Koti ja sisustus

Italialaisen Infinitin design-huonekalut keväällä Suomeen

Teksti: Anna.fi

Italialainen Infiniti valmistaa tyylikkäitä design-huonekaluja, joiden hinnat ovat kuitenkin varsin siedettäviä. Kävin lehdistötilaisuudessa tutustumassa keväällä Suomen markkinoille tulevan sisustusbrändin suunnitelmiin.

Glossy-tuoli
Muovista valmistetussa Glossy-tuolissa on hienot värit. Tuolia saa myös läpinäkymättömänä ja verhoiltuna. Tässä versiossa värit pääsevät kuitenkin erityisesti hohtamaan.

Italialainen OMP valmistaa puisia, metallisia ja muovisia osia eri huonekaluvalmistajille, esimerkiksi BoConceptille. Vuonna 2008 yritys perusti oman huonekalubrändinsä Infinitin. Suurin osa tuotteiden komponenteista valmistetaan OMP:n omilla tehtailla Italiassa, minkä ansiosta laadun tarkkailu on helppoa ja hinnat on voitu pitää monia kilpailijoita alhaisempina.

Next-tuoli
Next-tuoli on hauskasti reiällinen.

Suomen markkinoista vastaavan Inifiniti Finlandin takana on julkitilakalusteisiin keskittynyt Satelliet Finland. Infinitin mallisto tulee kuitenkin myös kuluttajamarkkinoille jälleenmyyjien kautta. Tarkempia tietoa ei vielä saatu, mutta suurten ketjujen liikkeissä näitä herkkuja ei kuitenkaan ilmeisesti tulla näkemään, vaan myynti keskittyy pienempiin erikoisliikkeisiin. Huonekalujen pitäisi näillä näkymin olla myynnissä toukokuun alussa, ehkä jopa aikaisemminkin.

Tiedotustilaisuudessa Infiniti Finlandin toimitusjohtaja Heikki Veteläinen kuvaili tuotemerkin olevan ”edullista designia”. Muovikalusteiden hinnat tulevat olemaan 70 €:sta ylöspäin, mikä design-huonekaluksi tosiaan ole kovin korkea hinta.

Drop-pöytä
Drop-pöytä tuo muodoiltansa mieleen Alvar Aallon tuotteet. Materiaalina on kuitenkin muovi, joten pöytä sopii myös ulkokäyttöön.

Infinitin tuotteista 70 % on tuoleja. Suosituimmat ovat Loop-perheen tuotteet. Tanskalaisen Claus Breinholtin suunnittelema Loop-tuoli onkin Infinitin tähti. OMP oli ensimmäinen, jonka onnistui valmistaa kolmiulotteinen tuoli yhdestä vanerin kappaleesta kaartuvia käsinojia myöten.

Loop-tuoli
Loop-tuoli on valmistettu yhdestä vanerin kappaleesta.

Infinitin myyntijohtaja Marco Ceccato kertoi, että ainakin tulevaisuudessa brändi pyrkii kilpailemaan muunmuassa Vitran ja Fritz Hansenin kanssa. Muista italiailaisista valmistajista brändi pyrkii erottumaan modernilla tyylillään. Suunnittelijoita on useita ja nuorille suunnittelijoille annetaan tilaisuuksia design-kilpailulla, jonka voittajatuote pääsee tuotantoon. Vuonna 2013 MAT-pöytä palkittiin GOOD DESIGN AWARD -palkinnolla.

Arigato-hylly, Infiniti
Arigato-hyllyä tehdään valkoisena, mustana ja punaisena. Kuvan kokonaisuus on rakennettu useammasta neliönmuotoisesta hyllystä. Emma-pöytä, Infiniti
Ihastuin lehdistötilaisuudessa Emma-pöytään, jonka pöytälevy on MDF-levyä ja jalat tammea. Se voisi sopia ruokailutilaamme. Nyt täytyy vaan odotella, että tuotteet tulevat myyntiin ja pääsemme vielä fiilistelemään.

Hanna

X