Kauneus

Minkä muotoisille kasvoille pitkät hiukset sopivat parhaiten? Kysyimme asiantuntijalta

Moni haaveilee pitkistä kutreista. Mutta kenelle sellaiset todella sopivat ja kenen kannattaa suosiolla lopettaa pitkistä hiuksista haaveileminen kokonaan? Kysyimme asiaa Q Hair -kampaamon style director Laura Pimiältä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Jotta pitkät hiukset imartelevat ulkonäköä, niiden on oltava hyvässä kunnossa.

Moni haaveilee pitkistä kutreista. Mutta kenelle sellaiset todella sopivat ja kenen kannattaa suosiolla lopettaa pitkistä hiuksista haaveileminen kokonaan? Kysyimme asiaa Q Hair -kampaamon style director Laura Pimiältä.

Q Hair -kampaamon style director Laura Pimiän mukaan pitkien hiusten sopivuutta itselle kannattaa mitata mieluummin hiusten kunnon kuin kasvojen muodon mukaan.

– Jos tukka on ohut ja huonokuntoinen, pituudella ei mielestäni ole mitään itseisarvoa. Jos taas pitkä hius näyttää terveeltä ja hyväkuntoiselta, se kyllä sopii useimmille, Pimiä sanoo.

Jos kasvot ovat pitkänomaiset ja hieman suorakulmiomaiset, Pimiä kuitenkin suosittelee välttämään kovin pitkää hiusta.

– Mutta tällekin kasvojen muodolle pitkä hius voi sopia, jos hius on vähän rikottu ja siihen leikataan esimerkiksi hieman otsatukkaa, joka rikkoo ja pehmentää kasvojen linjoja.

Leikkauksen lisäksi myös jakauksella on väliä

Pitkästä tukasta puhuttaessa puhutaan yleensä hiuksista, jotka ylettyvät hartioiden yli. Klassinen, pitkä ja suora hius keskijakauksella on monen ensimmäinen mielikuva pitkästä tukasta.

– Ovaalit kasvot ovat ihanteelliset klassiselle pitkälle ja suoralle hiukselle sekä keskijakaukselle. Tälle kasvotyypille käyvät oikeastaan kaikki hiusmallit, Pimiä kertoo.

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä onnekkaita. Esimerkiksi pitkiä ja kapeita kasvoja klassinen pitkä hiusmalli keskijakaukselle pidentää entisestään.

Pyöreät ja neliskanttiset kasvot näyttävät parhaalta hiusmallissa, jossa on rikkonaisuutta. Tällainen rikkonainen hiusmalli pehmentää ja häivyttää kasvojen pyöreyttä tai kulmikkuutta.

– Sivujakauksilla saa jo aika paljon aikaan, Pimiä muistuttaa.

Todella pitkissä hiuksissa on oltava volyymia

On olemassa pitkiä hiuksia ja todella pitkiä hiuksia. On melkoinen ero, onko hius hieman olkapäiden yli ulottuva vai kepeästi vyötärölle yltävä.

– Harvemmalle mielestäni sopii niin pitkät hiukset. Ne ovat helposti aika raskaat ja roikkuvat. Ja ovatko ne sitten hyvässä kunnossa? Jos pitää todella pitkiä hiuksia, niin hiuksissa pitää olla runsautta, että ne näyttävät hyvältä, Pimiä sanoo.

Kysyimme Pimiältä myös, minkä muotoisille kasvoille lyhyet hiukset sopivat parhaiten. Lue vastaus!

X