Joulukuusi ja joulukukat eivät ole toistensa ystäviä − eivätkä takankaan.
Joulukuusi ja joulukukat eivät ole toistensa ystäviä − eikä takankaan läheisyys ole hyväksi viileässä viihtyvälle kuuselle.
Koti ja sisustus

Älä asettele kukkia joulukuusen viereen – kuusen läheisyys saattaa koitua joulukukkien kohtaloksi

Oletko pohtinut, miksi kukat nuupahtavat kotonasi joulun aikaan tavallista nopeammin? Vastaus voi olla yksinkertainen: kukat ovat liian lähellä joulukuusta.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Totta se on! Joulukuusen läheisyys voi olla syynä siihen, että joulukukat nuupahtavat yllättävän nopesti. Joulukuusi erittää huoneilmaan nimittäin etyleeniä, joka saa monet kukat vanhenemaan nopeasti. Kuusen erittämä etyleeni voi saada jopa kukkien nuput putoamaan.

Etyleenin takia kaikki kukkivat kukat kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauaksi joulukuusesta. Myös tietyt kasvikset ja hedelmät erittävät runsaasti etyleeniä, joten jos haluaa pelata varman päälle, kukat kannattaa pitää mahdollisimman kaukana myös kaikista kasviksista ja hedelmistä. Runsaasti etyleeniä tuottavia kasviksia ja hedelmiä ovat muun muassa tomaatti, avokado, luumu, omena, banaani ja viikuna.

Lue myös: Näin saat joulukukkasi kukoistamaan – vinkit 6 suositun joulukukan hoitoon

Joulukukat voivat sitä huonommin, mitä huonokuntoisempi joulukuusi on

Mitä huonommin joulukuusi voi, sitä enemmän se erittää etyleeniä huoneilmaan. Siksi joulukukkien ystävän kannattaakin pitää erityisen hyvää huolta joulukuusensa kunnosta.

Myös etyleeniä tuottavista kasviksista ja hedelmistä huolehtiminen kannattaa, sillä ylikypsät, vioittuneet ja homeiset kasvikset sekä hedelmät tuottavat enemmän etyleeniä kuin hyvinvoivat ja tuoreet.

Lue myös: Minkä 8 kasvista valitset? Valintasi paljastaa asioita persoonallisuudestasi

Lähteet: Biolan Oy, Kotimaiset Kasvikset ry

X