Asuntomessut Auroran Ruusu
Tuomon ja Petran uusi koti on asuntomessujen kohde 9, Auroran Ruusu.
Koti ja sisustus

Asuntomessujen 118-neliöisessä kodissa toteutuivat kaikki lapsiperheen toiveet – näissä metsämaisemissa kehtaa kylpeä!

Petra Kotsalainen ja Tuomo Ruusunen saivat toiveidensa talon. Rakentaminen stressasi etenkin Petraa, mutta nyt on ihanaa muuttaa uuteen kotiin.
Teksti: Anna-Liisa Hämäläinen Kuvat: Suvi Elo

Kohde 9, Auroran Ruusu, 4 h + k + s, 118 m2

Asukkaat: Petra Kotsalainen, 35, Tuomo Ruusunen, 31, Pihla, 2,5 v ja Hilja-koira 7 v. 

Kun Designtalon talomyyjänä työskentelevä Tuomo ”Topi” Ruusunen näki, että yritykselle oli varattu mukava tontti Naantalin asuntomessuilta, hän kysyi työnantajaltaan, josko hän ja Petra-puoliso voisivat olla asiakasperhe. Työnantajalle asia kävi ja Petrakin näytti vihreää valoa, vaikkei hän alussa luottanut hankkeeseen ollenkaan niin paljon kuin Topi.

Pari asui tuolloin omakotitalossa Rauman Lapissa ja halusi myydä sen ennen sitoutumista messuhankkeeseen, joten messutalosta tehtiin ehdollinen tarjous. Petraa pelotti, ettei vanha talo menisi kaupaksi, mutta se myytiin nopeasti kesällä 2021.

Naantalin asuntomessut 2022

Sisustussuunnittelija Kati Kokljuschkin ehdotti pähkinän sävyä oviin ja keittiösaarekkeen etuosaan. Petra pelkäsi ensin tummuutta, mutta on nyt tyytyväinen. – Pähkinä tuo kauniin lisän sisustukseen ja sopii ympäröivään luontoon.

Asuntomessut 2022 Naantalissa

Messualueella ei ole nurmikkoja, joten terasseilla on iso merkitys. Terassilla on oleskelutilaa, kesäkeittiö ja poreallas. Olohuoneesta avautuu lasiliukuseinä terassille, ja se on etenkin Petralle tärkeä.

Sillä välin messutalon suunnittelu oli edennyt, ja tontille aiottiin rakentaa pakettitalo Designtalon mallistosta. Petra ja Topi hyppäsivät liikkuvaan junaan, mutta vielä oli mahdollista tarkentaa suunnitelmia. Kun Petra alkoi ideoida, talo meni lähes kokonaan uusiksi.

– Halusin vanhempien makuuhuoneesta isomman sekä walk-in closet -tyyppisen vaatehuoneen ja sen yhteyteen meikkausvessan. Toivoin myös liukulasiseinää olohuoneesta terassille, Petra luettelee.

Kaikki toiveet toteutuivat.

Kotiliesi.fi: Naantalin Asuntomessujen kuumimmat trendit – kopioi nämä 3 tyyliä oman kodin sisustukseen

Asuntomessut 2022 Naantalissa

Suoraan vanhempien makuuhuoneen takana on pieni vaatehuone.

Asuntomessut 2022

Petran hillitty sisustustyyli jatkuu myös erillisessä wc:ssä. Seinään kiinnitettävä wc-istuin helpottaa siivousta.

Rakentaminen kävi hermoille

Petralla ei ollut kokemusta rakentamisesta. Se stressasikin häntä enemmän kuin Topia, jolle rakentaminen on tuttua työn takia.

– Kuvittelin, että sovitut aikataulut pitävät. Mutta eihän rakentaminen mene niin. Se kävi hermoille, koska olen perfektionisti. Tämä aiheutti välillemme erinäisiä keskusteluja, Petra kertoo.

Topi teki paljon töitä rakennuksella, ja kaksi messuja edeltänyttä kuukautta hän oli siellä joka päivä.

Asuntomessut 2022

Pihla saa uuteen kotiin oman huoneen, jota hän jo esittelee vieraille innoissaan.

Asuntomessut 2022 Naantalissa

Eteisestä avautuu näkymä talon läpi mäntymetsään. Maisema on Petralle tärkeä. Topi haaveilee messusisustukseen kuuluvasta Shell-nojatuolista.

Lue myös: Suomalainen design-tuoli on niin tylsäntäydellinen, että harva tajuaa istuneensa sillä kymmeniä kertoja – juuri siksi ”virastotuoli” on Eevan olohuoneen keskipiste

– Tämä on ollut fyysisesti iso työ, mutta työläintä on silti ollut vakuuttaa Petra siitä, että talo tulee valmiiksi. Vaikka aikatauluviivästyksiä tuli, näin kuitenkin koko ajan, että kokonaisuus eteni hienosti.

Topia sisustaminen ei kiinnosta, mutta Petra pitää siitä. Hänen tyylinsä on rauhallinen ja skandinaavinen.

– Topi on kyllä avoin ideoilleni, Petra kertoo hymyillen.

Messutalosta pitkäaikainen koti

Muuttoa uuteen kotiin Petra ja Topi odottavat innokkaasti. Alun perin he ajattelivat asua siellä kaksi vuotta ja myydä talon sen jälkeen. Nyt mieli on muuttunut: messutalosta tulee pitkäaikainen koti.

– Tuntuisi vaikealta lähteä, koska olemme suunnitelleet ja tehneet tämän sydänverellä, Petra sanoo.

Asuntomessut 2022 

Poreallas näyttää porisevan lähes jokaisen messutalon terassilla, niin myös Petran ja Topin.

Naantalin asuntomessut 2022

Yhteen tasoon rakennetun talon sauna ja pesutilat sijaitsevat perimmäisinä vanhempien makuuhuoneen takana.

Topille kaikki uudessa kodissa on mieluista, mutta hienoimpia tunteita herättävät pitkospuut, nuotiopaikka, terassi porealtaineen ja kesäkeittiöineen sekä kallionkolon vesiputous.

Petra, jolle siivoaminen on harrastus, nauttii siitä, että kaikki on uutta ja puhdasta. Hän pitää myös isoista ikkunoista ja liukusaliseinästä.

– Kun tulen eteisestä sisälle, nautin siitä, että näen suoraan talon läpi makuuhuoneeseen ja mäntymetsään.

Tuomo Ruusunen ja Petra Kotsalainen

Talomyyjä Topi Ruusunen vei sairaanhoitaja Petra Kotsalaisen ensitreffeille Porin keskeneräiselle asuntomessualueelle keväällä 2018. Nyt heille on valmistunut uusi koti Naantalin Luonnonmaalla sijaitsevalle asuntomessualueelle. Pihla-tytär on 2,5-vuotias.

X