Koti ja sisustus

Helpota arkeasi: tee nämä asiat aina sunnuntaisin

Teksti: Anna.fi

Sunnuntai on loistava päivä valmistautua tulevaa viikkoa varten. Kun teet listaamamme asiat joka sunnuntai, kiireinen arki helpottuu.

Helpota arkeasi: tee nämä asiat aina sunnuntaisin

1. Aloita aamu rauhassa

Sunnuntaina ei tarvitse hypätä heti sängystä. Älä siis turhaan stressaa heräämisestä, vaan kerää voimia viikon varalle! Heräile rauhassa ja syö hyvä aamupala, niin pääset levolliseen sunnuntaifiilikseen.

Lue myös: Aina kiire aamuisin? Nämä 10 aamurutiinia helpottavat arkeasi

2. Pyykkää

Kun hoidat pyykkäämisen sunnuntaina heti rauhallisen aamun aloittamisen jälkeen, ei asialla tarvitse vaivata päätä koko viikkona. Lisäksi sinulla on runsaasti puhtaita, raikkaita vaatteita valittavaksi arjen moniin menoihin. Säännöllisesti joka viikko pyykätessä pyykkivuori ei pääse kerääntymään valtavan korkeaksi.

Lue myös: Miten paidasta saa pois hien hajun, nypyt tai hikiläikät? Näin huollat lempivaatteesi uuden veroiseksi

3. Vaihda lakanat

Lakanat suositellaan vaihtamaan kerran viikossa, jos hikoilee paljon yöllä. Jos hikoilu ei ole ongelma, voi petivaatteet heittää pesukoneeseen parin viikon välein.

Vaikka pakkoa lakanoiden vaihtamiseen ei olisikaan, tuo viikoittainen petivaatteiden vaihtaminen elämään pientä luksusta. Miten ihana onkaan pujahtaa puhtaisiin lakanoihin ja aloittaa viikko raikkaana petivaatteita myöten!

Lue myös: Sisustatko lakanoilla? Äänestä suosikkiasi vuodevaatteista!

4. Tee viikolle valmiita asukokonaisuuksia

Kun suunnittelet muutaman asukokonaisuuden asusteineen kaikkineen valmiiksi viikon menoja varten, ei sopivien päällepantavien etsimiseen kulu arjen kiireessä aikaa. Samalla vältät myös hermoja raastavat vaatekriisit. Jos joku asukokonaisuuksista jää käyttämättä, on se valmiina jo seuraavaa viikkoa odottamassa.

Kuin huomaamatta järjestät samalla vaatekaappisi ja varmistat, että hyödynnät koko vaatekaappisi sisältöä muutaman aina kiireessä yllesi heitettävän lempivaatteesi sijaan. Myös viikon aikana käytettävät urheiluvaatekokonaisuudet kannattaa valita etukäteen.

Lue myös: Treenivaatteista motivaatiota liikkumiseen – Äänestä suosikkiasusi!

5. Siivoa laukkusi ja lompakkosi

Laukkuun ja lompakkoon eksyy viikon aikana helposti turhaa tavaraa. Tyhjennä siis lompakkosi turhista kuiteista ja tarkista, ettet kanna laukussasi tavaroita, jotka voit hyvin jättää omille paikoilleen kotiisi.

Lue myös: Siivous – Vähän joka päivä ja kerran viikossa enemmän

6. Siisti koti ja tyhjennä roskakorit

Kukapa ei nauttisi siistissä kodissa heräämisestä? Järjestä siis sunnuntaina hujan hajan lojuvat irtotavarat paikoilleen ja tyhjennä roskakorit. Jos kotisi ei ole suursiivouksen tarpeessa, pelkkä kylpyhuoneen ja keittiön pintojen pyyhkiminen riittää, jotta kotisikin on valmis arjen koetuksiin.

Lue myös: Hukutko roinaan? Näin pääset turhasta tavarasta eroon!

7. Ulkoile

Sunnuntaina kannattaa käydä kiireettömällä happihyppelyllä – etenkin, jos istut työssäsi päivät pitkät sisätiloissa. Ulkoilun jälkeen myös nukut paremmin.

Lue myös: Mistä aikaa liikuntaan?

8. Kurkista jääkaappiin

Vaikka seuraavan viikon ruokaostokset olisi hankittu ja syömiset mietitty jo ennen sunnuntaita, kannattaa sunnuntaina vielä tarkistaa tulevan viikon ruokatilanne. Kurkista myös, mitä pakkasesta löytyy! Kun arkena tulee nälkäisenä töistä, eikä jääkaapissa ole kuin valo, on vaikea pysyä energisenä ja hyväntuulisena.

Lue myös: Lue hyvinvointibloggaaja Anu Kiiverin inspiroivat ruokavaliovinkit!

9. Suunnittele tulevan viikon tekemiset

Ennen nukkumaan menemistä kannattaa tarkistaa kalenterista tulevan viikon tekemiset ja mahdollisesti päivittää kalenteria viikonlopun jäljiltä. Näin valmistaudut jo sunnuntaina henkisesti tulevan viikon aktiviteetteihin.

Lue myös: Aikavarkaat kuriin

Lue lisää:

Loma loppui ja arki alkoi – Eroon ahdistuksesta
Työssäjaksamisen perusta on omasta itsestä huolehtiminen
Vapaa-aika stressaa enemmän kuin työ
Pieni hetki, iso ilo – Poimi Kylli Kukkin ja muiden joogaohjaajien voimanlähteet!

Teksti: Hilppa Alanko
Kuva: Colourbox

Lähteet: Blair Blogs, DEAU, Fashion Police Nigeria, Good Housekeeping, WhoWhatWear.com

X