Kauneus

Toimitus testasi muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Erilaisten muotoilurautojen kirjo alkaa olla jo varsin laaja. Anna.fi:n toimitus testasi, millaisia eroja raudoissa on. Glitz & Glam -kauneusblogia pitävä Minna Hirvonen avusti toimitusta ja antoi testaukseen ammattilaisen näkökulman.
29.12.2017 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Hilppa Alanko, iStock, Johanna Jantunen, valmistajat

Millainen muotoilurauta kannattaa hankkia hiusten nopeaan kihartamiseen tai tehokkaaseen suoristamiseen? Anna.fi:n toimitus testasi erilaisia hiusrautoja valvovan silmän alla: Glitz & Glam -blogia pitävä kauneusalan ammattilainen Minna Hirvonen antoi vinkkejä laitteiden käyttöön ja arvioi, millaisille hiuksille eri laitteet parhaiten soveltuvat.

BaByliss Curl Secret C1200E – liikaakin jännitystä kiharoiden tekemiseen

BaByliss Curl Secret C1200EMinna suosittelee tätä futuristiselta näyttävää kihartajaa vain sileisiin, ”lasimaisiin” hiuksiin, sillä pörröiset hiukset saattavat jäädä laitteeseen herkästi kiinni. Hiukset on ennen kihartamista selvitettävä huolella, jotta niihin ei jää takkuja, jotka voisivat aiheuttaa hiusten laitteeseen jumittumisen.

Kiharat tehdään asettamalla ohut hiusosio juuren läheltä laitteeseen sisään. On tärkeää, että kaikki hiukset viedään laitteeseen raudan sisällä olevan rullan samalta puolelta. Kun hiusosio on aseteltu laitteeseen, laite painetaan kiinni, jolloin ulos jäävä osa hiuksista alkaa kerääntyä laitteen sisälle. Laitteesta kuuluvien lyhyiden merkkiäänien jälkeen kihartunut hiussuortuva otetaan ulos laitteesta.

Testaajan kommentti: “Huh, miten painava kapistus! Tällä kiharat tehdessä saa samalla hyvän hauistreenin. On vaikea hahmottaa, miten hius syötetään laitteeseen. Lisäksi pieni tukistelun tunne laitteen kihartaessa hiusta saa pelkäämään, että hius jää jumiin laitteen sisälle. Kiharat ovat enemmänkin loivia laineita. Ne eivät pysy kauaa kasassa, sillä laite ei lämmitä hiusta juuri lainkaan. Lämmön, kiharan koon tai kihartamissuunnan saa valittua useammasta vaihtoehdosta, mutta muutokset eivät näkyneet mitenkään lopputuloksessa. En jaksaisi kihartaa tällä kaikkia hiuksiani. Liian vaikeaa.”

Toimitus testasi Glitz & Glam -bloggarin kanssa muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Ei korkkiruuvikiharoita, mutta kiharrettu puoli (kuvassa vasemmalla) on huomattavasti kihartamatonta kuohkeampi.

Asiantuntijan vinkki: ”Ennen kihartamista hiuksiin kannattaa laittaa napakkaa muotoilusuihketta. Näin hiuksista tulee kiharammat. Myös tekstuurisuihke tai suolasuihke ennen kihartamista sopii hyvin rakennetta antamaan.”

Ovh. 129,99 €

Björn Axén Tools Magic Style Brush 30 mm – kuin rullaharjan ja föönin yhdistelmä

Björn Axén Tools Magic Style Brush 30 mmTämä lämpenevä muotoiluharja sopii Minnan mukaan parhaiten lyhyiden hiusten tyven kohottamiseen. Harjan halkaisija on sen verran pieni, että pitkissä hiuksissa mahdollista on vain latvojen muotoilu. Hiusta ei nimittäin tule kieputtaa kerroksiksi harjan ympärille tai harja saattaa juuttua hiuksiin. Näyttävimmän lopputuloksen saa kerrostettuihin hiuksiin.

Testaajan kommentti: “Tämähän on kuin rullaharjan ja föönin yhdistelmä. Harja silottaa ja kääntää latvoja mukavasti, mutta varsinaista vau-efektiä ei ainakaan pitkiin, kerroksittomiin hiuksiin synny. Helppo käyttää.”

Toimitus testasi Glitz & Glam -bloggarin kanssa muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Muotoiluharjalla saa tehtyä pitkiin hiuksiin kiharretut (kuvassa vasemmalla) tai käännetyt (kuvassa oikealla) latvat.

Asiantuntijan vinkki: ”Tämä tuote voisi sopia hyvin otsahiusten kohottamiseen.”

Ovh. 79 €

Björn Axén Tools Keratin Touch – perinteinen, tehokas suoristaja

Björn Axén Tools Keratin TouchSuoristusrauta sopii monenlaisen hiuksen muotoiluun. Minna muistuttaa, että suoristusrautaa käyttäessä tärkeää on kosteuttavien ja silottavien aineiden laittaminen hiuksiin ennen muotoilua. Lisäksi tärkeää on raudan rauhallinen käyttäminen ilman riuhtomista. Kun hius liukuu hyvin raudan pintojen välissä, ei synny mekaanista rasitusta ja lopputulos on paras mahdollinen.

Testaajan kommentti: “Suoristaminen käy kuin leikki ja rauta vaikuttaa laadukkaalta, sillä hius liukuu siinä hyvin ja suoristuu yhdellä rauhallisella vedolla. Jotta tätä rautaa pystyy hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla, täytyy itse nähdä hieman vaivaa suoristusraudan käytön opettelemiseen. Jos esimerkiksi haluaa kauniit kiharat, on opeteltava, miten kiharoita suoristusraudalla tehdään.”

Toimitus testasi Glitz & Glam -bloggarin kanssa muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Suoristetut hiukset (kuvassa vasemmalla) ovat suoremman lisäksi myös sileämmät kuin suoristamattomat (kuvassa oikealla).

Asiantuntijan vinkki: ”Luonnonkiharaan hiukseen kannattaa laittaa ennen hiusten suoristamista suoristusvoidetta, johon on sekoitettu tilkka hiusöljyä.”

Ovh. 129 €

Artist Pro Brush & Straight – silottaa pörröiset hiukset

Artist Pro Brush & StraightTämä harja kuumenee 210 asteeseen. Minnan mukaan harja sopii parhaiten hiusten siistimiseen, luonnollisen sileän lookin luomiseen sekä latvojen maltilliseen kääntämiseen sisään- tai ulospäin. Harjaa kannattaa käyttää samaan tapaan kuin suoristusrautaa: hitaasti ja ilman repimistä.

Testaajan kommentti: “Yllättävän kiva! Sopisi hyvin kiireisiin arkiaamuihin. Ei litistä hiusta vaan suoristaa luonnollisesti. Ei kuitenkaan niin paljon ja tikkusuoraksi kuin suoristusrauta. Helppo käyttää ja todella poistaa hiuksista pörröisyyden.”

Toimitus testasi Glitz & Glam -bloggarin kanssa muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Kuumeneva harja kesyttää pörröiset hiukset.

Asiantuntijan vinkki: ”Jos haluat siistin hiustyylin ennätysajassa, laita hiuksesi poninhännälle ja käy harjalla läpi ainoastaan poninhännästä vapaana roikkuvat hiukset.”

Ovh. 64 €

BaByliss Easy Curl C20E – monenlaista kiharaa samalla yksinkertaisella laitteella

BaByliss Easy Curl C20EKiharruspuikko sopii Minnan mukaan monenlaisiin hiuksiin. Sen avulla saa tehtyä niin tiukkoja kiharoita kuin loivia laineitakin.

Testaajan kommentti: “Ihanan helppoa! Tämän kiharruspuikon käyttö ei vaadi hyvää hahmottamiskykyä tai suurta tarkkuutta. Tällä tulee helposti ja vaivattomasti vahvat kiharat. Erilaisia kiharoita on helppo tehdä hiusosion paksuutta muuttamalla. Mitä enemmän hiusta osiossa on, sitä loivempi kiharasta tulee.”

Toimitus testasi Glitz & Glam -bloggarin kanssa muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Asiantuntijan vinkki: ”Saat tehtyä helpon pikataivutuksen, kun jaat hiukset muutamaan paksuun osioon ja käsittelet ne raudalla yksitellen.”

Ovh. 39,90 €

Toimituksen suosikki: BaByliss Easy Waves C260E – kestävät laineet helposti ja nopeasti

BaByliss Easy Waves C260EOnko sinulla todella ohuet hiukset? Minnan mukaan kreppiraudan tavoin käytettävä lainerauta sopii kaikille mutta erityisesti juuri ohuttukkaisille. Kreppirautaa muistuttavan laineraudan avulla kuka tahansa saa ison tukan.

Testaajan kommentti: “Todella helppokäyttöinen ja näppärä laite. Sopii tumpelollekin.”

Toimitus testasi Glitz & Glam -bloggarin kanssa muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Laineraudalla saa loihdittua hetkessä ison tukan jopa ohuisiin hiuksiin.

Asiantuntijan vinkki: ”Kuten muissakin laitteissa, muista antaa kiharoiden viiletä ennen kiharoiden auki harjaamista ja lakan tai kosteussuihkeen laittamista.”

Ovh. 49,90€

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *