Koti ja sisustus

Opiskelijan kukkarolle sopiva pikkujoulumuoti

Teksti: Anna.fi

Tamperelaisen Kaunotar ja Kulkuri -vintage-liikkeen hienostunut julkisivu hämää: elegantin putiikin tarjonta on suunniteltu opiskelijan kukkarolle, joten shoppauskierros ei tule kalliiksi, vaikka siihen sisältyisi kokonainen pikkujouluasu. Kauppa juhlistaa tänä vuonna 20-vuotispäiväänsä.


Mekon takaa löytyvä rimpsu on hauska yksityiskohta, joka tuo asuun särmää. Tyttömäiset pannat pitävät sinnikkäästi paikkansa suosituimpien asusteiden joukossa.

Naisellisuus on pikkujoulumuodin punainen lanka

Kaunotar ja Kulkuri –liikkeen omistaja Riikka Kangasmäki kertoo naisellisuuden jyräävän tänä vuonna pikkujoulumuodissa.

– Aikaisemmin hittinä ovat olleet housut, nyt mekko on selvästi in. Koko ajan mennään kohti naisellisempaa tyyliä ja mekot tekevät kauppansa nopeasti, Riikka kertoo.

Varmasti monenlaiset muutkin tuotteet tekevät täällä kauppansa, sillä kohtuulliset  hinnat takaavat sen, että kaupassa käy kuhina joka päivä. Kaunotar ja Kulkuri on tietoisesti ottanut kohderyhmäkseen opiskelijat: tämä näkyy hintojen lisäksi myös valikoimassa ja kokolapuissa. Tarjonta on ajankohtaista, sillä valtavirtamerkit ovat edustettuina vaikka vintage-aarteitakin joukosta löytyy.

– Tarjoamme nuorekkaita vaatteita himoshoppaajille. Opiskelijat tuovat meille runsaasti tuotteita myyntiin ja siksi myymälämme valikoimasta suurin osa on pieniä kokoja.

Liikkeen yli 2000 myyntituotteesta löytyy monipuolisesti vaatteita ja asusteita myös aikuisempaan makuun. Myös miesten valikoimaan on panostettu.

Poimi ideoita pikkujouluasuusi seuraavista asukokonaisuuksista:


Korkeat korot tekevät rock-henkisestä asusta naisellisen ja juhlavan. Korkokengät 14 €, musta panta 3,5 €, musta bolero 4 €, kaulakoru 6 €, sormus 3,5 €, leopardimekko 16 €, laukku 5 €.


Vintagen ja modernin yhdistely takaa kiehtovan lopputuloksen. Vintage-jakku 7 €, söpö printtimekko 16 €, helmet 3,5 €, vintage-kengät 12 €. Kaunotar ja Kulkuri myös vuokraa vintage-asusteita.


Vintage-asusteet nivovat asun kokonaisuudeksi.Vintage-hattu, -laukku ja -hansikkaat kuvausrekvisiittaa.


Mekko 12 €, värjätty nahkalaukku 9 €, hopeabuutsit 12 €, musta hattu 5 € , hopeanharmaa kauluspaita 8 €, hopeinen rannekoru 5 €.

Kimallus ja pikkumusta ovat pikkujouluasun peruspilareita. Voit toki kertoa perinteisilläkin elementeillä persoonastasi, jos toteutat kokonaisuuden luovasti.


Hopeiset buutsit ovat rokkitytön valinta. Ne ovat myös käytännöllinen ratkaisu pitkään pikkujouluiltaan, jos jalat eivät ole kouliintuneet piikkikoroilla taiteilemiseen.


Maalattu nahkalaukku toimii katseenvangitsijana. Särmikäs asuste on hyvä keskustelunaloitus ja se muistetaan vielä seuraavanakin päivänä!

Katso myös: Kaunotar ja Kulkuri

Teksti: Päivyt Toivonen

X