Koti ja sisustus

Keittiötrendi: Moderni rustiikki

Teksti: Anna.fi

Minimalismin aika on ohi, sillä kodikkuus saapui keittiöön. Tavarat ovat harkitusti esillä, yrtit kasvavat ruukuissaan ja astiat kootaan avohyllyille kauniiksi asetelmiksi.

Keittiö, Ikea
Kaikkea ei aina tarvitse uusia, vaan hyväkuntoiset kalusteet kannattaa säilyttää. Vanhojen alakaappien pariksi on hankittu avohyllyjä, musta yläkaappi ja puinen työtaso, kaikki Ikeasta. Ripustustanko pitää pikkutavarat poissa työtasolta ajelehtimasta. Kattoon kiinnitetyt Ikean Hektar-spotit huolehtivat kohdevalosta.

Ponte-keittiö, Kvik
Maalaiskeittiö saa modernin ilmeen harmaasta väristä. Tasot ovat tummaa saarnia ja suoralinjaiset vetimet terästä. Suuri lasiovellinen astiakaappi on keittiön katseenvangitsija. Tumman keittiön viimeistelee kulunutta lankkulattiaa imitoiva parketti. Ponte-keittiötä myy Kvik. Ruokapöydän tuolit, &tradition.

Loft-keittiö, Valanti
Pitkät reelinkivetimet ja karhea maalipinta aina vetimiä myöten ovat Kirsi Valannin suunnitteleman uuden Loft-keittiön tunnus. Kaappien ja laatikoiden sisäosat noudattavat ulkopinnan väriä. Metallirunkoinen, jaloilla seisova moduuli on ulkonäöltään hyvin kalustemainen. Työtaso on uutta Dekton-materiaalia. Kalusteet valmistetaan käsityönä asiakkaan haluamien mittojen mukaan, Valanti.

Miinus-keittiö, Puustelli
Värikäs seinän kuviolaatoitus on kuin keittiön koru. Mutta tämän tilan kuningas on Puustellin Miinus-keittiö, joka on valmistettu kokonaan kierrätettävästä biokomposiitista. Keittiökalusteissa ei ole käytetty lainkaan mdf- tai lastulevyä eikä melamiini- tai laminaattipintoja.

Teksti: Riikka Kauvosaari
Kuvat: Valmistajat

Deko 10/2014

Lue myös:
Asuntomessujen 2014 parhaat palat – Keittiöt ja ruokailutilat
Mitä kannattaa miettiä ennen keittiöremonttia?

X