Kauneus

Talvi-ihon hoito

Teksti: Anna.fi

Talvi pakkasineen vain jatkuu. Ilmojen muutoksen voi huomata myös kasvoilla; huulet rohtuvat ja iho kuivuu. Talvi onkin rankin vuodenaika ihon hyvinvoinnille. Kylmä ilma, lämpötilojen vaihtelut ja kuiva ilma koettelevat ihoa. Mitä siis tehdä, jotta iho säilyy pehmeänä ja hyvinvoivana kevään tuloon saakka?

Talvi-ihon hoito

Puhdista ja kosteuta

Ihonhoitovinkit alkavat aina samalla vanhalla neuvolla; puhdistus on kaiken a ja o. Sama neuvo pätee myös talvi-ihon hoitoon. Puhdistusta jatketaan pääsääntöisesti samoilla tuotteilla kuin muutenkin, mutta jos iho kuivuu paljon, niin siihen voi talvella käyttää täyteläisempää voidetta tai pehmeää emulsiota.

Seuraava hoitovinkki on myös tuttu, eli ihon kosteuttaminen. Näin ihon pinta pidetään sileänä ja kimmoisana. Normaalin kosteusvoiteen voi talvella vaihtaa astetta täyteläisempään. Voide saa siis olla hoitavampi ja kosteuttavampi. Sitä kannattaa myös käyttää runsaasti, etenkin ulkoilun ja saunan jälkeen. Herkälle silmänympärysiholle voi valita myös omat tehotuotteensa.

Ihon tehohoitoa kuorinnasta ja naamioista

Kuorinta kannattaa tehdä talviaikaan samoin kuin muutenkin, eli kerran viikossa. Rasvaisen ihon voi kuoria talvella parikin kertaa viikossa. Kuivaan ja hilseilevään ihoon kuorinta ei ole kuitenkaan ratkaisu, seurauksena voi olla kierre: mitä enemmän kuorit, sitä enemmän iho kuivuu ja ärtyy.

Kosteutta ärtyneelle iholle saa ihanasti hoitavilla naamioilla. Tuloksena on rauhoittunut ja virkistynyt iho. Naamioita ei voi käyttää liian usein, joten jos iho on todella kuiva, kosteuttavan hoidon voi suoda sille vaikka joka päivä.

Suojaa iho kylmältä

Huulien rohtuminen on tuttua jokaiselle. Muista siis rasvata ja suojata huulet hyvällä voiteella. Hoidetuilla huulilla myös huulipuna näyttää kauniimmalta. Huulten tapaan myös posket ja nenänpää reagoivat helposti kylmään pakkaseen. Valitse näille ihoalueille erityisiä suojavoiteita. Voidetta on kuitenkin levitettävä iholle tarpeeksi ajoissa, vähintään 20 minuuttia ennen ulos lähtemistä. Levitä suojavoide ihoon kunnolla ja anna vaikuttaa noin puolen tunnin ajan. Tämän jälkeen mahdollinen ylimääräinen, ihoon imeytymätön voide pyyhkäistään pois esimerkiksi kasvopaperilla. Sitten vain tuulen ja tuiskuun!

Lähteinä käytetty:
lumene.com
mekaks.matrix.fi, Talvisen ihon hoito-ohjeet

Teksti: Sanna Mönkkönen / tuuli.net 2.3.2005

X