Koti ja sisustus

DIY-ideoita kotiin – Taulut, boordit, kuviomaalaukset

Teksti: Anna.fi

Maaleilla, tapeteilla ja tekstiileillä loihdit monta modernia ja edullista ideaa kotisi kohentamiseksi.

Löydä itsestäsi taiteilija

Valmiista raitakankaasta syntyy taideteos

Valmiista raitakankaasta syntyy suurikin taideteos tuon tuosta. Viitseliäämpi pohjustaa kankaan itse ja maalaa raidat akryylimaaleilla. Valmiita taulupohjia ja kiilakehyksiä myyvät muun
muassa taiteilijantarvikeliikkeet ja Clas Ohlson. Maalarinteippi on kotitaiteilijan tärkein työväline, sillä saa huolellisesti rajattua maalialueet. Itse maalaustyö sujuu parhaiten siveltimellä.

Boordit palaavat

Tosin nyt tuhteina raitoina. Itse suunniteltu kuvio printattiin tulostetapetille, ja tapettivuota kiinnitettiin seinään vaakasuoraan. Valmiiksi liisteröity tapetti kiinnittyy pelkän veden avulla. Tapettivuota rullataan ja upotetaan hetkeksi vesiastiaan liisterin aktivoitumiseksi, ylimääräinen vesi valutetaan pois ja vuota painellaan suoraan seinälle.

Tee se itse -boordit

Nukkumatin kaverit

Vanhat Palaset-laatikot saivat uuden maalipinnan kotikonstein. Alkuaan tummanruskeat laatikot pohjamaalattiin valkoisiksi, jotta vaaleatkin sävyt peittävät ruskean pohjavärin. Malttia ja aikaa vaativat kolmiot teipattiin maalarinteipillä ja värialueet siveltiin Empire-kalustemaalilla. Päiväpeitettä karttaville sopivat tuplaleveät vuodetekstiilit, ja päiväaikaan suojaa antaa torkkupeite. Värillinen runkopatja peittyy tyylikkäästi erillisellä runkopatjansuojuksella. Leijuvan sängyn tunnelman voi huijata köysikiinnityksellä. Monenvärisiä ja -kuosisia köysiä myy Bauhaus.

DIY-makuuhuone

Mitä sirkusta!

Puolapuut, voimistelurenkaat ja keinulauta tuovat vauhtia arkeen. Sirkusleikkien taustaseinä kuvioitiin yksivärisestä tapetista leikatulla tapettiruohikolla. Lyijykynällä ja viivaimella piirretty kuvio leikattiin saksilla, ja ruohikko liisteröitiin seinään kolmessa osassa. Keittiön seinäkaappi sopii myös lastenhuoneeseen. Jokaiselta sivulta maalattu kaappi on hauska yksityiskohta, aivan kuin suorakaidepala tulisi seinän läpi.

Sirkus lastenhuoneessa

Teksti: Susanna Vento
Kuvat: Kristiina Kurronen
Lavasterakennus: Samuli Niskanen

Deko 2/2012

X