Koti ja sisustus

Kirjoneuleen neulominen

22.12.2010 Teksti: Anna.fi

Kirjoneuleen neulominenKirjoneuletta neulottaessa voi sormella pitää useampaa värilankaa, josta ne on helppo poimia ja neuloa omalla vuorollaan kuvion mukaisesti. Kuvassa neulotaan pientä kahden silmukan levyistä vinoraitakuviota, jota siirretään myös nurjalla puolella.

Jos tätä kuviota siirrettäisiin pelkästään oikealla puolella, niin raitojen vinous olisi loivempi ja niiden reunat olisivat hieman porrasmaisia.

 

Kuva 1Kuvassa valkoinen raita siirtyy yhden silmukan verran oikealle, jolloin sormelta poimitaan valkoinen lanka ja neulotaan sillä 2 oikeaa s.

 

 

 

 

Kuva 2Nyt vuorostaan punainen raita siirtyy yhden silmukan verran oikealle, jolloin sormelta poimitaan punainen lanka ja neulotaan sillä 2 oikeaa s.

 

 

 

 

Kuva 3Neulottaessa työn nurjaa puolta pidetään neulottavat langat työn edessä, jolloin kuvioiden siirtymäkohtien lankajuoksut jäävät nurjalle puolelle. Kuvassa vinoraita siirtyy yhden silmukan verran (nurjasta puolesta johtuen) vasemmalle, jolloin sormelta poimitaan valkoinen lanka ja neulotaan sillä 2 nurjaa s.

 

 

 

Kuva 4Poimi nyt sormelta vuorostaan punainen lanka ja neulo sillä 2 nurjaa s. Kuvasta huomaat neuleen nurjalle puolelle muodostuneita valkoisia ja punaisia lankajuoksuja. Jotta nämä lankajuoksut eivät neulottaessa kiristy liikaa, niin pidä neulosta puikoilla kokoajan vähän venytettynä.

 

 

 

LUE MYÖS | Osa 13: Neulottuja paloja

Teksti ja kuvat Lea Petäjä

Suosittelemme