Koti ja sisustus

Antti Tuisku – WWF:n Luonnon lähettiläs

Teksti: Anna.fi

Kuva: Minna AnnolaTapahtunut tähän mennessä: Pop-idoli Antti Tuisku liittyi WWF:n sademetsäkummiksi viime keväänä. Sitä ennen WWF:ssä oli jo suunniteltu pyytää Antti yhdeksi WWF:n Luonnon lähettilääksi. Koska Antti itse ehti ensin tehdä oman sitoumuksensa luonnonsuojeluun, saatettiin kysymys esittää hyvillä mielin. Myöntävä vastaus tuli ripeästi, ja Antti oli selvästi pohtinut syitä ryhtyä tukemaan WWF:n työtä.

”Tämän kuluneen kahden ja puolen vuoden aikana, kun laulaminen on ollut ammattini, halusin vastapainoa kaikelle sille, mitä olen saanut kunnian kokea ja saada. Viihdeala on hyvin materialistinen ja omien arvojen ja filosofisten ajatusten merkitys omassa elämässä kasvaa. Halusin liittyä johonkin, jonka tunnen vilpittömästi sydämen asiakseni ja lahjoittaa varoja siihen”, Antti perustelee.

”Tämän kaiken tein siksi, että tasapaino elämässäni antamisessa ja vastaanottamisessa säilyisi. Toki tuota vaakakuppia täytyy elämässä pitää tasapainossa muillakin elämän osa-alueilla ja kaikkia näitä ajatuksia on hyvä miettiä ja muistuttaa itseään siitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeintä.”

Autokauppiaan poika vähentää hiilidioksidipäästöjään

Sitoumus luonnonsuojeluun on jo vaikuttanut Antin elämäntapoihin. Hän ajaa hybridiautoa, jollaista suosivat myös muun muassa näyttelijäkuuluisuudet George Clooney ja Leonardo DiCaprio sekä Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore.

Hybridiauto on vähäpäästöinen, sillä se käy suurin piirtein puoliksi bensalla tai dieselillä ja puoliksi sähkömoottorilla. Hybridiautoille povataan suurta tulevaisuutta, sillä öljyvarat hupenevat ja ilmastonmuutosta on hillittävä. Esimerkiksi Toyota on jo tähän mennessä myynyt maailmanlaajuisesti yhteensä yli 600 000 hybridiautoa ja arvioi, että vuoteen 2010 mennessä jopa 10 % kaikista sen vuosittain myymistä autoista on hybridejä.

”En kuitenkaan missään tapauksessa halua liioitella ekotekojani ja antaa valheellista kuvaa itsestäni. Teen myös asioita, jotka eivät ole ympäristön kannalta kestäviä. Haluan olla rehellinen tässä asiassa, sillä ympäristönsuojelu on kolahtanut minuun”, Antti sanoo.

Akkujen lataamista Lapissa

Antin nettipäiväkirjasta voi lukea Antin lomista Lapissa. Pohjoinen luonto ja hiljaisuus ovat  tärkeitä akun latureita huippusuositulle pop-idolille.

”Luonto merkitsee minulle tosi paljon. Helsinkiin muuton jälkeen Rovaniemen kodin ja luonnon merkitys on kasvanut huimasti elämässäni. Yritän päästä vähintään kerran kuussa Lappiin ja jos vapaapäiviä on useampia, suunnistan yleensä vielä pohjoisemmaksi kuin Rovaniemelle. Ja rakkain paikka, meidän mökki, on ihan luonnon keskellä. Luonnossa oleminen rauhoittaa ja palauttaa ajatukset sinne maan kamaralle.”

Luonnonsuojeluherätys seinäkalenterin avulla

Kuva: Minna AnnolaAntti Tuisku ja WWF ovat tehneet yhteisen seinäkalenterin vuodelle 2007. Kalenterin kuvissa Antti on eri rooleissa, jotka konkretisoivat luonnon katastrofeja ja toisaalta maapalloa, jossa ihminen elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Kalenterilla WWF ja Antti Tuisku haluavat kannustaa luonnon ystäviä toteuttamaan arjen tekoja luonnon puolesta.

Luonnon puolesta -kalenterissa on kuusi teemaa: ilmastonmuutos, energia, metsä, uhanalaiset lajit, vesistöt ja kestävä elämäntapa. Joka teemaa käsitellään ympäristöuhkien ja toisaalta kestävien ratkaisujen kautta. Huolimatta ympäristöuhkien esiin nostamisesta kalenterin viesti on valoisa: se päättyy elämänuskoiseen kuvaan, jossa Antti kantaa sylissään pikkuvauvaa.

”Olen halunnut tehdä vuosikalenteria jo pitkään, mutta oikeaa ajankohtaa ja aihetta on ollut hankala päättää. Hyvä, tärkeä ja ajankohtainen asia, jonka puolesta koko tiimi teki töitä, palkitsi kaikki varmasti paljon normaalia enemmän, ja haasteita löytyi. WWF:n kanssa oli upea tehdä työtä”, Antti sanoo.

”Sitoutuminen WWF:n sademetsien ja muun luonnon suojeluun auttaa minua kasvamaan ihmisenä”, Antti sanoo vakavana.

Luonnon puolesta -kalenteri on myynnissä WWF:n nettikaupassa ja Antti Tuiskun fanikaupassa ja sen hinta on kummassakin 16 euroa.

Tervetuloa WWF:n verkkokauppaan.
Tutustu WWF:n Luonnon lähettiläisiin.

Teksti: WWF
Kuvat: Minna Annola

X