Koti ja sisustus

Monikäyttöiset huonekalut – Meistä on moneksi

Teksti: Anna.fi

Muuntuvat kalusteet kasvavat, pienenevät tai niistä voi koota erilaisia kokonaisuuksia. Kätevimmillään yhdellä tavaralla on useampi käyttötarkoitus. Peili voi olla myös muistitaulu tai seinäkoukku.

Ikea PS 2012 -pöytä
Jatkettava ruokapöytä sopii kahdelle. Jatkopalojen avulla pöydän ympärille mahtuu kolme tai neljä ruokailijaa. Pöytälevy on bambua ja jalat alumiinia. Ikea PS 2012 -pöytä, 80 x 74/106/138 cm, 149 e, Ikea.

Pyöräteline
Pyörätelinekin voi sopia sisälle. Sveitsissä valmistettu hylly säilöö niin pyörän, kengät kuin asusteetkin. Puuhyllyn leveys on 197 cm, korkeus 167 cm ja syvyys 28 cm. Hyllykön hinta 735 e, pyörän kiinnitysmekanismi 210 e, postfossil.ch.

Trotters-säilytyssysteemin

Sohvapöydästä voi kasvattaa avolokerikon ja hyllyn avulla kompaktin säilytysyksikön. Koivusta valmistettuja kalusteita on tulossa tuotantoon myös värillisinä. Jalkaosia valmistetaan myös marmorista ja keramiikasta, sohvapöydän kannen saa halutessaan lasisena. TAF-toimiston suunnittelemaa Trotters-sarjaa valmistetaan Ruotsissa, ja sarjan verkkokauppa avautuu kevään aikana. Tuotteita myy myös Tukholman NK. Tiedustelut piecesbypieces.com.

Kaapista kuoriutuu pöytä
Kaapista kuoriutuu pöytä, kun sen rullaa irti seinästä. Ylälaatikoiden kippiovet nousevat kansitasoksi, ja työtaso tai minikokoinen ruokapöytä on valmis. Koska kaappipöytä on normipöytää korkeampi, istuimiksi sopivat baarijakkarat. 1 022 e, BoConcept.

Rejoin-sohva
Modulisohva kasvaa ja muuttaa muotoaan. Ruotsalaisen Ire Möbelin Rejoin-sohvan osat asennetaan toisiinsa erillisillä kiinnittimillä, ja näin sohvan muotoa on helppo muuttaa.
Sivukappaleiden nahkapalat ovat hauska, viimeistelty yksityiskohta. Kahdenistuttava sohva alkaen 3 139 e, lannamobler.se.

Ikea PS 2012 -sohvasänky
Vuodesohva muuttuu hetkessä sohvasta vierassängyksi. Sohva vedetään auki ja patja taitetaan paikoilleen. Sohvan mukana tulee kaksi suurta säilytyslaatikkoa,
joissa on paikat vuodetekstiileille. Ikea PS 2012 -sohvasänky, 499 e, Ikea.

Containersystem 1530 -laatikot
Hyllykkö syntyy kasasta puulaatikoita ja klipsejä. Usein muuttava käyttää vanerilaatikoita muuttolaatikoina, joista on nopea koota hyllykkö mihin huoneeseen tahansa. Containersystem 1530 -laatikot alkaen 57 e/kpl, postfossil.ch.

Teksti: Riikka Kauvosaari
Kuvat: Valmistajat

Deko 2/2013

X