Koti ja sisustus

Ideoita kodin säilytykseen

Teksti: Anna.fi

Säilytys tuntuu olevan kodin ikuinen ongelma. Näillä vinkeillä saat työtilojen ja vaatteiden säilytyksen haltuun ja hukkatilat hyötykäyttöön.

Lofty-parvisänky, Lundia
Vanha kunnon parvisänky auttaa työhuoneen tai lastenhuoneen säilytysongelmissa. Kun parven alle muodostaa työpisteen hyllyineen, siitä tulee oma tila huoneen keskelle. Pidä kalusteiden materiaalit yhtenäisinä, niin kokonaisuudesta tulee harmoninen. Lofty-parvisänky muuntuu myös kerrossängyksi, 1 620 e, patja sisältyy hintaan. Classic-hyllykokonaisuus ja työpöytä 1 100 e, Lundia.

 Ego-kaappi, Poliform
Perinteistä vaatekaappia voi käyttää myös tilanjakajana. Läpinäkyvä kaappi ei estä valon kulkua ja tuo vaatteet esille kuin vitriinissä. Sotkut katoavat kertaheitolla, sillä vaatteita joutuu pitämään järjestyksessä. Poliformin Ego-kaapin erikoisuus on lasinen takaseinä, kuvan kaappi 12 775 e, Casuarina.

Hylly, Frama
Framan hyllyssä on nostalgiset kannattimet. Alkaen 40 cm, 87 e, designdelicatessen.com.

Mulig-vaatetanko, Expedit-hylly, Ikea
Vaatekaapin voi muodostaa myös erillisestä hyllymoduulista ja vaatetangoista. Seinään kiinnitettävä tanko helpottaa siivousta. Viereen riittää peruskirjahylly, johon voi kasata pienemmät vaatteet. Mulig-vaatetanko 3,99 e/kpl, Expedit-hylly 159 e, Ikea.

Vaatetanko, Ferm Living
Ferm Livingin vaatetangossa on nahkaiset kannattimet, 169 e, fermliving.dk.

Turbo-vaaterekki, Ikea
Erinomainen idea on muodostaa vaatetila sängyn taakse. Kun kaikki vaatteet roikkuvat rekeissä, kokonaisuus näyttää siistiltä. Erota tila sängystä verholla, saat myös oivan sängynpäädyn! Musta Turbo-vaaterekki 34,95 e/kpl, Ikea.

Schönbuchin naulakko
Seinäkoukut tarjoavat oivan ratkaisun pienien ja väliaikaisten asioiden säilyttämiseen. Schönbuchin naulakon vaatekoukut voi taittaa pois tieltä, kun vieraat ovat lähteneet. 560 e, nest.co.uk.

Como-kirjahylly, BoConcept
Kirjahyllyt sopivat yhtä lailla käytäviin. Jos hylly täyttää koko seinän, kannattaa kirjojen väliin jättää tyhjiä kohtia ja asetella niihin myös muita esineitä ilmavuuden säilyttämiseksi. BoConceptin Como-kirjahyllyssä on oivallisia lokeroita pienille asetelmille. Kuvan kokonaisuus on muodostettu kolmesta suuresta hyllystä. 205 x 205 x 31 cm, 2 295 e/kpl, Vepsäläinen.

Montanan laatikkomoduulit
Seinään kiinnitettävät ja siten siivousta helpottavat kalusteet sopivat käytäviin. Erilaisia seinälle sopivia laatikoita ja moduuleja löytyy monilta valmistajilta. Niitä pystyy hyödyntämään niin eteisen ulkovaatesäilytyksessä kuin papereiden arkistoinnissa. Montanan laatikkomoduulien mitoitus on erityisen hyvä A4-papereille. Kuvan Wardrobe-kokonaisuus 4 120 e,
Formverk.

Lugo-pöytä ja London-tuoli, BoConcept
Sen sijaan että tukkisit työhuoneen lattialla seisovilla hyllyillä ja laatikoilla, kokeile nostaa tavarat reippaasti ylhäälle. Useisiin kapeisiin seinähyllyihin mahtuu rutkasti tavaraa ja työpöydän ympäristö pysyy vapaana. Taidetta voi ripustaa hyllyjen alle, jolloin se on mukavasti katseen tasolla. BoConceptin Lugo-pöytä 469 e ja London-tuoli 179 e, Vepsäläinen.

Kvik-kaappirunko ja mattavalkoiset liukuovet
Syvennykset ovat loistavia säilykseen. Siistin kaappirungon voi peittää vaikka vain yhdellä liukuovella, jolloin halutun kohdan hyllystä voi jättää reilusti näkyviin. Myös verholla saa vaihtelua huoneen pintoihin. Kvikin kaappirunko ja mattavalkoiset liukuovet 1 954 e.

Teksti: Katri Keihäri
Kuvat: Valmistajat

Deko 3/2014

Lue myös nämä:
Eteisen säilytys kuntoon pienillä apureilla
Kulho pitää tavarat tallessa – Kippo poikineen

X