Lifestyle

Kirkasta katse! Näin valitset sopivan silmänympärysvoiteen itsellesi

Silmänympärysiho on juorukello, joka kielii ensimmäisenä väsymyksestä, huonoista elintavoista ja ikääntymisestä. Siksi sitä kannattaa hoitaa hellästi.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Silmänympärysihon hoitaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Oikealla tekniikalla ja tuotteilla katseesi kirkastuu alta aikayksikön.

Silmänympärysiho on juorukello, joka kielii ensimmäisenä väsymyksestä, huonoista elintavoista ja ikääntymisestä. Siksi sitä kannattaa hoitaa hellästi.

Miksi silmänympärysiholle on omat tuotteensa?

Silmänympärysiho on ohuempi kuin muu iho. Sen lisäksi se on jatkuvassa liikkeessä. Räpyttelemme silmiämme yli kymmenentuhatta kertaa päivässä. Sen lisäksi siristelemme silmiä näyttöjen äärellä lähes puolet vuorokaudesta.

Näyttöpäätteiden tuijottelu jättää jälkensä: iho rypistyy, veltostuu ja silmänaluset tummuvat nykyään nopeammin kuin silloin, kun emme olleet kasvaneet kiinni älypuhelimiimme. Puhelimien ja tietokoneiden sinivalon on todettu rasittavan ihoa yhtä paljon kuin UV-säteilyn. On voiteita, jotka suojaavat siltä, mutta sekin riittää, että lisäät iltatoimiisi ihoa korjaavan yövoiteen tai seerumin.

Miten valita oikea tuote?

Jokaisen kylpyhuoneesta pitäisi löytyä ainakin silmämeikinpoistoaine ja kosteuttava silmänympärysvoide. Ahkera kotikosmetologi hankkii niiden lisäksi silmänympäryksille tarkoitetun seerumin, aurinkosuojan, yövoiteen, naamion – ja todellinen hifistelijä turvotusta poistavan, hellästi hierovan laitteen. Sellainen on esimerkiksi Foreolla.

Silmänaluset turpoavat herkästi, etenkin jos syöt suolaista ruokaa ja nukut vatsallasi. Siksi illalla kannattaa käyttää iholle mahdollisimman ohutta voidetta, geeliä tai pelkästään seerumia. Paksu voide turvottaa entisestään. Jos ongelmasi ovat tummat ja turvonneet silmänaluset, hanki geeli tai seerumi, jossa on kofeiinia ja joka on pakattu roll-on-pakkaukseen. Viileä metallikuula virkistää ja rullaa pois turvotuksen, kofeiini taas piristää pintaverenkiertoa. Jos ongelmasi ovat ihon velttous ja rypyt, etsi tuotteita, jotka sisältävät peptidejä tai kollageenia. Ulkoilmaihmisen on tärkeä käyttää päivisin silmänympärysvoidetta, jossa on aurinkosuoja.

Lappunaamiot sopivat kaikille ja ovat oiva keino päästä eroon turvotuksesta ja virkistää iho hetkessä. Säilytä naamioita jääkaapissa!

Miten levitän ja paljonko?

Taputtele voide sormenpäillä silmän sisänurkasta ulkonurkkaa kohti. Se parantaa silmänympärysten verenkiertoa, jolloin sekä turvotus että tummat renkaat saavat kyytiä. Hankaaminen venyttää ihoa. Jos käytät sekä voidetta että seerumia, taputtele seerumi iholle ensin.

Oikea määrä silmänympärysvoidetta on nuppineulan pään kokoinen pallo. Isompi määrä menee hukkaan ja turvottaa. Joitakin voiteita voi levittää myös yläluomelle, mutta jos sitä ei pakkauksessa erikseen mainita, jätä liikkuva luomi rasvatta. Sen iho on alaluomeakin ohuempi ja turpoaa helpommin.

Onko liian myöhäistä aloittaa keski-ikäisenä?

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa silmänympärysvoiteen käyttöä. Jos aloitat voiteen käytön hieman myöhemmällä iällä, voit levittää aamulla suojaavaa ja illalla ryppyjä oikovaa hoitoainetta. Jos haluat vain yhden, sivele silmiesi alle ainakin kosteutta.

X