Koti ja sisustus

Paha haju jääkaapissa? 4 helppoa ja nopeaa keinoa raikastaa haiseva jääkaappi

Joskus jääkaappi haisee pahalta, vaikka pilaantuneet ruoat olisikin jo heittänyt roskiin. Jos paha haju ei lähde pesemällä, kokeile edullisia ja luonnollisia hajusieppareita.

Teksti:
Elisa Hurtig
Kuvat:
Istock

Jos jääkaappi haisee pahalta, kannattaa hajunpoistoon kokeilla kahvia, soodaa, etikkaa tai kissanhiekkaa.

Joskus jääkaappi haisee pahalta, vaikka pilaantuneet ruoat olisikin jo heittänyt roskiin. Jos paha haju ei lähde pesemällä, kokeile edullisia ja luonnollisia hajusieppareita.

Jos jääkaapista lehahtaa ikävä haju joka kerta, kun kaapin oven avaa, on syytä tarkistaa, onko siellä jotain pilaantunutta.

Aina pahasta hajusta ei valitettavasti pääse eroon pelkästään sillä, että heittää pilaantuneet elintarvikkeet roskiin ja pyyhkii hyllyt pesuaineella. Siksi sitkeiden hajujen kanssa kannattaa kokeilla luonnollisia hajusieppareita.

1. Kahvi

Kahvi sitoo epämiellyttävän hajun itseensä. Ripottele kahvinpuruja esimerkiksi lautaselle tai uunipellille ja pane astia pestyyn jääkaappiin hetkeksi.

Jos et halua tuhlata kahvia, voit myös ottaa käytetyn suodatinpussin kahvinkeittimestä lautaselle ja panna lautasen jääkaappiin. Kahvi jättää jälkeensä oman tuoksunsa, mutta se haihtuu helposti tuulettamalla.

2. Sooda

Ripottele ruokasoodaa jääkaappiin tai jätä avattu soodapurkki hetkeksi jääkaapin hyllylle. Sooda tehoaa etenkin lievempiin hajuihin.

3. Kissanhiekka

Koska kissanhiekka kykenee imemeään itseensä kissan jätösten hajun, se kykenee neutralisoimaan myös pilaantuneiden sapuskoiden jättämät löyhkät. Ripottele hajusteetonta kissanhiekkaa uunipellille, pane pelti puhtaan jääkaapin hyllylle ja anna olla kunnes haju on hävinnyt.

4. Etikka

Lorauta etikkaa kuppiin ja aseta kuppi jääkaapin hyllylle yön ajaksi. Etikalla voi myös pyyhkiä hyllyt. Etikan pistävää hajua ei tarvitse säikähtää, sillä se haihtuu nopeasti.

Lähteet: Marttaliitto Siivous.info Martha Stewart

Lue myös:

Näin saat keittiön rosteripinnat kiiltämään – 5 helppoa ja edullista ratkaisua

Näin puhdistat vedenkeittimen oikein: eroon kalkista soodalla ja etikalla

Tiskiallas voi olla kodin pahin bakteeripesä! Ruokasooda ja etikka tuovat ratkaisun

Pesestkö kainalot yleensä suihkugeelillä? Ei ehkä kannattaisi

X