Koti ja sisustus

Parvekkeen sisustusvinkit – Pidennä parvekekautta syksyyn!

Teksti: Anna.fi

Parvekkeen sisustusvinkit – Pidennä parvekekautta syksyyn!Parveke- ja terassikausi jatkuu myös syksyn viiletessä. Poimi parvekkeen sisustusvinkit ja nauti parvekkeestasi ympäri vuoden!

1. Parvekelasit

Lasitus lisää parvekkeen käyttömukavuutta ja mahdollistaa tilassa oleskelun myöhään syksyyn. Samalla se tuo käteviä lisäneliöitä asuinkäyttöön. Terassi-lehden numerossa 4/2010 (ilmestyi 19.8.2010) esitellään erilaisia vaihtoehtoja parvekelasituksen perusratkaisuista mittatilauksena toteutettuihin kohteisiin.

Parvekkeen sisustusvinkit – Pidennä parvekekautta syksyyn!

2. Infrapunalämmitin

Suunnattavan infrapunalämmittimen avulla on helppo kohdistaa lämpöä juuri niihin kohtiin, joissa parvekkeella kulloinkin oleskellaan. Lämmittimiä on sekä kattoon, seinään ja katonrajaan kiinnitettäviä että omilla jaloillaan seisovia malleja. Sähköllä toimivat mallit ovat yleisiä, turvallisia ja hankintahinnaltaan varsin edullisia vaihtoehtoja. Infrapunalämmittimet on tarkoitettu parvekkeen tilapäiseen, ei jatkuvaan lämmitykseen.

3. Säänkestävät kalusteet

Kalusteissa säänkestävimmät materiaalit ympärivuotiseen käyttöön ovat polyrottinki, metalli ja aidolta puulta näyttävä non-wood-muovimateriaali. Muunneltavuutta parvekkeelle saa kokoontaitettavilla kalusteilla, joiden säilytys ei vaadi paljon tilaa. Lisää säilytystilaa saa puolestaan esimerkiksi arkkumallisilla istuimilla, joiden kannen alle voi kätevästi piilottaa parvekkeella käytettäviä tavaroita.

Parvekkeen sisustusvinkit – Pidennä parvekekautta syksyyn!

4. Näkösuojat

Persoonallisen näkösuojan saa ompelemalla tai teettämällä markiisikankaasta parvekekaiteen korkuisen ja parvekkeen levyisen verhouksen, joka kiinnitetään purjerenkaista solmimalla kaiteiden ala- ja yläreunoihin. Lasitetulla parvekkeella puukaihtimet ovat hyvä valinta näkösuojaksi. Kaihtimet voi kiinnittää joko seinään tai kattoon. Kaihtimia voi käyttää myös pergolatyylisen terassin verhoukseen, kunhan ne käsitellään ensin ulkokalusteille sopivalla öljyllä.

5. Tekstiilit

Erilaisilla tekstiileillä, kuten matoilla, istuinpehmusteilla, riippukeinuilla, pöytäliinoilla ja huovilla, luodaan parvekkeen värimaailma ja kodikas tunnelma. Tekstiilejä vaihtamalla parvekkeelle saadaan helposti uudistettua eri ilme vuodenaikojen mukaan.

Parvekkeen sisustusvinkit – Pidennä parvekekautta syksyyn!

6. Valaistus

Tunnelmavalaistus on perinteisesti rakennettu parvekkeelle lyhdyillä ja kynttilöillä, jotka toimivat samalla kokonaisilmettä rakentavina sisustuselementteinä. Lasitetulla parvekkeella olohuonemaista tunnelmaa voi tavoitella myös persoonallisilla pöytälampuilla ilmojen kylmenemiseen asti.

Parvekkeen sisustusvinkit – Pidennä parvekekautta syksyyn!

7. Kasvit

Parvekkeen ilmeen viimeistelevät tyyliin sopivat kasvit. Koristekasvien lisäksi parvekkeella viihtyvät monet hyötykasvit, kuten yrtit, joista voi rakentaa vaikka pienen puutarhanurkkauksen. Parvekkeen lasituksella kasvukautta voi jatkaa pari kuukautta. Parvekkeelle voi istuttaa myös perennoja ja monivuotisia köynnöksiä, kuten villiviiniä ja humalaa. Ympärivuotista vehreyttä tarjoavat ikivihreät havukasvit. Ruukuilla ja koristekivillä voi lisäksi elävöittää parvekkeen sisustusta.

Parvekkeen sisustusvinkit – Pidennä parvekekautta syksyyn!

Kuvat ja lisätietoja:Terassi-lehti

X