Koti ja sisustus

Ihanat käsintehdyt asusteet – Äänestä suosikkiasi!

Teksti: Anna.fi

Käsintehdyt lahjat saavat aina yhtä lämpimän vastaanoton. Ne ilahduttavat saajaansa talvipakkasilla ja toimivat asussa mielenkiintoisina yksityiskohtina. Ammenna lahjavinkit pukinkonttiin ja anna äänesi suosikkiasusteellesi!

1. Neulehuivi

Moda: Asusteita lahjaksi

Reilunkokoinen neulehuivi toimii  tarvittaessa myös huppuna ja lämmittää ihanasti. Huivin pintaan muodostuu korinpohjakuvio, jonka jokainen ruutu neulotaan erikseen joko kokonaisena tai puolikkaana. Ruudut neulotaan patenttineuleisina, mikä tekee huivista erityisen muhkean.

2. Romanttinen asustesetti

Moda: Asusteita lahjaksi

Myssy ja lapaset muodostavat korumaisen asustesetin. Lapasten päällinen on kokonaan pitsijoustinneuletta, kämmenpuolella on ensin joustinneuletta ja sitten sileää neuletta, jota on myös peukalossa. Myssyn alareunassa on joustinneuletta, muuten se on samaa pitsijoustetta kuin lapasten päällinen.

3. Silkkimohairhuivi

Moda: asusteita lahjaksi

Kutsujen keskipiste pukeutuu unelmankevyeen silkkimohairiin. Juhlatunnelman kruunaavat viimeistellyt detaljit. Neulo sileäneuleinen huivi yksinkertaisella langalla ja 12 eri värillä.

4. Raitapipo, röyhelöhuivi ja ruudulliset rannekkeet

Moda: Asusteita lahjaksi

Tyylikäs asustesetti sisältää raitasomisteisen myssyn, röyhelöhuivin ja ruudulliset rannekkeet. Sileäneuleinen myssy neulotaan suljettuna neuleena, ja sen reunaan tulee joustinneuletta. Huivi syntyy kahdessa osassa: ensin neulotaan huivin suora osa, jonka reunasta poimituilla ja lisätyillä silmukoilla neulotaan röyhelöosa. Rannekkeet neulotaan tasona raidallisiksi.

5. Siniraidallinen myssy

Moda: asusteita lahjaksi

Siniraidallinen myssy syntyy ala- ja yläreunojen kaksinkertaisesta helmineuleesta sekä niiden väliin neulottavasta pitsineuleesta. Päälakikavennukset tehdään sileänä neuleena.

6. Oranssi tupsupipo

Moda: asusteita lahjaksi

Voit neuloa tupsupipon yksivärisellä oranssilla langalla tai kirjavalla pinkillä langalla. Pipon alareunassa on joustinneuletta.

Tekstit: Annaleena Lampola ja Sirpa Jäkkö
Kuvat: Sampo Korhonen, Austerman ja Coats Sublime/ Tekstiiliteollisuus Oy, Schachenmayar ja Rowan /Coats Opti Crafts Oy
Ompelumalliston suunnittelu ja ompelu: Veera Vuorento ja Moda-Tiimi
Neulesuunnittelu: Sanna Vatanen, Marita Metsäkylä ja Piia Maria Pekkanen /Tekstiiliteollisuus Oy
Tyyli: Pia Hagström

Juttu ja ohjeet on julkaistu lehdessä Moda 9/2013.

Mikä asusteista on suosikkisi?

Katso tilanne vastaamatta

X