Koti ja sisustus

Salmisaaren Skanno: Täyden palvelun designtavaratalo

Teksti: Anna.fi

Oletko aina haaveillut flirttailevasta merihevosesta, vaaleanpunaisesta työkalusetistä tai viimeisen päälle hiotuista design-huonekaluista? Entä mitä jos yhteytesi virtuaalimaailmaan olisikin pupu? Designtavaratalo Skannoa ei voi syyttää mielikuvituksen puutteesta, sillä sen sisuksista voi löytää mitä ihmeellisempiä löytöjä, laadusta tinkimättä.

Salmisaaren Skanno: Täyden palvelun designtavaratalo

Astuessani avaraan sisustuskeitaaseen, minut valtaa yllättävän rauhallinen olo. Ympäriltä puuttuu lauantain hektinen ruuhka ja joulukiireeseen väsyneet myyjät. Niiden tilalla on ystävällisiä hymyjä, hermoja hellivää musiikkia ja mahdollisuus seikkailla rauhassa Skannon värikkäässä maailmassa. 

Vuonna 1946 perustettu perheyritys muutti Helsingin keskustasta entisen Alkon pullottamon tiloihin Salmisaareen viime keväänä. Kolminkertaiseksi kasvanut, 2500 neliötä käsittävä myymälä on kokonaisvaltainen designtavaratalo, joka koostuu sisustamisen eri osa-alueista. Saman katon alta löytyvät huonekalut, tekstiilit, valaisimet, kukat, grafiikka, videotaide, harrastekirjat, pienesineet, oma pieni rautakauppa ja ravintola.

Tuotteiden lisäksi Skanno panostaa henkilökohtaiseen palveluun. Tarjolla on kodin ja julkisten tilojen suunnittelua, valaistus- ja verhosuunnittelua sekä mittauspalvelua, musiikki- ja äänisuunnittelua, vihersuunnittelua, taiteenhankintaa ja –ripustusta, cateringpalvelua ja jopa kiinalaisen lääketieteen hoitoja. Suunnitteilla on myös naisten omat remonttikurssit.

Ison ja pienen rahan ostoksia

Skannoon ei kannata tehdä tuttavuutta kiireen kera, sillä ympärillä on niin paljon suuria ja pieniä ihmeellisiä asioista, että silmät tarvitsevat aikansa tutustuakseen tarjontaan. Hintalaput saattavat yllättää kalliin maun sisustusliikkeenä tunnetussa Skannossa, mutta myös pikkurahalle löytyy käyttöä.

Huomioni kiinnittyy hauskoihin leimasimiin, joilla voi leimata esimerkiksi tekstin ”In all my life I’ve never met anyone as beautiful as you.” Oih, tässähän ihan liikuttuu. Vieressä nököttää virkattu raidallinen poro, joka saa väkisinkin hymyyn.

Seuraavaksi jämähdän ihmettelemään maailman ensimmäistä fiksua pupua. Sen viisauden salaisuus on sisäänrakennettu verkkokortti, jonka ansiosta se voidaan kytkeä internetiin. Se voi kertoa sinulle esimerkiksi paistaako aamulla aurinko tai milloin uusi sähköpostiviesti saapuu. Onkohan tämä tulevaisuuden lempilemmikki – siisti ja sivistävä sähköinen pupu?

Pienenpieni rautakauppa saa remontoimisenkin vaikuttamaan hauskalta puuhalta. Naisille suunniteltu vaaleanpunainen työkalusetti on suorastaan suloinen ja katosta roikkuvat neonväriset sähköjohdotkin saavat sympatiapisteitä.

Joulukoristeista suosikkejani ovat ehdottomasti flirttailevat merihevoset ja humalaiset apinat. Jos perinteinen joulukuusi kyllästyttää, niin miksipä ei…

Ravintoa silmille, sielulle ja vatsalle

Maailman huippubrandien lisäksi Skanno satsaa myös yllätyksiin. Niistä pitää huolen Kontti, joka tuo mukanaan pari kertaa vuodessa kirjaimellisesti kontillisen tavaraa jostain päin maailmaa. Ensimmäinen Kontti saapui Kiinasta, Shanghaista. Kontin saapuessa Skannossa järjestetään luentoja ja tapahtumia kyseisen maan ajankohtaisista aiheista.

Kiinalainen kulttuuri näkyy myös perinteisinä itämaisina hoitomuotoina. Lauantaisin asiakkailla on mahdollisuus tutustua kiinalaisen lääketieteen hoitoihin asiantuntijoiden opastuksella.

Silmän- ja sielunruoan lisäksi tarjolla on myös kulinaristisia elämyksiä. Skannon yhteydessä toimii persoonallinen ravintola Cafébarbistro Tablo, joka on sisustettu teeman mukaan Skannon huonekaluilla. Tablon liikeideana on ”marketplace cuisine”, tuoreisiin raaka-aineisiin ja tori-ilmapiiriin tukeutuva tapa palvella asiakkaita ystävällisen rennosti.

Yhteystiedot

Skanno Salmisaarentalo
Porkkalankatu 13 G
00180 Helsinki
Puh 09 6129 440

Teksti: Jenni Hokkanen

X