Mainos Koti ja sisustus 20.3.2017

Neljä herkkää tekstiiliä, joiden pesun kanssa lähes kaikki kamppailevat

Teksti: Kaupallinen yhteistyö AEG
Olisi ihanaa pukeutua ylellisiin materiaaleihin, kuten villaan ja silkkiin, mutta niiden peseminen huolestuttaa. Voiko aran ja kalliin tekstiin pestä kotikoneessa?

Moni pesettää herkät tekstiilit pesulassa, jolloin vaatteiden käyttökustannukset nousevat suuriksi. AEG on kehittänyt pesuteknologian, jonka avulla voi pestä arat tekstiilit kotikoneessa ja samalla säästyy rahaa sekä aikaa.

Haastoimme AEG 8000-sarjan pesukoneen ratkaisemaan neljän yleisen mutta herkän tekstiilin pesuongelmat. Näin silkin, villan, puuvillan ja untuvan pesu onnistuu kotikoneessa.

Silkkipaita.

Silkkipaita, jonka pesuohje on kuivapesu

Kuivapesu rasittaa vaatteita, luontoa ja kukkaroa. Usein pesuväli venyy liikaa, jos vaate on vietävä pesulaan. Silkki pitäisi kuitenkin pestä heti käytön jälkeen. Joskus vaatevalmistajat ohjaavat liian herkästi kuivapesemään vaatteen, jonka voisi hyvin pestä koneessa käsinpesuohjelmalla, matalassa lämpötilassa.

AEG:n ÖkoMix-teknologia tekee vaatteista puhtaat jo 30 asteessa. Kone sekoittaa pesuaineen ja veden jo ennen kuin se pääsee kosketuksiin pyykin kanssa. Tämä valmis liuos alkaa toimia tehokkaasti jo ensikosketuksesta pyykin kanssa, minkä ansiosta pesuaikaa voidaan lyhentää, ja sama pesuteho saavutetaan jo matalammissa lämpötiloissa. Käytä silkille erikoispesuainetta, joka ei sisällä entsyymejä.

Villapaita.

Villapaita, jonka pesuohje on käsinpesu kylmällä vedellä

Villavaatteen käsinpesu vie aikaa ja vettä, ja tuntuu työläältä kiireisessä arjessa. Lisäksi hankaaminen kuluttaa kuituja. Siksi onkin parempi valita hellävarainen ohjelma ja viileä lämpötila pesukoneesta kuin pestä käsin. AEG:n villaohjelma on kehitetty yhdessä Woolmarkin kanssa. Se puhdistaa vaatteet jo alhaisissa lämpötiloissa, mikä on hyväksi vaatteille ja ympäristölle.

Untuvatakki.

Untuvatakki, jonka pesuohje on 40 astetta tai kuivapesu

Moni arkailee untuvatakin pesua ja kulkee siksi liian pitkään epäsiistinä. Likainen untuva menettää myös eristystehoaan, eikä lämmitä. Untuvatakin pesussa voidaan käyttää hellävaraista pesuohjelmaa: hienopesuohjelma 30 tai 40 asteessa. Sulje vetoketjut, käännä takki nurinpäin ja käytä untuvalle sopivaa pesuainetta ilman valkaisuaineita.

Kuivaus on monen mielestä untuvatakin pesun hankalin osuus. Monet herkät materiaalit, kuten ulkoiluvaatteet, kestävät paljon paremmin, jos ne kuivataan oikealla kuivausohjelmalla. AEG:n 8000-sarjaan kuuluu AbsoluteCare-kuivausrumpu, joka auttaa untuvatäytettä asettumaan tasaisesti paikalleen ja kuivaa takin kokonaan, jolloin untuvasta ei tule ikäviä hajuja.

Puuvillamekko.

Puuvillapaita, jonka pesuohje on 40–60 astetta

Puuvilla kestää hyvin pesua ja on monikäyttöinen kuitu, mutta se rypistyy helposti. AEG:n 8000-sarjan koneessa on höyry raikastus -toiminto, joka on laiskan silittäjän pelastus. Siinä kone käyttää höyryä raikastaakseen tekstiilejä ja vähentääkseen ryppyjä. Höyrytoiminto sileyttää vaatteet, eikä niitä aina tarvitse silittää.

Kun peset vaatteen, muistathan että liian korkeat pesulämpötilat kuluttavat tekstiilejä ja käyttävät turhan paljon energiaa. Puuvilla- tai sekapyykille tarkoitettu ÖkoPower-ohjelma pesee puhtaaksi jo alhaisemmissa lämpötiloissa nopeasti: ohjelma kestää 59 min.

Lue myös: Saimi Hoyer pesee luottovaatteensa AEG:n koneella. 

AEG 8000 -sarja


Pesu 30 asteessa. Ennen matalat lämpötilat eivät riittäneet vaatteen puhdistamiseen. AEG:n ÖKO Power -ohjelma puhdistaa vaatteet jo alhaisissa lämpötiloissa. Jokainen kuitu on suojattu, eivätkä vaatteet haalistu.

Kokonaisvaltainen puhdistus. AEG-koneen ÖkoMix-ominaisuus sekoittaa pesu- ja huuhteluaineen tasaisesti veteen, jolloin jokainen kuitu puhdistuu perusteellisesti.

Höyry raikastus. AEG:n koneet raikastavat vaatteet käyttäen höyryä, jolloin vaatteet saa nopeasti käyttökuntoon. Höyryohjelma vähentää tekstiilien ryppyjä hellävaraisesti.

Energiaa säästävä. ProSense®-teknologia punnitsee jokaisen koneellisen ja räätälöidäkseen ohjelman automaattisesti täyttömäärän mukaan. Samalla säästyy vettä ja energiaa.

AEG on kehittänyt oman pesuohjeensa, joka säästää vaatteita ja ympäristöä: 

Älä pese liikaa. AEG on kehittänyt keinoja pesuvälin pidentämiseen: ProSteam-teknologia käyttää höyryä raikastaakseen tekstiilejä ja vähentääkseen ryppyjä. Lisäksi ÖKO Power -ohjelma auttaa saavuttamaan erinomaisia pesutuloksia alemmissa lämpötiloissa.

Lue lisää AEG:n koneesta ja pesufilosofiasta! 

Tekniset tiedot AEG L8FEP965C: 

Täyttömäärä pesussa (kg): 9

Max.linkousnopeus (k/min, 2010/30/EU): 1600

Näyttö: Iso LCD-näyttö

Energiatehokkuusluokka: A+++

Vuotuinen energiankul. (kWh, 2010/30/EU): 106,0

Vuotuinen vedenkul. (ltr, 2010/30/EU): 10499

Ohjelman kesto (puuvilla 60°C, vajaa täyttö) (min): 191

Ohjelman kesto (puuvilla 40°C, vajaa täyttö) (min): 190

Äänitaso pesussa (dB(A)): 47

Kommentit (4)

Ihmekone. Tuollaisen juuri haluaisin , jolla voi pestä arat ja muuten vaikesti pestävät materiaalit
00

Uusi pesukone toiveissa. Tuo kyseinen kone on tosi monipuolinen. Joka naisen toive.
00

Ihmekone. Tuollaisen juuri haluaisin , jolla voi pestä arat ja muuten vaikesti pestävät materiaalit
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *