Koti ja sisustus

Kurkista Annan asuntomessukohteeseen Talo Kaarnaan – Katso video!

Annan asuntomessukohteen Talo Kaarnan tumma kuori suojaa kotia kuin kaarna puuta. Isot ikkunat päästävät luonnon sisään. Kodissa ei ole televisiota, sillä se on suunniteltu perheelle, joka palvoo rentoa yhdessäoloa.
7.7.2016 Teksti: Piia Kalliomäki Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Annan asuntomessukohde Talo Kaarna on tehty kuvitteelliselle perheelle, jossa on 2 lasta. Kerroksia on yksi, neliöitä 129 ja huoneita viisi: yhdistetyt ruokailutila-olohuone ja työtila-kirjasto ja kolme makuuhuonetta. Näiden ja keittiön lisäksi on kodinhoitohuone, sauna ja kylpytilat.

Puurakenteisen talon toimitti Kastelli-talot Oy. Talon latomainen arkkitehtuuri on Eva-Maria Ylösen käsialaa.

Sisustuksen suunnitteli Sisustus Linnen Tea-Mariia Pyykönen. Hän loihti rennon ja kodikkaan tunnelman moderneista kalusteista, designvalaisimista, runsaista tekstiileistä ja pikanteista yksityiskohdista. Sisustuksen pintamateriaalit ja kiintokalusteet ovat Kastellin perusmallistosta, seinävärit Pyykösen Kastellille suunnittelemasta värikartasta. Kartta on koottu ajatuksella, että värit ovat rauhallinen tausta kaikenlaisille sisustuksille.

Kalusteet, valaisimet, piensisustustavarat ja matot ovat Room 21 -verkkokaupasta. Runkopatjasängyt ovat Nivalan Laatukalusteen ja Maskun, verhot Marimekon. Talo on Seinäjoen asuntomessujen kohde numero 38 Kastelli Kaarna.

Katso video Talo Kaarnasta!

”Rento yhdistely on juttuni”

Tea-Mariia PyykönenKastellin asuntomessukohteen sisustuksen suunnittelee jo toista vuotta peräkkäin Tea-Mariia Pyykönen. Hän on tuttu MTV 3 -kanavan Pientä Pintaremonttia ja Pientä mökkiremonttia sekä Ava-kanavan Kotia kohti -ohjelmien sisustussuunnittelijana. Tea-Mariialla on oma suunnittelutoimisto Sisustus Linne.

– Sisustuselementtien rento yhdistely on juttuni. Yhdistelmien ei tarvitse olla oikea-oppisia; en sijoita yhteen vaikkapa saman sarjan huonekaluja, vaan yhdistelmä saa mielellään olla hätkähdyttäväkin.

Tea-Mariian mukaan Kastellin talomalli edustaa paluuta perinteisempään rakentamiseen.

– Talon väljyys viehättää. Talossa on tilaa kulkea, ja se on ilmava.

Yhdessä kerroksessa sijaitsevat tilat mahdollistavat asukkaiden yhdessäolon.

– Tässä kodissa vietetään hidasta elämää. Rauhoitutaan ja lueskellaan, vietetään aikaa yhdessä rennosti jokainen omiaan puuhaillen. Siksi en ole tuonut taloon ollenkaan televisiota enkä muutakaan tekniikkaa, Tea-Mariia sanoo.

Kirjoja sen sijaan on runsaasti, samoin kuin muhkeasti pedattuja sänkyjä ja sohvia, joille on mukava kellahtaa pötköttelemään.

Sisustuspintamateriaalit Tea-Mariia on valinnut Kastellin perusvalikoimasta. Värivalinnoilla hän on tavoitellut neutraaliutta ja rauhallisuutta. Hän halusi, että tausta olisi helppo taloon tulevaisuudessa muuttavan perheen ja heidän valitsemiensa kalusteiden kannalta – että se sopisi monen tyylin kanssa yhteen. Laatat ovat vaaleita, hiekanvärisiä ja savenharmaita. Parkettina on Tammi Kartano 138 nature valkoöljytty.

– Sisustusta ei ole toteutettu pelkillä designkalusteilla eikä pelkästään edullisilla valinnoilla. Erilaisia elementtejä voi yhdistellä rohkeasti, ennakkoluulottomasti ja yllätyksellisestikin.

Tea-Mariia tahtoi kohteesta viihtyisän, ajattoman ja käytännöllisen.

– Toimivakin voi olla kaunis.

Huutokauppa

Seinäjoen asuntomessujen Anna-kohteen sisustus huutokaupataan huutokauppakeisari Aki Palsanmäen nuijimana messujen päätteeksi 7.8. Talo on täynnä Tea-Mariia Pyykösen suunnittelemaa sisustusta esimerkiksi Room21:ltä. Käy tutustumassa tuotteisiin osoitteessa huutokauppa.asuntomessut.fi. Tuotteita voi huutaa ennakkoon 6.8. klo 18 asti. Viimeisimmät huudot voi tehdä vain paikan päällä Seinäjoella kohteessa 38.

Lue myös:

Löydä Asuntomessujen juuri sinulle parhaiten sopivat ideat Messuvinkkarin avulla

Lue myös

Suosittelemme