Koti ja sisustus

Cloudberry Living – Suomalaista designia brittiläisessä nettikaupassa

Teksti: Anna.fi

Pohjoismaisia design- ja sisustustavaroita myyvä Cloudberry Living verkkokauppa on toiminut jo parisen vuotta. Suomalaiset Anne Tiainen-Harris ja Sirpa Arovaara totesivat nettikaupalle olevan selkeää tilausta Iso-Britanniassa, sillä varteenotettavia pohjoismaiseen designiin keskittyviä kauppoja on maassa vähän.

Cloudberry Living – Suomalaista designia brittiläisessä nettikaupassa

Netin kautta myydään Britanniassa huomattavasti enemmän kuin tavallisissa kaupoissa ja koko nettimyyntikonsepti on maassa monta vuotta muuta Eurooppaa edellä. Annen mukaan Cloudberry Living on koonnut ympärilleen toimivan tiimin:

– Meitä on kaksi suomalaista omistajaa, Sirpa Arovaara ja minä. Meillä on lisäksi huolintayrityksessä oma tiimi, joka hoitaa tuotteidemme varastoinnin, pakkaamisen ja lähettämisen. Teemme osan PR:stä itse, mutta meillä on myös Product Placement:iin erikoistunut PR-toimisto. Sirpa hoitaa tilaustenkäsittelyyn liittyvät asiat sekä koko talouspuolen. Minun tehtäväni on ylläpitää verkkosivujamme, hoitaa yrityksemme markkinointia, PR:ää sekä verkkomarkkinointia. Jaamme asiakaspalveluvastuun ja teemme päätökset uusien tuotteiden tilauksista yhdessä.

Valikoimassa tunnettuja brändejä

Anna ja SirpaCloudberry Living myy moderneja ja laadukkaita pohjoismaisia designtuotteita laidasta laitaan. Valikoimaan kuuluu mm. astioita, aterimia, seinätarroja, leluja, tapetteja, valaisimia, laukkuja, tarjottimia, koriste-esineitä, sisätossuja, vilttejä, tarjottimia ja joulukoristeita joulun alla. Suurin osa tuotteista on tunnettuja brändejä, mutta mukana on myös Iso-Britanniassa tuntemattomampia tuotemerkkejä kuten Aarikka, Sami Rinne Design, Hantverkarlyan ja ISAK.

– Kokeilemme uusia brändejä aina silloin tällöin ja ne mitkä alkavat myymään, jäävät vakituiseen valikoimaamme. Pyrimme myymään paljon eettisesti ja ympäristöystävällisesti valmistettuja tuotteita, esimerkiksi Hantverkarlyan (käsintehty Suomessa), Rice (Reilun Kaupan yritys, joka teetättää tuotteensa käsityönä kauko-idässä), ISAK (ruotsalaista käsityötä ruotsalaisesta puusta), jne. kertoo Anne Tiainen-Harris.

Cloudberry Living pyrkii toimittamaan tuotteet asiakkaalle 1-2 päivän kuluttua tilauksen tekemisestä. Arvokkaimmat tuotteet eivät ole varastotavaraa, joten niiden toimitusaika on yhdestä kolmeen viikkoon. Kaikki tuotteet toimitetaan asiakkaan kotiovelle joko kuriirin tai postin välityksellä.

Pohjoismainen design kovassa suosiossa

Pohjoismaista designia myyvälle verkkokaupalle oli todella tilausta, sillä Annen mukaan britannialaiset ovat erittäin innostuneita pohjoismaisesta suunnittelusta. Perinteinen englantilainen romanttinen sisustustyyli on saanut väistyä pelkistetymmän tyylin tieltä.

– Kohderyhmämme rakastaa skandinaavista designia! Täällä kodinsisustamiseen ja lahjoihin laitetaan moninkertaisesti enemmän rahaa kuin esimerkiksi Suomessa tai muissa Euroopan maissa. Uuden sukupolven maku on muuttumassa eikä isoissa kaupungeissa enää haluta tyypillistä englantilaista sisustusta kukkatapetteineen, tunkkaisine väreineen ja pienine huoneineen. Nuoret ihmiset sekä keski-ikäiset hyvin toimeentulevat lontoolaiset suosivat yhä enemmän vaaleaa sisustuslinjaa, puulattioita, laadukkaita sisustusesineitä ja avaria tiloja.

Design House StockholmPia Wallen

Haaveissa pieni liike pikkukaupungissa

Tulevaisuudessa Cloudberry Living aikoo lisätä uusia brändejä ja tuotteita valikoimiinsa. Tavoitteena on, että joku päivä valikoimissa olisi kaikki merkittävät pohjoismaiset brändit. Uusia kokeiluja unohtamatta. Jossain vaiheessa nettikaupasta voi ostaa myös huonekaluja.

BRIOIittala

Tulevaisuudessa Cloudberry Livingin tuotteita voi saada myös konkreettisesta liikkeestä.

– Olemme haaveilleet pienen liikkeen perustamisesta johonkin ihanaan läheiseen pikkukaupunkiin. Voisimme sieltä käsin hoitaa nettimyynnin ja olisi myös mukava tavata asiakkaitamme ihan kasvokkain. Keskitymme kuitenkin pääasiassa verkkokauppamme kehittämiseen, sillä verkossa pystymme tavoittamaan asiakkaamme ympäri Englantia sijainnista riippumatta. Myyntimme ja brändimme tunnettuus kasvaa tasaisen varmaa tahtia ja jo nyt suuri osa modernia sisustustyyliä rakastavista englantilaisista on lukenut Cloudberry Livingistä sisustuslehtien sivuilta.

RiceClouberry Living myy seuraavia brändejä:
 • Aarikka (huippusuositut joulukoristeet ovat valikoimassa joka vuosi syys-joulukuun ajan)
 • Arabia Finland (muumituotteet ovat Britanniassa erittäin suosittuja, mutta niitä ostetaan lähinnä keräilymielessä ja aikuisille, ei lapsille)
 • Arne Jacobsen Wall Clocks (Arnen design-klassikko seinäkellot tulevat myyntiin syyskuussa)
 • BRIO (ruotsalaiset lelut ovat kestosuosikki)
 • Design House Stockholm (Block lamppu ja pyöränkorit myyvät hyvin)
 • ferm LIVING (tanskalaisia seinätarroja ja tapetteja)
 • Hantverkarlyan (suomalaisia käsintehtyjä puuleluja)
 • Iittala (kestosuosikki)
 • ISAK (suosittu brändi, cooleja tarjottimia, kuppeja ja vilttejä)
 • Le Klint (tanskalainen valaisinbrändi)
 • Louis Poulsen (tanskalainen valaisinbrändi)
 • Pia Wallén (huippusuosittuja tossuja ja muita tuotteita)
 • Rice (hauskoja käsintehtyjä tuotteita, Reilun Kaupan yritys)
 • Sami Rinne Design (upeita kuppeja Suomesta)
 • Unique Copenhagen (erittäin suosittuja Verner Panton valaisimia Tanskasta)
 • Verso Design (suomalaisia huopa lasin- ja lautasenalusia)

Teksti: Anna-Mari Urpalainen
Kuvat: Cloudberry Living

Cloudberry Living

 

 

X