Kauneus

Trenditukka penniä venyttämättä

Teksti:
Anni
Suvi

Haluatko uuden hiustyylin puoli-ilmaiseksi hyvällä leikkauksella? Tai leikkauksen ja trendivärjäyksen yhteishintaan 5 puntaa? Toni & Guyn Advanced Academy on suosittu opiskelijoiden parissa Lontoossa. Käynnin jälkeen et päädy itkemään tonnikalamäärää ja papuja tomaattikastikkeella, jotka päätyvät lautasellesi rahan puutteessa seuraavia opintotukia odotellessa.

Kärsivällisyyttä matkaan

Jos aiot istahtaa Advanced Academyn tuoliin, muista varata pelkästään leikkaukselle huomattavasti enemmän aikaa kuin vastaavalle normaalissa kampaamossa. ”Leikkaus kesti kolmisen tuntia, mikä tuntui ikuisuudelta. Mutta seuraavana päivänä totesin itselleni käynnin olleen sen arvoinen. Olin todella sen tarpeessa!”, ystäväni Suvi kuvaa visiittinsä pituutta.

T & G:n respa ei kohtele asiakkaitaan kuin kuninkaallisia. Kun teet varauksesi puhelimitse, älä lannistu, jos puheluusi ei vastata heti. Respan tädeillä on kädet täynnä töitä. Kun lopulta selviydyt sisälle asti (kyllä, jonoa on ulos asti), et enää joudu taistelemaan paikastasi.

Maksamisen jälkeen asiakkaat johdatetaan eri jonoihin. Mikäli halajat leikkauksen lisäksi värjäyksen, ei sekään kevennä lompakkoasi paljoa. Joskus kampaajat tarjoavat jopa ilmaiseksi trendivärjäystä. T & G etsii asiakkaiden lisäksi myös hiusmalleja, joille maksetaan hyvin jopa 100 eurosta ylöspäin. Tosin silloin malli ei voi päättää lopputuloksesta itse.

Tulkki apuna

Suvin hiukset leikattiin avarassa studiossa New Oxford Streetillä Lontoossa. Koekaniini oli todella tyytyväinen lopputulokseen. ”Hiusteni malli oli pahasti ylikasvanut. Onneksi japanilaisoppilas leikkasi todella varoen. En olisi enää kehdannut edes pitää hiuksiani auki! Leikkaus on juuri sopivan pituinen ja oikein kerrostettu.”

Kampaajaoppilaat ovat usein ulkomailta. Usein kielitaidon puutteesta johtuen paikalla on tulkki, joka on itse kampaamomestari. ”Se oli kieltämättä aika outoa, etten voinut kommunikoida kampaajani kanssa suoraan englanniksi. Mutta ei sillä ole mitään merkitystä, jos tekee näinkin hyvää työtä.”, Suvi toteaa onnellisena. ”Lontoon hinnat eivät ole yleensäkään missään pohjalukemissa. Ei ole mitään järkeä maksaa leikkauksesta hunttia, jos sen saa käytännössä ilmaiseksi pienellä odotuksella.”

Ajoissa paikalle

Kirjoittamaton sääntö neuvoo asiakasta ilmestymään kampaamokoululle heti sen auettua, sillä osa asiakkaista jättää saapumatta kokonaan. Voit päästä käsittelyyn heti välttäen turhat odottelut. Myös monet muut kampaamot, kuten Vidal Sassoon, tarjoavat vastaavia palveluja Lontoossa ja Englannissa. Ajoittain T & G:n Advanced Academy rekrytoi koekaniineja suoraan kadulta ilmaiseen hiusten pesuun ja kuivaukseen.

Toni & Guy Advanced Academy

75 New Oxford Street
London, WC1A 1DG, UK
Puh: 020 7836 0606

X