Kauneus

Upeat kulmakarvat kotikonstein – ratkaisut 6 kulmaongelmaan

Huolitellut kulmakarvat luovat kasvoille ilmeikkyyttä. Mutta mitä tehdä, jos omat kulmat ovat harvat, rehottavat, liian lyhyet tai näyttävät meikattuina epäluonnollisilta?

Teksti:
Mirva Saukkola
Kuvat:
Istock

Onneksi jokaiseen kulmakarvaongelmaan on olemassa myös ratkaisu.

Huolitellut kulmakarvat luovat kasvoille ilmeikkyyttä. Mutta mitä tehdä, jos omat kulmat ovat harvat, rehottavat, liian lyhyet tai näyttävät meikattuina epäluonnollisilta?

Ongelma: Näkymättömät kulmakarvat

Kulmat ovat niin vaaleat ja näkymättömät, ettei niitä huomaa edes luupilla.

Ratkaisu: Kulmasi kaipaavat väriä. Loihdi sitä joko kynällä tai siveltimellä ja paletilla. Älä liioittele, vaan valitse kyllin vaalea, hiustesi sävyyn sopiva väri, ellet halua näyttää klovnilta. Voit myös kestovärjäyttää kulmasi kosmetologilla tai värjätä ne itse kotikulmavärillä.

Ongelma: Epäsiistit kulmakarvat

Tyyli-ikoni Cara Delevingnen tai nuoren Brooke Shieldsin sijaan kulmasi tuovat mieleen homssuisen ryteikön.

Ratkaisu: Turvaudu ammattilaisapuun ja anna kosmetologin ensin muotoilla kulmasi. Pidä sitten itse lopputulosta yllä. Älä kuitenkaan nypi liikaa, sillä ongelma ei yleensä ole tuuheus vaan rehottavuus. Poista siis hajakarvat ja eri ilmansuuntiin kurottelevat villikot. Hanki kulmavaha, jolla saat rönsyilyn kuriin.

Ongelma: Epäluonnolliset viivakulmat

Vaikka parhaasi mukaan yrität meikata, kasvoillesi sukeutuvat viehkeiden pääskynsiipien sijaan Pikku Myyn vihaiset kulmat.

Ratkaisu: Kulmien piirtämisen kanssa ei kannata hoppuilla. Ohuita karvoja imitoivat lukuisat vedot näyttävät suoraa sutaisua luonnollisemmilta. Valitse siis ohutkärkinen sivellin tai pidä kynä teroitettuna! Liian tumma väri yhdistettynä ohuisiin kulmiin saa ilmeen näyttämään helposti äkäiseltä.

Ongelma: Leviävä kulmaväri

Juoksun tai hikijumpan hurma saa kulmavärin valumaan kasvoillesi.

Ratkaisu: Vesiliukoiset värit eivät kestä hien pintaan herauttavia harrastuksiasi. Siksi kannattaa satsata vedenkestävään tai vahapohjaiseen väriin, kuten kulmageeliin tai -kynään. Värjäyksen ohella voit harkita kulmien kestopigmentointia. Esimerkiksi microblading-menetelmä, jossa kosmetologi pigmentoi kunkin karvajäljitelmän erikseen ihoosi, kestää vähintään vuoden ja näyttää luonnolliselta.

Ongelma: Liian lyhyet kulmat

Ohimoille kurkottavat hännänpäät ovat harventuneet olemattomiksi liian ahkeran nyppimisen seurauksena. Tuloksena ilme on hämmästynyt.

Ratkaisu: Mittaa ensin, mihin hännänpään tulisi ulottua. Oikea kohta löytyy, kun asetat siveltimen tai kynän kulkemaan viistosti nenänpielestä silmäkulman ohi kohti ohimoa. Jatka kulmia kynällä tai siveltimellä. Väri kannattaa kiinnittää kunnolla esimerkiksi värittömällä kulmageelillä.

Ongelma: Harvat kulmakarvat

Harvat karvat eivät kehystä kunnolla katsetta. Jos ne ovat vaaleat, niitä ei edes huomaa, kun taas tummina ne tuovat epätasaisuudessaan mieleen sarvipöllön.

Ratkaisu: Värin ohella kulmasi vaativat volyymia. Kätevä pikaratkaisu ovat kuitua sisältävät kulmavärit, joita harjataan karvoihin. Kuitu luo tuuheuden vaikutelman. Tulevaisuutta silmällä pitäen kulmiin kannattaa sivellä ravitsevia hoitoaineita, jotka kiihdyttävät niiden kasvua.

X