakin.

Mutta mitä mieltä hiusalan ammattilaiset ovat bowl cut -leikkauksen paluusta? Kysyimme asiaa Q hair – kampaamon hiusstylisti Pauliina Kämäräiseltä.

Kenelle bowl cut -kampaus sopii?

Mallina bowl cut on näyttävä. Hiusstylistin mukaan kyseessä onkin asennetukka: tärkeintä on, että leikkaus kulkee käsi kädessä kantajansa habituksen kanssa.

– Riippuu paljon tyylistä ja persoonasta, kenelle bowl cut leikkauksena sopii. Kampauksena se vaatii ennemmin asennetta kuin esimerkiksi tietynlaisia kasvojen piirteitä.

Hiusalan ammattilaisen näkökulmasta katumuotivillitysten, kuten bowl cutin, nouseminen valtavirtaan on enemmän kuin tervetullutta.

– Kampaajana minusta on ihanaa, että urbaani katumuoti, johon kuuluvat niin potat kuin takatukatkin, nousevat pikkuhiljaa klassisen tyylin rinnalle. Ihmiset kysyvät niitä koko ajan rohkeammin, Kämäräinen kertoo.

Maria Veitolan bowl cut -kampaus.

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola esitteli bowl cut -kampausta jo vuonna 2014.

Näyttelijä Zendaya ja bowl cut -kampaus.

Yhdysvaltalaisen näyttelijälupaus Zendayan  juhlatyylissä yhdistyvät syksyn kaksi katumuotitrendiä: bowl cut ja takatukka. Rohkea veto!

Lähteet: Instyle: The Bowl Cut Your Mom Gave You Is BackThe 5 Hairstyles You’ll See Everywhere This Fall

Lue myös:

Miten valita sopiva hiusnaamio? 5 kysymystä tukan tehokuurista

Mitä hiustyylisi kertoo sinusta? Tee hauska testi!

Haaveiletko uudesta hiustyylistä? Nämä asiat kampaajasi haluaa sinun tietävän ennen suurta hiusmuutosta

X