Koti ja sisustus

Joululahjan osto-opas miehille – Lue ja sovella

Teksti: Anna.fi

Houhouhou, herrat hoi! Joulu joutuu jo pian ja siinä samalla saapuvat jokavuotiset lahjanosto-ongelmat. Yhdeltä mieheltä lahjan ostaminen omalle rakkaalle tuntuu sujuvan kuin tanssi, toinen pähkäilee pulman kanssa tuskaisen kauan ja ampuu silti huti. Vaan ei hätää, tässä tilaisuutesi kurkistaa sekä naisten että miesten antamiin lahjavinkkeihin – Ellien joululahjojen osto-opas miehille, ole hyvä!

Joululahja

Yleissääntö numero 1

Kuuntele puolisoasi vuoden varrella tarkasti. Vinkkejä rakkaasi mieltymyksistä, toiveista ja ilonaiheista saat jatkuvasti. Jos pelkäät, ettet muista niitä enää jouluostoshulinassa, kirjoita asiat muistiin! Jollet ole kirjoittanut muistiin, koeta kaivella muistisi sopukoita ja miettiä, minkä kohdalla kumppanisi on huokaillut ihastuksesta: hajuvesien, harrastusvälineiden, korvakorujen, kylpylälomien?

Yleissääntö numero 2

Älä erehdy ostamaan lahjaksi tavaraa, jonka itse haluaisit. Tähän ei tarvita perusteluja.

Yleissääntö numero 3

Useimpia naisia lämmittää huomata, että lahjaan todella on panostettu. Panostuksen ei välttämättä tarvitse olla mittavan rahallista, mutta sen sijaan lahjan saaja on otettu huomatessaan, että häntä on kuunneltu tai hänen eteensä on nähty vaivaa. Lähikaupasta jouluaattona koriin nakattu ulkokynttiläsetti tuskin lämmittää, vaikka siinä olisi minkälaiset joulupaperit päällä.

Muista, että vaikka joululahjan hankkiminen voi tuntua kammottavalta vuosisadan epäonnistumismahdollisuudelta, on se myös valtava sauma korjata koko potti kotiin!

Ellit kertovat: Konkreettiset joululahjamokat ja -vinkit

Älä tee näin… …vaan näin
– Ei ikinä mitään taloustavaraa – ei keittiön koneita, siivoukseen liittyvää tai mitään laihdutukseen viittaavaa (Elina)

– Ei samoja lahjoja, kuin mitä on antanu edellisille kumppaneille. Esim. kello on ok, kunhan ei juuri se saman merkkinen ja mallinen kuin ex-puolisolle. Ei typeriä lahjoja, kuten tyhjä korurasia tai vihjailevia lahjoja, kuten ladyshaver. Kodinhoitoon liittyviä asioita voi antaa ”lahjaksi” vaikka tavallisena tiistaina marketissa käydessä. Uusi pölynimuri tai porakone EI ole joululahja, ellei siitä ole yhdessä sovittu että tämä hankitaan. (Pippa)

– Porakonetta, pölynimuria, henkilövaakaa, paistinpannua, kattilaa, suklaarasiaa, raha-arpoja!!! (Tinde)

– Riippuen suhteen laadusta, mutta itse en haluaisi saada lahjaksi esim. moppia tai opasta ”Näin iso tyttö pukeutuu kauniisti”. (Sonia)

– Jotain, mikä muistuttaa häntä jostain negatiivisesta tai mistä hän ei ollenkaan pidä. Samoina toistuvat lahjat. Mauttomat vitsit. (Anneey)

– Nolostuttavat, äitimäiset lahjat, kuten syylävoide, nenäkarvatrimmeri, vaaka, laihdutusvyö jne. sisältävät toista kritisoivan viestin. (Pumpernikkel)

– Sellaisia lahjoja ei pitäisi antaa, joista saaja huomaa heti, ettei niiden suunnitteluun ole uhrattu montaakaan ajatusta. Esim. kaupan halvin suklaarasia, L-kokoinen paita S-kokoiselle… Niistä tulee sellainen tunne, että lahjan saaja ei antajaa paljoa kiinnosta, kun ei ole vaivautunut edes lahjaa kunnolla miettimään. (Hanna-täti)

– Kaikki vihjailevat lahjat ovat ikäviä, niihin liittyy suorituspaineita ja odotuksia. Jouluna tulisi saada olla ja tehdä mitä ikinä lystää. Ei korsetteja, dieettikirjaa, rikkalapiota, nikotiinipurkkaa tai lenkkitossuja KIITOS. (Neiti-neiti)

– Pelkkää rahaa ei kannata antaa… (nasuliini)

– EI: Hirveä määrä suklaata, mauton ”mummo”-yöpaita, Sloggi puuvillaiset perusmaxialushousut, halvimpia sukkia mitä kaupasta löytyy viiden kappaleen nipussa (hh)

– Vaatteet, mikäli et tiedä kumppanin oikeaa kokoa. (Askim)

– Mieheni halusi kerran itse lahjaksi kallliin kameran jota en luvannut hänelle ostaa koska minulla ei ollut siihen varaa. Mieheni osti kameran MINULLE joululahjaksi. Seuraavana jouluna sain kompassin veneeseen. (Molluska)

– EI: keittiövälineet, työkalut ja kaikki sellaiset lahjat kuten a) mitä mies on saanut työpaikallaan firmojen lahjoina eli kun nainen avaa paketin ”antajalla” ei itselläkään ole aavistustakaan mitä paketissa on b) tavarat, joita mies haluaisi itselleen lahjaksi c) lahjat jotka eivät millään tavalla kosketa naista d) mies antaa rahaa ja sanoo käy ostamassa itsellesi jotain kivaa. Muuten kyllä käy, mutta ei jouluna! (Kettu)

– Kielletyt: Kumisaappaat ja rappuralli (rta)

– Jotain sellaista, mistä saa tunteen, että juuri minua on ajateltu eikä vain ostettu jotain ostamisen pakosta. Jotain henkilökohtaista, jokin ”oma juttu”, vaikkapa cd, jota on ensimmäisillä treffeillä kuunneltu tms. (Ainotar)

– Laadukkaita asusteita (vyöt, laukut, korut), vaatetta (ei liian pientä tai suurta kokoa, kiitos), hajuvettä, laadukasta suklaata (laatu tärkeämpi kuin määrä) (Elina)

– Annan aina seksikkäitä alusvaatteita! (Kundi)

– Toivon hieman romantiikkaa… (Escaping)

– Toivoisin joululahjaksi nykyistä enemmän aikaa ja huomiota kumppaniltani. (Rane)

– Toivon lahjaksi jouluillallisen ja viiniä sekä kynttilänvaloa, sen varmaan saankin. Lisäksi pyydän yleensä jotain tarpeellista, tänä vuonna se on hiustenkiharrin. (Olga)

– Annan kumppanilleni joululahjaksi lahjakortin alusvaateosastolle, jonne menemisen ehtona on se, että olen itse mukana, makutuomarina ja auttamassa. Tämän jälkeen kun lahja on osteltu, tietenkin hemmottelua ja muuten huomiointia normaaliakin enemmän. ™

– Minä toivon jotain romanttista ja henkilökohtaista, kuten Kalevala Korun Pikkukettu-riipusta, johon meillä liittyy oma tarinamme =) (Kukkis)

– Sellaiset lahjat, joissa on ajateltu minua! Minun harrastuksiani, minun värimaailmaani ja elinympäristöäni. Ei tarvitse olla kallis kunhan on ajatusta! Että mies on kerrankin pysähtynyt ajattelemaan minua ja mitä minä haluaisin lahjaksi! Yleensä olen sanonut suoraan mitä haluan ja usein mies on toteuttanut pyyntöni runsain mitoin! Yllätysihanat lahjat ovat ikimuistoisia! 🙂 (Kettu)

– Toivoisin kodin perusteellista siivousta ja kylpylä- tai kauneushopitolapalvelua. (Kipa)

– Mennään yhdessä elokuviin (Epa)

– Aion antaa lahjaksi yhteisen ylellisen hotelliviikonlopun ja lahjakortteja hemmotteluhoitoihin. (Jakke)

– Itse käsin tehty hierontalahjakortti, mies siis lupautuisi hieromaan esim. 5 kertaa päästä varpaisiin. (Emppu)

– Kaunista sormusta ikuisen rakkauden merkiksi – vaikkei kyse olisikaan kihlasormuksesta! 🙂 (Elli)

– Miestä ei elämässä tällä hetkellä ole, joten ajatuskin asiasta on melko kaukainen. Edellä mainittuun liittyen – jotain, mistä olisin maininnut pitäväni, mutta en pyytänyt itse. Ja edelleen sellainen romanttinen kokoelmalevy jotain yhteisiä biisejä mitä luultavimmin toimii jokaisen naisen kohdalla. (Saana)

– Toivon rakkaaltani lahjaksi jonkun seksikkään yöasun tai hajuveden jonka hän on itse valinnut. (Supu)

Lahjavinkkejä
– Toivon joululahjaksi matkaa johonkin lämpimään. (Hepsankeikka)
– Toivoisin joululahjaksi hierontaöljyä. Luonnollisesti kaupanpäälle pitäisi saada ihania hierontasessioita mieheltäni. (Askim)
– Toivon joulunpunaista Mariskoolia. Se on kuin herkullinen rubiini! (Rubiini)
– Toivon lahjaksi kylpytakkia. (Shiva)
– Naiselle lämpimät Crocsit tai kylpyläviikonloppu kahdelle (jake 1968
– Lahjakortti kylpylään (Mari)
– Hellyyttä, läheisyyttä (Tara)
– Piirtopöytä, hajuvesi, hieronta-, kasvohoito- tms. hemmottelupaketti, illallinen, kuukauden tiskivuorot, jotain itse tehtyä. (Paukku)
Nintendo Wii (verkku)
– Hyvä keräilylahja on Nomination-rannekoru, sen voi koota eri palasista, ja vaikkapa jokaisena merkkipäivänä ja miksei joulunakin antaa yhden kauniin kivellisen tai kiinalaisen palasen. (itse olen alkanut kerätä tätä ja vihjeenä ja vinkkinä olen kertonut myös eteenpäin) (Eleonoora)
– Parfyymia, kirjoja ja SUKLAATA (Ulla)
– Tuoksukynttilät (Kujutus)
– Hyvä lautapeli (Mr)
– Käsintehdyt suklaakonvehdit (Mimi)
– Aikaa (jeejee)
– Lahjakortti kirjakauppaan (rta)

Moni elli kertoo toivovansa Kalevala Koruja. Ilmeisesti kestosuosikki ei edelleenkään ole menettänyt asemaansa.

 

Erityissääntö numero 1: Siivoustarvikkeet ovat kiellettyjä

Älä missään tapauksessa osta siivoustarvikkeita. Vaikka nainen kertoisi, että taloudessa tarvitaan uusi moppi, se ei tarkoita, että mopin ilmestymispäivä on jouluaatto.

Erityissääntö numero 2: Keittiötarvikkeet ovat kiellettyjä

Keittiötarvikkeet ovat yleisesti ottaen kiellettyjä. Niiden antaminen on kuitenkin sallittua, jos kyse on esimerkiksi tyylikkäästä designtuotteesta, jota tiedät kumppanisi toivoneen.

Erityissääntö numero 3: Alusvaatelahja vaatii keskittymistä

Jos aiot ostaa alusvaatteita puolisollesi, mene hänen alusvaatelaatikolleen ja katso mitä tyyliä nykyiset vaatteet ovat. Jos kaikki ovat mustia, kyse ei ole siitä, ettei puolisosi tunne muita värejä, vaan hän todella pitää mustasta. Voit yrittää selvittää hänen värirajoittuneisuuttaan kertomalla, että näit kaupan ikkunassa kivan punaisen setin. Vaimosi vastaus kertoo ehkä jotain osviittaa siitä, kannattaako punaisiin sijoittaa.

Suojele itseäsi ja kirjaa muistiin alusvaatteiden koko. Sovi liikkeessä avokaupasta tai osta lahjakortti.

Nämä jakavat mielipiteet: Seksilelut ja vaatteet

Seksilelut jakavat naisten mielipiteet. Osa naisista listaa ne suoraan kiellettyjen lahjojen joukkoon, toiset pitävät niitä hauskoina ja henkilökohtaisina lahjoina. Varmoilla vesillä olet, kun olette keskustelleet lelujen hankkimisesta yhdessä. Pysyttäydy turvassa – älä osta ensimmäisenä yhteisenä jouluna, ellet ole sataprosenttisen varma. Yleensä et ole.

Sama pätee vaatteisiin. Vaatteita voit ostaa, jos olet täysin varma naisesi vaatekoosta ja tyylistä. Jos et työskentele stylistinä, vaatekaupan myyjänä tai muuten muodin parissa, on lahjakortti varmempi vaihtoehto.

Vaihda tavara aikaan ja yhdessäoloon

Mieti, voitko korvata tavaran ajalla ja elämyksillä. Moni nainen valittaa, että tavaraa on ihan tarpeeksi ja liikaakin. Lahjakortti hemmotteluun, ravintolaan tai teatteriin on sijoitus myös parisuhteeseen.

Pelastava oljenkorsi: Pyydä apua

Jos – toivottavasti – olet hyvissä väleissä kumppanisi siskon tai parhaiden ystävättärien kanssa, voit turvautua heidän apuunsa. Myös oma siskosi kelpaa avuksi siinä tapauksessa, että hän todella tuntee kumppanisi, pitää tästä ja tietää, mitä tämä toivoo. Oma äitisi on sen sijaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä väärä henkilö auttamaan sinua lahjaprojektissa.

Onnea matkaan! (Ellien toimitus ei vastaa mahdollisista virheostoksista.)

X