Parhaat viinit buffet-pöytään
Koti ja sisustus

Parhaat viinit kahvipöytään kakkujen ja pikkusuolaisen seuraksi

Millaiset viinit sopivat kahvipöytään makeiden ja suolaisten herkkujen sekä kahvin seuraksi? Viinitoimittajamme vinkeillä löydät niin terästetyt ja kuin alkoholittomatkin juomat.
Teksti: Ilkka Sirén Kuvat: OM-arkisto, Alko Oy

Kuohuvaa kakkujen kanssa

Araldica Brachetto d’Acqui Dolce 11,99 eAraldica Brachetto d’Acqui Dolce

Makeat kakut vaativat myös kuohuviiniltä makeutta. Rutikuiva skumppa voi maistua leivonnaisen parina kitkerältä, sillä kontrasti on liian suuri ja makuyhdistelmä on kaikkea muuta kuin tasapainoinen. Tämä italialainen, mansikkainen kuohuviini sopii kakkujen ja leivosten seuraan.

Eminazero 11,90 eEminazero

Alkoholittomat kuohuviinit ovat nostaneet tasoaan, eikä niitä tarvitse enää kiskoa naama irvessä. Raikkaan marjaisa ja hennon makea Eminazero on kelpo alkoholiton kuohuviini Ruedan viinialueelta Espanjasta.

Pikkusuolaisen pariksi

Barth Fructus Riesling 13,90 eBarth Fructus Riesling

Saksalaisten mukaan raikas Riesling-valkoviini piristää paremmin kuin kahvi. Nimelleen uskollinen Barth Fructus Riesling on trooppisen hedelmäinen valkkari suolaisten piirakoiden ja keskivahvojen juustojen kaveriksi.

Jacob’s Creek UnVined Riesling 6,98 eJacob’s Creek UnVined Riesling

Sokkomaisteluissa usein tavalliseksi valkoviiniksi veikattu australialainen alkoholiton valkkari Jacob’s Creek UnVined Riesling on puolimakea, sitruksinen ja hennon mausteinen. Kokeile erilaisten tapasten, kuten hunaja-vuohenjuustoleivän, kanssa.

Kahvin seurana

H & H Madeira Malvasia 10 Year Old 19,99 eH & H Madeira Malvasia 10 Year Old

Kahvi taistelee samoista makunystyröistä kuin viini, joten tässä yhdistelmässä viiniltä vaaditaan keskivertoa enemmän kyynärpäätä. Rusinainen ja herkullisen paahteinen H & H Madeira Malvasia 10 Year Old on makea, väkevöity viini kahvikupposen kylkeen. Pro-vinkki: dekantoi 10-vuotias madeira lasikarahviin vuorokausi ennen tarjoilua.

Kracher Zweigelt Saft 8,99 eKracher Zweigelt Saft

Makeista jälkiruokaviineistään tunnettu itävaltalainen viinitalo Kracher tekee myös viinirypäleistä valmistettua mehua. Makea ja kypsän herukkainen Zweigelt Saft on veikeä alkoholiton vaihtoehto kahvipöytään. Tarjoile jäiden kanssa.

Lue lisää:

Hyvät kuohuviinit vappuun, valmistujaisiin ja pihajuhliin – Viiniasiantuntijan edulliset löydöt!

Kesän parhaat laatikkoviinit – Viinitoimittaja suosittelee

Uskaltaako netistä ostaa viiniä? Muista nämä asiat tilatessasi viiniä verkosta

X