Koti ja sisustus

Kangasmaskien pesu keittämällä – helpot ohjeet, joiden avulla kangasmaskit pysyvät puhtaina ja turvallisina käyttää

Kangasmaskien pesu riittävän kuumalla vedellä on äärimmäisen tärkeää. Maski tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, joten kangasmaskien keittäminen on nopea ja kätevä keino puhdistaa kankainen kasvomaski. Näiden helppojen ohjeiden avulla keität kasvomaskit oikein!

Teksti:
Outi Pippuri
Kuvat:
Istock

Muistathan, että kangasmaski tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen joko keittämällä tai pesukoneessa 90 asteessa.

Kangasmaskien pesu riittävän kuumalla vedellä on äärimmäisen tärkeää. Maski tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, joten kangasmaskien keittäminen on nopea ja kätevä keino puhdistaa kankainen kasvomaski. Näiden helppojen ohjeiden avulla keität kasvomaskit oikein!

Kangasmaskien pesu on tärkeää jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta kangasmaskit säilyvät hygieenisinä ja turvallisina käyttää. Kangasmaskit voi pestä pesukoneessa 90 asteen pesuohjelmalla, mutta ne voi myös keittää puhtaaksi.

Kangasmaskin keittäminen on itse asiassa usein pyykinpesukoneen pitkää pesuohjelmaa nopeampi ja kätevämpi tapa pestä kangasmaskit.

Lue myös: Pelottaako koronaviruksen tartuttaminen muihin enemmän kuin oma tartunta? Asiantuntija kertoo, mistä luonteenpiirteistä se johtuu

Kangasmaskien pesu keittämällä vaatii pyykinpesuainetta

Kangasmaskien keittämisessä on tärkeää muistaa lisätä veteen pyykinpesuainetta. Vettä laitetaan keitettävien maskien määrästä riippuen sen verran runsaasti, että kangasmaskit mahtuvat kiehumaan kattilassa väljästi.

Yksi litra vettä riittää noin 1–4 kangasmaskin keittämiseen. Litraan vettä tulisi lisätä pieni loraus, noin 1 tl verran, pyykinpesuainetta.

Kangasmaskin pesussa parasta on nestemäinen pyykinpesuaine, mutta jos käytät pesupulveria, sekoita pesuaine huolellisesti kiehuvaan veteen ennen maskien lisäämistä.

Lue myös: Kotiliesi: Kankainen kasvomaski on helppo ommella itse – tee itse kasvosuoja näillä ohjeilla

Kangasmaskien pesu keittämällä

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa.

2. Lisää pyykinpesuaine.

3. Varmista, että kangasmaskien kiinnitysnauhat ovat auki eikä maskeissa ole reikiä.

4. Lisää kangasmaskit seokseen koskematta niihin paljain käsin.

5. Anna kangasmaskien kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Älä unohda kattilaa liedelle.

6. Nosta kangasmaskit ottimilla puhtaaseen astiaan.

7. Huuhtele kangasmaskit huolellisesti 2–3 kertaa.

8. Ripusta huuhdotut kangasmaskit kuivumaan.

9. Anna kangasmaskien kuivua huolellisesti ennen uudelleenkäyttöä.

Lähde: Martat

Lue myös: Kotiliesi: Millainen kasvomaski on paras? Kuinka paha on, jos kangasmaskia ei pese joka käytön jälkeen? Asiantuntijat vastaavat 31 kysymykseen kasvomaskeista

Kangasmaskien pesu on tärkeää.
Kangasmaskien pesu on suoritettava riittävän kuumassa vedessä. Maskin huuhteleminen vesihanan alla ei riitä.

Muistathan myös käsien pesun!

Kangasmaskien pesu on tärkeää, mutta muistathan huolehtia myös käsiesi puhtaudesta. Tärkeintä on huolehtia, että kädet pesee tarvittavan usein. Käsienpesu saippualla ehkäisee koronavirusta paremmin kuin käsidesi.

Tekniikan Maailman julkaisemassa artikkelissa saippuan kerrotaan olevan jopa käsidesiä tehokkaampi keino välttää koronaviruksen leviäminen. Syy tähän löytyy viruksen rakenteesta. Kun käsiä hangataan yhteen tarpeeksi kauan, saippuamolekyylit tekevät viruksesta toimintakyvyttömän repimällä viruksen kappaleiksi.

X