Koti ja sisustus

Pihistä tai panosta: Tyylikkäät design-tuolit ja niiden edulliset muunnelmat

Teksti: Anna.fi

Tarvitsetko kevään ja kesän juhliin lisää istumapaikkoja? Uudet tuolit saavat olla trendikkäästi erilaisia kuin vanhat – kunhan ne sopivat tilaan ja tuntuvat mukavilta. Poimi vinkit design-klassikoista ja niiden edullisista muunnelmista.

Maskuliiniseen makuun: Masculo-tuoli

Masculo-tuoli, Gubi / Tekonahkatuoli, Ellos
Kestävä ja laadukas nahkatuoli on ajaton valinta. Muotoilijaparivaljakko GamFratesin suunnittelema plastinen Masculo-tuoli tuo muistumia menneistä ajoista, 779 e, Gubi. / Tekonahkatuoli pelkistettyyn makuun lunastaa paikkansa sisustuksessa, 289 e/4 kpl, Ellos.

Lue myös: Mustat valaisimet – Äänestä suosikkiasi!

Väripilkuksi: Tolix A -tuoli

Tolix A -tuoli, Armas Design / Filip-tuoli, Ellos
Tuoli voi olla kodin herkullinen ja yksittäinen väripilkku. Xavier Pauchardin 1930-luvulla suunnittelema Tolix A -tuoli on käytännöllinen klassikko. Tuoli on pinottava, materiaali on maalattua terästä, 240 e, Armas Design. / Maalattu Filip-tuoli on metallia ja myös pinottava, 98 e/2 kpl, Ellos.

Hyönteismaailmasta: Lukki 5AR -tuoli

Lukki 5AR-tuoli, Artek / Afteroom-tuoli, Finnish Design Shop
Ilmari Tapiovaaran jo vuonna 1956 suunnitteleman Lukki 5AR-tuolin kevyt olemus on kuin hyönteismaailmasta, 290 e, Artek. / Kutkuttavan hauska uutuus on kolmijalkainen Afteroom-tuoli, 219,95 e, jonka materiaali on puuta ja metallia, Finnish Design Shop.

Luonnonväristä puuta: My Chair -tuoli

My Chair -tuoli, Normann Copenhagen / Vilmar-tuoli, Ikea
Yksinkertaiset puutuolit, joissa puun oma väri on kauneimmillaan, sopivat suomalaiseen kotiin. My Chair -tuoliin piristystä tuovat punaiseksi maalatut metallijalat. Tuolin runko on tammivaneria, 215 e, Normann Copenhagen. / Helppohoitoisen Vilmar-tuolin runko on tammiviilua, jalat ovat kromatut, 22,95 e, Ikea.

Lue myös: Sisustustrendi – Normcore-tyylinen sisustus

Moneen käyttöön: Masters-tuoli

Masters-tuoli, Kartell Flagstore Helsinki / Garden-tuoli, Ellos
Tuolin voi nostaa parvekkeelta ruokapöydän ääreen, jos se kestää materiaalinsa puolesta niin sisällä kuin ulkonakin. Philippe Starckin ja Eugeni Quitlletin suunnittelema mielenkiintoisen muotoinen Masters-tuoli on lisäksi pinottava, 194 e, Kartell Flagstore Helsinki. / Garden-tuoli on valettua muovia, 79 e, Ellos.

Lue myös: 9 x pastellisävyinen nojatuoli – Äänestä suosikkiasi!

Kuppimainen muoto: About a Chair -tuoli

Hayn About A Chair 22 -tuoli, Viale / Adelaide-tuoli, BoConcept
Pieneksi nojatuoliksi tai mukavaksi ruokapöydän tuoliksi sopiii Hayn About A Chair 22 -tuoli. Hee Wellingin suunnittelema muoto on yksinkertainen ja toimiva. Runsaasti erilaisia väri- ja verhoiluvaihtoehtoja372 e, Viale. / Adelaide-tuolia on saatavilla kankaisena ja nahkaisena, alk. 259 e, BoConcept.

Lue myös: Modernit ja linjakkaat valaisimet – Äänestä suosikkiasi!

Rakenne näkyvissä: Nerd-tuoli

Muuton Nerd-tuoli, Finnish Design Shop / Callahan-tuoli, Habitat
Puuviilusta taivutetussa tuolissa työtavat ja liitoskohdat on mahdollista jättää näkyviin, mikä tuo tuolille persoonallista ilmettä. Muuton Nerd-tuolissa selkänoja ja istuinosa kiinnittyvät toisiinsa lomittain, 349 e, Finnish Design Shop. / Callahan-tuolissa ruuvit ovat näkyvissä, 179 e, Habitat.

Lue myös: Sisustustrendi: Shaker-sisustus on yksinkertainen ja käytännöllinen

Teksti: Piia Kalliomäki
Kuvat: Valmistajat

Anna 20/2015

X