Koti ja sisustus

Ekologiset sisustusmateriaalit – Sisusta puulla!

30.5.2012 Teksti: Anna.fi

Puu on perinteikäs luonnonmateriaali, jolla voit loihtia eloa ja iloa sisustukseen: Voit luoda erilaisia pintoja, muotoja ja värejä – sellaisia, jotka istuvat sinun kokonaisuuteesi. Puu myös tuntuu hyvältä, sillä sen lämmön voi aistia.

Materiaalina se on pitkäikäinen ja sen käyttö tuo monenlaisia kustannushyötyjä; puuta on helppoo huoltaa ja se kestää elämän kolhuja monen sukupolven ajan. Puu hengittää vuoden aikojen vaihtelun mukaan ja tasaa sisäilman kosteusolosuhteita. Puu toimii myös hyvänä lämmöneristeeenä.


Kuvassa struktuuripaneeli STS 14×145 valkoinen

Valkoiseksi maalattu puu avartaa ja tuo tilan pintoihin lämminhenkistä vaihtelua.

Vire-paneeli


Ristomatti Ratia

Ristomatti Ratia on muotoilun uranuurtaja, joka on tullut tunnetuksi Suomessa ja ulkomailla monen klassikon suunnittelijana. Ratia on suunnitellut Siparilan mallistoon Vire-paneelin, joka on syntynyt suomalaisen luonnon innoittamana.– Vireen suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että halusin tuoda suomalaisen saariston luontoa ja sen tunnelmaa sisustuksen mukana sisälle koteihin. Itämeren rannalla kasvaneena saaristo ja sen moninainen ympäristö ovat minulle loputon inspiraation lähde. Vireen muotoilussa yhdistyvät meri, aaltoja nostattava tuuli ja aallot vastaanottava kallio, Ratia kertoo.


Vire-paneeli, valkoinen


Vire-paneeli, kuultava hiekka

Kaikki Siparilan sisustuspaneelit ovat piilokiinnitettäviä, eli valmiissa seinäpinnassa ei näy häiritseviä naulankantoja. 


Struktuuripaneeli STS 14×145 valkoinen

Kiiltävät laatat ja maalatut seinäpinnat sopivat hyvin puun seuraksi. Puinen seinäpaneeli luo yksityiskohtia, jotka kuitenkin sointuvat kauniisti vaaleaan yleisilmeeseen. 


Saunapaneeli STS 15×95 valeuralla, asiakkaan sävy

Kodin saunatiloihin sopii STS sisustuspaneeli, jonka voi käsitellä haluamaansa sävyyn. Saunasuoja antaa puulle kauniin himmeän pinnan ja takaa kestävyyden haastavissa kosteusolosuhteissa.


Saunapaneeli STS 15×95 valeuralla, asiakkaan sävy

Materiaalit

Vire-paneeli, suositushinta 40 €/m2
Struktuuripaneeli STS 14×145, valkoinen, suositushinta 34 €/m2
Saunapaneelit STS 15×95, saunasuojattu asiakkaan sävyyn, suositushinta 25 €/m2

Lue lisää: Siparila

Kuvat: Siparila