Koti ja sisustus

Jouluinen ilme kotiin verkkokaupasta

Teksti: Anna.fi

-Verkkokaupoissa shoppailu helpottaa kiireistä joulunalusaikaa. Kynttilöitä ja lasipalloja etsiessään saattaa löytää myös pari joululahjaideaa.

Kotimaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen määrä on päätä huimaava. Verkossa ostoksia tehdessä kannattaa tarkistaa maksutavat, toimituskulut ja kuinka kauan kestää ennen kuin tuote on kotiovella tai postissa. Parhaassa tapauksessa säästyy väsyttäviltä kauppakierroksilta ja saa haluamansa tavarat muutamassa päivässä suoraan kotiin.

Nostalgiaa kuuseen

Monet suomalaiset verkkokaupat tarjoavat perinteisiä, vanhannäköisiä ja romanttisia sisustustuotteita ja joulukoristeita. Jos kulutetut maalipinnat, valmiiksi ruosteiset kulkuset ja ruutukuosiset pehmosydämet kuuluvat kotisi jouluilmeeseen, löydät netistä shoppaillen kaiken tarvittavan – ja aika paljon enemmänkin. Onnipuodista löytyy yksittäin myytäviä, hopean värisiä joulupalloja sekä sinkkisiä kuusenkoristeita vanhan ajan tyyliin.

Joulutervehdyksen voi kirjoittaa seinälle tai vaikkapa oveen puisilla kirjaimilla. Kolmea eri kokoa saa esimerkiksi Country by mail -nettikaupasta, josta voi tilata myös  kauniita kynttilänjalkoja, lyhtyjä ja tuoksukynttilöitä. Kaupasta saa erityisesti ranskalais-maalaistyylistä sisustustavaraa.

Muun muassa perinteisiä vahanajan tonttukoristeita ja muita kuusenkoristeita voi tilata Invice-verkkokaupasta. Jos haluaa jouluisen tunnelman myös kylpyhuoneeseen, löytyy Invicesta myös joulupukki- ja porokuvioista wc-paperia. Myös Kultasuklaan suklaata ja Mokkamastereiden kahveja voi tilata tämän verkkokaupan kautta.

Korttikasat kuriin

Joulukortteja kertyy ennen juhlapyhiä aikamoiset kasat. Vain harvassa kodissa on tarpeeksi pöytätilaa korttien esille asettelua varten, joten seinät voi ottaa avuksi. Kauniit kortit on mukava laittaa esille esimerkiksi korttitauluun tai ketjuun nipsujen avulla. Sekä taulua että kahta erilaista ripustusketjua myy Onnipuoti.

Joulun odotus alkaa ensimmäisestä adventista. Adventtikynttilät syttyvät jokaisena neljänä adventtisunnuntaina, ja numeroituja kynttilöitä voi tilata esimerkiksi Wanilla Rosen sivuilta. Samasta osoitteesta löytyy myös monenlaisia joulusukkia ja pussukoita, joihin voi piilottaa yllätyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Hyvää mieltä eettisillä valinnoilla

Hyvän mielen saa ostamalla muutaman joulukoristeen ja kynttilän myös Unicefin verkkokaupasta. Unicef myy muun muassa afrikkalaisia pylväskynttilöitä ja käsinpuhallettuja ja -maalattuja joulupalloja.

Eettisiä arvojaan mainostava Helsinki Living tarjoaa modernin tyylin ystävälle muun muassa luonnonmateriaaleista tehtyjä palloja ja muovisia, toisiinsa yhdisteltäviä lumihiutalekoristeita.

Moderni designjoulu

Moderni sisustaja voi löytää mukavia tuotteita Pulu Designin sivuilta. Sydämen muotoiseen liitutauluun voi kirjoittaa joulutervehdyksen, ja kuuseen voi ripustaa vaikkapa lentävän, huovutetun norsun.

Jos muoviset kuusenkoristenauhat ja kertakäyttöisen oloiset tonttu-ukot eivät innosta, ja olet valmis sijoittamaan joulukotiisi enemmänkin rahaa, voit suunnistaa Finnish Design Shoppiin. Suomalaista muotoilua sisustuksesta vaatteisiin löytyy tältä sivulta reilusti. Vuodesta toiseen, ja muulloinkin kuin jouluna, esille kehtaa laittaa esimerkiksi Design House Stockholmin Joy-sähkökynttelikön, Menun kumisia maljakoita, Iittalan kynttilänjalkoja, ja Verso Designin huovutettuja mattoja.

Tavallisempia ja edullisempia joulu- ja sisustustuotteita myyvät netissä myös monet tutut kaupat kuten Tiimari, Anttilan Kodin Ykkönen ja Ikea.

Valaise joulunodotus 

JouluVerkkokaupoista voi tilata jouluisia valoja tuikuista valokaapeleihin. New Bonus Oy myy sivuillaan 45 metrin pituisia, eri värisiä kaapeleita. Sisä- ja ulkokäyttöön sopivilla valokaapeleilla voit valaista vaikka koko omakotitalon. Sama yritys myy myös ledivalolla toimivia kynttilöitä, amerikkalaistyylisiä kiipeäviä joulupukkeja ja kuitulehväisiä, hohtavia kuusia.

Omannäköistä itse tehden

Käsistään kätevä löytää joulukoristeisiin tarvikkeita muun muassa Wiljalintu-sivustolta. Nopeasti mukavia koristeita saa esimerkiksi käyttämällä huopapampuloita ja -kukkia. Hyviä ideoita koristeisiin ja muuhun sisutukseen saa selailemalla verkkokauppojen tuotteita. Viitseliäs tekee käpyketjun tai pumpulilla täytetyt sydänkoristeet itse.

Netistä löytyy myös mukavia kodinkoristeluohjeita englanniksi. Suomeksi helppoja ohjeita ja inspiroivia ideoita voi poimia esimerkiksi Tiimarin sivuilta. Nopea ehtii vielä väkertää joulukalenterinkin itse vaikkapa juuri Tiimarin ohjeita käyttäen.

Teksti: Virve Liljeström
Kuvat: Onni Puoti, Helsinki Living ja Country By Mail -verkkokaupat

X