Koti ja sisustus

Melukyselyn tulokset

Teksti: Anna.fi

AegOnko elämässäsi liikaa hälyä ja hurinaa? Jatkuvaa piippausta ja surinaa? Ellit selvitti kodin melusaasteen pahimmat aiheuttajat. Melukyselyyn vastasi yhteensä 3400 Ellien kävijää. Kyselyn tulokset ja hiljaisen Aeg-astianpesukoneen (F60870U) onnellinen voittaja ovat nyt selvillä. Lue vastaako oma kokemuksesi Ellien kokemaa meluhäirintää. Kiitos kaikille vastaajille!

Keittiö on meluisin huone

Keittiö vei ylivoimaisen voiton kodin meluisimpana paikkana. Olohuoneen ja kylpyhuoneen lisäksi korostuivat kodinhoitohuone, lastenhuone ja murrosikäisten nuorten huoneet.

Meluisin huone

 

 

 

 

Eniten meluaa imuri

Imuri, pesukone, astianpesukone ja liesituuletin ovat kodin pahimpia mölymahoja. Lisäksi mainittiin muun muassa ilmalämpöpumppu, televisio, ilmastointilaitteet sekä kahvin- ja vedenkeittimet.

Mitkä aiheuttavat melua

 

Imuri, pesukone ja astianpesukone häiritsevät eniten

Imuria pidetään ylivoimaisesti pahimpana melusaasteen aiheuttajana. Yli puolet vastaajista (56,4 %) piti sitä selkeästi häiritsevänä ja antoi sille vähintään arvosanan kahdeksan, kun asteikkona käytettiin kouluarvosanoja 4-10. Myös pesukone ja astianpesukone häiritsevät monien elämää.

Kuinka häiritsevää

 

Astianpesukoneen hiljaisuus on tärkeintä

Alhaista äänitasoa pidettiin tärkeänä erityisesti keittiössä pidempään hyrräävissä laitteissa, kuten astianpesukoneessa, kylmälaitteessa ja liesituulettimessa. Myös pesukoneen hiljaisuus on tärkeää.

Miten tärkeää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiljaista kodinkonetta pidetään kalliina mutta laadukkaana

Laitteen hiljaisuutta pidetään merkkinä laadusta ja hintavuudesta. Monien mielestä hiljaisuus kertoo myös tehokkuudesta, ympäristöystävällisyydestä ja luotettavuudesta.

Millainen mielikuva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodin laitteet häiritsevät vapaa-ajan viettoa

Kodinkoneiden metelöinti häiritsee erityisesti keskustelua, tv:n katselua, lukemista ja nukkumista. Lisäksi mainittiin melusta kärsivinä toimintoina rauhoittuminen ja rentoutuminen sekä hiljaisuudesta nauttiminen.

Mitä häiritsee

 

 

 

 

 

 

 

Äänitasoa pidetään tärkeänä kriteerinä kodinkoneen valinnassa

Yli 80 prosenttia vastaajista kiinnittäisi huomiota äänitasoon kodinkonetta valitessaan.

Kiinnittäisitkö huomiota

 

 

 

 

Hiljaisuudesta kannattaa maksaa

Lähes kolme neljännestä olisi valmis maksamaankin enemmän saadakseen keittiöönsä tai kodinhoitohuoneeseensa hiljaisemman kaverin.

Maksaisitko enemmän

 

 

 

Lisärahaa löytyisi jopa kymmenen prosenttia

Enemmistö maksuvalmiista pulittaisi mieluiten 5-10 prosenttia lisähintaa.

Montako prosenttia

 

 

 

 

Äänen tasossa on parantamisen varaa

Yli puolet vastaajista on ollut tyytymättömiä ostamaansa kodinkoneeseen sen äänekkyyden vuoksi. Yleisimpiä harmin aiheuttajia ovat olleet astianpesukone, pesukone, imuri, kylmälaite, mikroaaltouuni ja liesituuletin.

Oletko ostanut

 

 

 

Hiljaisen Aeg-astianpesukoneen voittaja

Kyselyn yhteydessä arvottiin vastaajien kesken hiljainen Aeg-astianpesukone (F60870U), jonka voitti Pirjo-Riitta Runko Aurasta.

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

 

Yhteistyössä:

AEG

X