Koti ja sisustus

Pikasiivouksella koti kuntoon sukkelasti

Teksti: Anna.fi

Toisinaan pikasiivous pelastaa koko kodin ilmeen ja saa nurkat nauramaan ja muutkin kodin paikat hymyilemään käden käänteessä. Kun kiire on armoton ja kodin ilme tuntuu huutavan kohennusta, kannattaa kokeilla rohkeasti muutamaa knoppia, jotka estävät tehokkaasti kodin hymyä hyytymästä.

Pikasiivous

Pikasiivous tulee tarpeeseen myös jouluhyörinöissä, vaikka viikkosiivous säilyttääkin tietysti edelleen paikkansa. Entä siivotaanko kodeissa pikaisesti yleensä päivittäin?

Olohuone:

Tartu rohkeasti sohvatyynyihin ja pöyhi ne muotoonsa. Silittele myös koristetyynyt kuosiinsa. Olohuoneessa vaeltelevat lehdet kannattaa kaapata heti miten ja komentaa ne järjestymään pinoihin. Sitten katse koriste-esineisiin! Pyyhkäise pölyt kaikilta näkyviltä pinnoilta esimerkiksi mikrokuituliinalla tai tartu pölyhuiskaan. Vaihda olohuoneen pöydälle uusi siloinen liina. Olohuone ojentelee jo ylpeänä.

Keittiö:

Laita tehovaihde päälle tiskialtaalla ja tiskiharja heilumaan tai lastaa vaihtoehtoisesti tiskipöydällä olevat astiat astianpesukoneeseen. Kohenna lieden ilmettä ja pyyhkäise se – suit sait – puhtaaksi. Myös muut keittiön pinnat janoavat rätin rakastavaa kosketusta ja kaikki tahrat kannattaakin kaapata heti miten kaappien ovista liinalla. Kuivuneiden tahrojen poistoon on hyvä käyttää vaikka käsitiskiaineessa kostutettua hankaussientä. Keittiö kiittää ja kumartaa.

WC/kylpyhuone:

Mikrokuituliina seuraavaksi esiin ja pelit puhtaaksi wc:ssä ja kylpyhuoneessa. Pesualtaan saa näppärästi puhtaaksi niin ikään mikrokuituliinalla tai pienellä sienellä. Pese myös wc-istuin. Pyyhi myös pytyn ulkopinnat.

Lattiat:

Koko taloa ei kannata laittaa mullin mallin ja ryhtyä siirtelemään tavaroita puoleen ja toiseen pikaisen imuroinnin tieltä. Imuroi tällä kertaa vain näkyvät kohteet – ja kiireisimmässä tapauksessa vain ne huoneet, jotka todella tarvitsevat imurointia. Johan on lattialla leppoisaa liikuskella.

Makuuhuoneet:

Sänkyjen petaus silottaa ilmettä takuuvarmasti makuuhuoneessa. Näkyvillä olevat vaatteet liukuvat vähin äänin kaappeihin omille paikoilleen ja pois maisemasta ajalehtimasta. Levollisuutta löytyy pian makuuhuoneesta – tulet huomaamaan.

Vieläkö kodissa on jotakin tavaraa, joka etsii epätoivoisesti ajelehtien paikkaansa? Laita lempilevysi soimaan ja tanssita loputkin tavarat paikoilleen. Katse kiertelemään ja kiertolaiset kiinni. Lopuksi voikin sytyttää vaikka muutaman tuoksukynttilän jouluista tunnelmaa luomaan. Ja johan muuten kelpaa huilia!

 

X