Koti ja sisustus

Intarsiakuvion neulominen

Teksti: Anna.fi

Intarsiakuvion neulominenYksittäisiä väripintoja tai samalla kerroksella olevia monivärisiä kuviopintoja neulotaan yleensä intarsia-tekniikalla, jossa kuviolanka kulkee työssä vain kuvion kohdalla. Silloin työn taakse ei muodostu pitkiä tai moninkertaisia lankajuoksuja. Pieniä yksittäisiä kuvioita varten kannattaa keriä oma pieni kerä, joka kulkee kätevästi mukana.

Kirjoneuletekniikassa kuviolankoja kuljetetaan mukana koko kerroksen matkalla, jolloin työn taakse muodostuu lankajuoksuja.

Intarsiakuvion nurja puoliKuvassa on intarsiakuvion nurja puoli, josta näkyy että kuvion taakse ei muodostu lankajuoksuja.

 

 

 

 

 

Intarsiakuvion neulominen

Vaihe 1 Kuviovärin vaihtuessa langat (pinkki ja vihreä) kierretään toistensa ympäri, jolloin kuviokohdat kiinnittyvät toisiinsa. Kun neulot ensimmäisen pinkin silmukan, niin kiristä hieman lankaa.
Vaihe 2 Kun olet neulonut pari silmukkaa pinkillä, niin vedä hieman vihreästä langasta ja kiristä värinvaihdoskohtaa.
Vaihe 3 Nurjalla puolella langat kierretään samalla tavalla toistensa ympäri.
Vaihe 4 Myös nurjalla puolella vedä hieman edellisestä kuviolangasta (pinkki) ja kiristä värinvaihdoskohtaa.

 

Intarsiana voi neuloa monenlaisia ja monenmuotoisia kuvioita

VinokuvioKuvassa on vinokuvio, jota on siirretty joka kerroksella yhden silmukan verran, jolloin värien vaihdoskohdasta tulee suora ja selkeä. Jos kuviota kasvatetaan vain joka toisella kerroksella, tulee värinvaihdoskohdasta lievästi porrasmainen.

 

 

 

Vinokuvion nurja puoliKuvassa on vinokuvion nurja puoli.

 

 

 

 

 

LUE MYÖS | Osa 12: Kirjoneuleen neulominen

Teksti ja kuvat Lea Petäjä

X