Koti ja sisustus

Ellit ja muut osaavat naiset messuilla

24.10.2000 Teksti: Anna.fi

”Ihanaa!”, ”Mä haluun lisää!”, ”Voi ei, nyt ne loppu!”
Tässä ei huudahdella laivan buffet-pöydän ääressä, vaan ihastellaan IdeaKeittiön herkkuja. Ellit ja IdeaKeittiö hurmasivat messuyleisön viikonvaihteen Osaava nainen -tapahtumassa Turussa.
”Fiilis on ollut hyvä ja IdeaKeittiön tarjottavat ovat maistuneet”, kertoi Anita Mäntynen, IdeaKeittiön esittelijä. Myös Ellien ständillä oli jatkuva kuhina: Elleissä surffailu on hauskaa puuhaa myös messuilla!

Naisen elämää seminaarisaleissa

Nyt kuudennen kerran järjestetyistä Osaava nainen -messuista on kasvanut Suomen suurin naisten tapahtuma. Kolmipäiväinen seminaari- ja messutapahtuma houkutteli tänäkin vuonna paikalle kymmeniä tuhansia aktiivisia naisia. Vaikka jo satojen näytteilleasettajien toimintaan tutustuminen olisi tarjonnut ohjelmaa tuntikausiksi, monia kiinnostivat myös lukuisat seminaariluennot.

”Luennot ovat olleet todella kysyttyjä, eivätkä kaikki halukkaat ole edes mahtuneet seuraamaan niitä. Tämän vuoden suosikkeja ovat olleet pukeutumiseen, työssä jaksamiseen sekä naisen seksuaaliseen elämänkaareen liittyvät luennot”, kertoi seminaarilippujen jakaja. ”Monet osallistuvat tapahtumaan juuri seminaariluentojen takia ja ne vetävät väkeä kauempaakin.”

Seminaarien suosion olivat huomanneet myös tamperelaiset Sirpa ja Eija. Heitä olisivat kiinnostaneet mm. aromaterapiaan ja joogaan liittyvät luennot, mutta seminaariliput olivat jo loppuneet. Rouvien messupäivä sujui kuitenkin mukavasti ympäriinsä kierrellen. Pienten ostosten lisäksi mukaan tarttui energiaa ja ideoita. ”Olemme saaneet hyviä sisustus- ja joululahjavinkkejä. Ja muotinäytös oli hieno!”

Tietoa ja shoppailua

Erilaisista vinkeistä messuilla ei todella ollutkaan pulaa. Näytteilleasettajien joukkoon kuului niin yksityisyrittäjiä ja käsityöläisiä kuin suuryrityksiäkin. Myös julkishallinto oli edustettuna. Osaava nainen -tapahtuman valttina onkin sen monipuolisuus. Missä muualla voit saman päivän aikana tutustua erilaisiin ammatteihin sekä yrityksiin ja järjestöihin, saada tietoa Suomen nähtävyyksistä, hankkia rakennekynnet, liittyä työttömyyskassaan sekä saada grafologin lausunnon?

Juuri tapahtuman monimuotoisuus oli saanut myös turkulaisen Tarun ja forssalaisen Nanan lähtemään liikkeelle. ”Messut ovat olleet mukavaa ajankulua ja vaihtelua. On ollut hauska kierrellä ja vähän shoppaillakin, kun kaikki on näppärästi saman katon alla”, kertoivat tytöt. He olivat ostaneet hattuja ja ihailleet käsitöitä.

Turun messukeskus täyttyy taas ensi vuonna naisenergiasta ja osaavista, aktiivisista naisista. Ja nimenomaan naisista: miehiä on tässä tapahtumassa turha bongailla muualta kuin messuständien takaa.

Jenni Saarilahti / A4 Media Oy

Kuva: A4 Media Oy

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *