Mainos

Juhlat tulossa? Näin siivoat kodin juhlakuntoon helposti!

Luonnonmukainen etikka on tehnyt paluun suomalaisten siivousrutiineihin. Uusilla HETI-etikkapohjaisilla puhdistustuotteilla saat kotisi kiiltämään. Lue vinkit ja osallistu kilpailuun, voit voittaa tuotepalkinnon!
9.5.2019 Teksti: Yhteistyössä: Berner Kuvat: Berner

Isoäidin siivouksesta tuttu arkinen etikka on jälleen in. Trendikkäin siivoaa nyt kevään juhlakautta sekä yo- ja valmistumisjuhlia varten kotinsa juhlakuntoon mummonsa oppeja mukaillen etikalla.

Mihin etikan teho ja suosio oikein perustuu?

Bernerin kemisti Minna Salmela tunnustaa, että hän ei osaa antaa tarkkaa vastausta etikan uudelle tulemiselle. Hän kuitenkin uskoo, että suosion takana on suomalaisten luonnonmukaisuuden arvostaminen.

– Etikka on vanha ja samalla luonnonmukainen tuote. Suomalainen kansanperinne tuntee ja tietää sen hyödyt jo pitkältä ajalta, Salmela sanoo.

– Ehkä etikan paluu suomalaiskoteihin on osa luontoon, aitouteen ja alkuperäisyyteen, terveyteen ja lähituotantoon, itse tehtyyn ja ehkä jopa kotoiluunkin liittyvää suomalaisten arvostusta.

Jos jollakin niin Bernerin etikkapohjaisilla tuotteilla todellakin on pitkät perinteet ja vahvat suomalaiset juuret. Suomalainen etikkaosaaminen ulottuu reilun sadan vuoden taakse 1800-luvun loppupuolelle nurmijärveläisiin Rajamäen maalaismaisemiin.

Etikan voittanutta siivouksessa ei ole

HETI-tuotteilla keittiötä puhdistava nainenVaikka maisemat ovat vuosikymmenten aikana vaihtuneet, etikkatuotteiden alkuperä ei. Bernerin uusien etikkapohjaisten HETI-puhdistus- ja pesutuotteiden pohja, väkiviinaetikka, valmistetaan käymismenetelmällä Heinävedellä kotimaisesta ohrasta. Tuotteet ovat kotimaisia ja lähellä tuotettua.

Kemisti tietää, miksi etikan voittanutta siivouksessa ei ole.

– Etikka poistaa tehokkaasti kalkkisaostumia ja hajuja, myös vaatteista. Vaatteissa etikka kirkastaa värejä, ennaltaehkäisee vaatteiden värien liukenemista sekä poistaa sähköisyyttä. Yleispuhdistuksessa käytetty etikkapohjainen siivousaine paitsi puhdistaa myös kiillottaa tehokkaasti.

HETI-tuotteiden pullot valmistetaan kierrätetystä muovista

Koska osa siivoamista on, että juhlakuntoon puunattu koti myös tuoksuu miellyttävälle, HETI-tuotteet on hajustettu muun muassa suomalaisten tuoksumaailmaan sopivalla koivulla, mintulla ja bergamotilla, sitruksella ja hedelmillä, aineesta riippuen.  Pullot on kierrätetystä muovista valmistettuja ja uudelleen kierrätettäviä.

Kolme vinkkiä kodin siivoamiseen juhlakuntoon

1. Raivaa ja järjestele

Siivoa ja järjestele tavarat paikoilleen. Siivoaminen käy nopeammin, kun pinnat on raivattu ylimääräisestä.

2. Käytä oikeita pesuaineita

Mitä likaisempia pinnat ovat, sitä suurempi merkitys oikealla pesuaineella on. Yleensä selviät kolmella tuotteella: saniteetti- ja yleispesuaineella sekä keittiön puhdistusaineella. Ikkunoille on olemassa oma puhdistusaineensa.

Muista käyttää oikeaa liina oikeaan paikkaan. Keittiön rätti sopii keittiöön, mutta älä pyyhi sillä lasipöytää. Siihen tarvitset oman kuituliinan.

3. Siivoa osissa – ja siivoa vain pakollinen

Älä haukkaa koko siivouskakkua kerralla. Siivous on miellyttävämpää, kun sen tekee pienissä osissa. Marttojen vanha niksi toimii edelleen: siivoa vain ne paikat, joissa juhlitaan. Kaapit kuuluvat niihin harvoin.

Heti-tuote kylpyhuoneessa

HETI-puhdistustuotteet

Pinnat puhtaaksi ja tahrattomiksi

HETI-yleispuhdistusaine tuoksuu kesäisesti koivulta. Puhdistusaine sopii kaikkien pintojen puhdistukseen, myös tekstiilien tahranpoistoon.

Keittiön pinnat ja rosterit puhtaaksi

Keittiöön tarkoitettu HETI-pesuaine irrottaa rasvan ja lian helposti pois kaikilta keittiön pinnoilta. Erityisen tehokas se on rosteripinnoilla. Tuoksu on yhdistelmä minttua ja bergamottia.

Kylpyhuoneen kaakelit kiiltäviksi

HETI-perheen sitruunalta tuoksuvalla kylpyhuonepesuaineella puhdistat paitsi wc- ja kylpyhuonetilat myös saunan. Etikka poistaa tehokkaasti kalkkisaostumat ja kiillottaa kaakelit.

Ikkunoihin likaa hylkivä suojakerros

Ikkunoiden ja peilipintojen puhdistamiseen suunnattu HETI-lasinpesu on etanolipohjainen. Puhdistusaineessa on TFC-ohutkalvopinnoitetta, joka muodostaa pitkäkestoisen, vettä ja likaa hylkivän suojakerroksen. Tuote on tuoksuton.

Valikoimiin kuuluvat myös Kirjopyykki-pyykinpesuaine, Pyykkietikka sekä Käsisaippua. Lue lisää: heti.fi

Etikkapohjainen HETI-tuotesarja

 

Vinkit antoi kemisti Minna Salmela/Berner Oy

Osallistu kilpailuun ja voita HETI-tuotteita!

Vastaa kysymyksiin alla olevalla lomakkeella ja osallistut arvontaan. Voit voittaa noin 50 eurolla HETI-tuotteita. Osallistu 6.6.2019 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

HETI-tuotteet -kilpailu

Lue myös